Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-2: Με δύο... buzzer beater η Ένωση «λύγισε» τους Κροάτες και βλέπει ομίλους (video)

ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-2: Με δύο... buzzer beater η Ένωση «λύγισε» τους Κροάτες και βλέπει ομίλους (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
19/8/2023 23:51
Η ΑΕΚ με συγκλονιστικό τρόπο αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια και πήρε επική πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στη νίκη της με 2-1 στον πρώτο αγώνα στην Κροατία.

Τα πράγματα κύλησαν πάρα πολύ άσχημα για τους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι βρέθηκαν να χάνουν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου από γκολ του Σούταλο και στα μέσα της επανάληψης ο Λιούμπισιτς «έγραψε» το 0-2.

Όλα έδειχναν «μαύρα» για την Ένωση όμως στο 92' ο Αραούχο με φοβερό σουτ μείωσε σε 1-2 και στην τελευταία φάση του αγώνα ο Γαλανόπουλος κέρδισε πέναλτι για χέρι του Λιούμπισιτς. Ο Λιβάι Γκαρσία το έχασε, όμως ο Βίντα πήρε το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2 μέσα σε αποθέωση.Πλέον η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Αντβέρπ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον πρώτο αγώνα να είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Βέλγιο την προσεχή Τρίτη (22/8) και τη ρεβάνς στην «OPAP Arena» στις 30/8.

Όπως είναι λογικό, το κλίμα ήταν «βαρύ» λόγω της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στις 7/8 και μάλιστα πριν το παιχνίδι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να έχουν υψωμένη γροθιά.



Απειλούσε αλλά κι ένιωθε απειλή η ΑΕΚ και ο Σούταλο άνοιξε το σκορ για την Ντιναμό

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία καταγράφηκε μόλις στα 49'' και ήταν για την ΑΕΚ. Ο Πινέδα βρέθηκε εντός περιοχής κι απέναντι στον Λιβάκοβιτς, όμως το πλασέ του ήταν κάκιστο και η μπάλα κατέληξε άουτ.



Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός και στο 2' οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να απειλήσουν, όμως το πλασέ του Σπίκιτς κόντραρε πάνω στους αμυνόμενους κι απομακρύνθηκε.

Στο 12' ήταν ξανά οι Κροάτες εκείνοι που προσπάθησαν να βρουν γκολ. Ο Μπουλάτ βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή και δοκίμασε το πόδι του, χωρίς να ανησυχήσει ο Στάνκοβιτς.



Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν ξανά. Ο Χατζησαφί έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λιβάι Γκαρσία πλάσαρε άστοχα στην κίνηση.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ένωση έχασε μία πραγματικά πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Ρότα γύρισε στον Τσούμπερ εντός περιοχής και ο Ελβετός πλάσαρε, με τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά.



Η επόμενη σημαντική στιγμή καταγράφηκε στο 23'. Ο Βίντα έκανε ένα «φτηνό» λάθος και οι πρωταθλητές Κροατίας βγήκαν στην κόντρα, ο Ιβάνουσετς έστρωσε στον Πέτκοβιτς όμως το συρτό πλασέ του τελευταίου απέκρουσε ο Στάνκοβιτς στη δεξιά του γωνία.



Από το ημίωρο κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε όπως αναμενόταν, με την Ένωση να έχει τον πρώτο λόγο και να κυριαρχεί στο χορτάρι, αδυνατώντας όμως να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία.

Στο 44' από το... πουθενά οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το 0-1. Ο στόπερ Σούταλο βρήκε χώρο και προωθήθηκε, η άμυνα δεν κάλυψε σωστά και ο αμυντικός της ομάδας του Μπίστσαν έκανε την κάθετη πάσα, με τον Μπουλάτ να σπαταλάει μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας αμαρκάριστος μόλις άουτ.



Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου η Ντιναμό Ζάγκρεμπ άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά, ο Πέτκοβιτς νίκησε τον Ρότα στον αέρα, ο Μιχαϊλιτσένκο πήρε τη δεύτερη κεφαλιά, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά και ο Σούταλο πήρε το «ριμπάουντ»... γράφοντας το 0-1.



Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το συνολικό σκορ στο 2-2 κι όλα ήταν «ανοιχτά».

Ο Λιούμπισιτς «πάγωσε» την «OPAP Arena» όμως ο Αραούχο γλίτωσε την ΑΕΚ στέλνοντας το ματς στην παράταση

Ήταν φανερή η πρόθεση της ΑΕΚ με την έναρξη της επανάληψης να ανεβάσει τον ρυθμό της και να πιέσει αναζητώντας την ισοφάριση. Στο 55' έφτιαξε μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Πινέδα να κοντράρει, τον Γιόνσον να παίρνει το «ριμπάουντ», όμως η προσπάθεια του Δανού σταμάτησε στον τερματοφύλακα Λιβάκοβιτς ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς.

Δύο λεπτά μετά ο Τσούμπερ έδωσε στον Άμραμπατ ο οποίος βρέθηκε από πλάγια θέση τετ α τετ με τον Λιβάκοβιτς, με τον Κροάτη γκολκίπερ να σώζει ξανά την ομάδα του.



Δίχως να έχει απειλήσει ούτε μία φορά, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ βρήκε δεύτερο γκολ στο 66'. Ο Λιούμπισιτς έδωσε την μπάλα στον Πέτκοβιτς και ο Κροάτης διεθνής φορ τον βρήκε με φοβερή κάθετη πάσα, με τον Λιούμπισιτς να εκτελεί στην κίνηση τον Στάνκοβιτς για το 0-2, «παγώνοντας» την «OPAP Arena».



Η ΑΕΚ έψαξε την άμεση απάντηση με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς, όμως ξανά ο Λιβάκοβιτς αρνήθηκε το γκολ στο 68'.

Αμέσως μετά οι Κροάτες λίγο έλειψε να πετύχουν τρίτο γκολ. Έφυγαν στην κόντρα και ο Σπίκιτς σούταρε συρτά διαγώνια, όμως ο Στάνκοβιτς ήταν εκεί κρατώντας με σωτήρια επέμβαση το 0-2.



Στο 73' ο Μπουλάτ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Λιβάκοβιτς έχασε την μπάλα στον αέρα σε διεκδίκηση με τον Λιβάι Γκαρσία και ο Μουκουντί σκόραρε, όμως το γκολ δεν μέτρησε μετά από χρήση VAR, καθώς ο επιθετικός από το Τριντιντάντ&Τομπάγκο ήταν οφσάιντ την ώρα που ο Σέρβος συμπαίκτης του είχε βρει την μπάλα.



Στο 81' ο Νορβηγός ρέφερι έκανε λάθος δείχνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μιχαϊλιτσένκο για φάουλ στον Γκαρσία, όμως η παράβαση είχε γίνει από τον Σούταλο ο οποίος δεν είχε κάρτα κι έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν με παίκτη λιγότερο.



Ο ρυθμός είχε πέσει κι αυτό δεν βόλευε, όμως στο 90' ο Αραούχο σκόραρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Μάνταλο και να καταλήγει στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε διότι ο διεθνής χαφ ήταν οφσάιντ.

Τελικά η ΑΕΚ έφτασε στο 1-2 στο 92', καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Αραούχο και ο Αργεντινός σούταρε όμορφα μειώνοντας σε 1-2 και γλιτώνοντας την ομάδα του από βέβαιο αποκλεισμό.



Στο 95' ο Μάνταλος σούταρε και η μπάλα κόντραρε φεύγοντας κόρνερ, για την τελευταία φάση του ενενηνταλέπτου. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Ελίασον ο Γαλανόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Λιούμπισιτς έκανε χέρι, με τον Νορβηγό διαιτητή να μην το βλέπει, αλλά το VAR να τον στέλνει να το δει και τελικά να καταλογίζει την παράβαση.

Στο 100' ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι για να στείλει την ΑΕΚ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το κακοχτυπημένο πέναλτι του επιθετικού της Ένωσης όμως ο Βίντα πήρε το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-2 μέσα σε πανζουρλισμό.



Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει και η ΑΕΚ με 2-2 πήρε την τεράστια πρόκριση.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιάνσον (76' Μάνταλος), Σιμάνσκι (67' Αραούχο), Άμραμπατ (67' Γκατσίνοβιτς), Τσούμπερ (67' Ελίασον), Πινέδα (76' Γαλανόπουλος), Γκαρσία

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαράνι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπουλάτ, Μίσιτς, Σπίκιτς (86' Μάριν), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς, Πέτκοβιτς

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες