1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολλανδία - Ιταλία 2-3: Η «σκουάντρα ατζούρα» κατέκτησε την 3η θέση στο Nations League, απογοήτευσαν ξανά οι «οράνιε»

Ολλανδία - Ιταλία 2-3: Η «σκουάντρα ατζούρα» κατέκτησε την 3η θέση στο Nations League, απογοήτευσαν ξανά οι «οράνιε»

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
18/6/2023 18:03
Η Ιταλία νίκησε 3-2 την οικοδέσποινα Ολλανδία στον μικρό τελικό του Final-4 του Nations League και πήρε την 3η θέση στη διοργάνωση.

Η Ιταλία απέτυχε να προκριθεί στον τελικό του 3ου Nations League, αλλά τουλάχιστον κατέκτησε την τρίτη θέση, επικρατώντας στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης την Ολλανδία με 3-2. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν καλύτερη και προηγήθηκε γρήγορα με 2-0, με τα γκολ των Ντι Μάρκο (6') και Φρατέζι (20').

Οι «οράνιε» πέρασαν στην αντεπίθεση και κατάφεραν να μειώσουν με τον Μπεργκβάιν στο 68ο λεπτό. Στη συνέχεια πίεσαν για να φθάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι «ατζούρι» βρήκαν διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα και διαμόρφωσαν το σκορ σε 3-1 με τον Φεντερίκο Κιέζα (72'), με τους γηπεδούχους να μειώνουν ξανά με τον Βέγκχορστ στο 82ο λεπτό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR. Τελικά ο Βαϊνάλντουμ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο 89'.Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από τους Ιταλούς

Σε ένα πολύ ανοιχτό ματς, οι Ιταλοί αιφνιδίασαν τους αφελείς και απογοητευτικούς -για άλλη μία φορά- «οράνιε» από το ξεκίνημα, αφού μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6' με τον Ρασπαντόρι να «στρώνει» με τακουνάκι στον επερχόμενο Ντι Μάρκο εντός περιοχής, και τον τελευταίο να σουτάρει με δύναμη στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ολλανδοί προσπάθησαν να πάρουν την πρωτοβουλία, αλλά πριν καλά καλά συνέλθουν από το «σοκ», η «σκουάντρα ατζούρα» βρήκε και δεύτερο τέρμα, με τον Φρατέζι να ολοκληρώνει με κοντινό πλασέ, ταχύτατη αντεπίθεση στο 20'. Στο 27' μάλιστα ο Ντι Μάρκο με δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μπάιλοου, με την Ολλανδία να μοιάζει διάτρητη αμυντικά.

Έως το φινάλε του πρώτου μέρους πάντως ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την κατοχή της μπάλας «κατασκηνώνοντας» έξω από την περιοχή του Ντοναρούμα, αλλά να δυσκολεύονται να βρουν διαδρόμους. Στο 40' πάντως ήρθε η μεγαλύτερή τους ευκαιρία, αφού ο Χάκπο βρέθηκε σε τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε πολύ άστοχα, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς κάτι άλλο αξιόλογο, παρά τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων που παίχτηκαν.

Ο Κιέζα «έκοψε» τα πόδια των αποφασισμένων «οράνιε» που «φλέρταραν» με την ανατροπή

Στην επανάληψη οι «οράνιε» μπήκαν πολύ αποφασισμένοι και στο 47' ο Χάκπο νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ντοναρούμα, ενώ στο 51' το δυνατό σουτ του Μπερχβάιν από κοντά, κόντραρε στα σώματα.

Οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο και πίεζαν για το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο ματς, το οποίο και πέτυχαν τελικά με τον Μπερχβάιν στο 68', μετά από όμορφη ατομική ενέργεια, αλλά μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κιέζα, που είχε περάσει στο ματς δέκα λεπτά νωρίτερα, ξέφυγε από αριστερά σε αντεπίθεση και με διαγώνιο πλασέ σκόραρε επαναφέροντας τη διαφορά των δύο τερμάτων.

Με την κόπωση να έχει κάνει την εμφάνισή της το παιχνίδι άνοιξε πολύ και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο εκατέρωθεν, οπότε σχεδόν κάθε επίθεση «μύριζε« γκολ. Η Ολλανδία σκόραρε τελικά στο 82' με τον Βέγκχορστ εξ επαφής, ύστερα από φάουλ του Κουπμάινερς που κόντραρε στο τείχος, αλλά ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από το VAR και το γκολ δεν μέτρησε. Αντίθετα ο Βαϊνάλντουμ στο 89' ήταν σε νόμιμη θέση, μετά από κάθετη πάσα του Φέιρμαν και πλάσαρε ψύχραιμα μειώνοντας σε 3-2.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του ματς, αφού παρά την πίεση των γηπεδούχων στο δραματικό φινάλε, που περιλάμβανε εννιά λεπτά καθυστερήσεων, δεν άλλαξε κάτι και οι Ιταλοί, που σήμερα γιόρταζα τα 125 χρόνια από την ίδρυση της ομοσπονδίας τους. τερμάτισαν 3οι, την ώρα που οι «οράνιε» ολοκλήρωσαν με δύο ήττες τη διοργάνωση που φιλοξένησαν και απογοήτευσαν το κοινό τους, που έκανε όνειρα για έναν διεθνή τίτλο για πρώτη φορά μετά το 1988.

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Μπίλοου, Ντάμφρις, Γκερτρούιντα (46' Βαϊνάλντουμ), Φαν Ντάικ, Ακε, Βίφερ (76' Βέρμαν), Ντε Γιονγκ, Σίμονς (63' Κουπμάινερς), Μάλεν (46' Μπεργκβάιν), Χάκπο, Λανγκ (46' Βέγκχορστ).

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Μάρκο (74' Σπινατσόλα), Μπουοντζιόρνο, Ατσέρμπι, Τολόι, Βεράτι, Κριστάντε, Φρατέζι, Ρασπαντόρι (63' Κιέζα), Ρετέγκι, Γκνόντο (64' Ζανιόλο).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες