4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-3: Τον «τελείωσε» και παρέμεινε στην κορυφή η «Ένωση» (video)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-3: Τον «τελείωσε» και παρέμεινε στην κορυφή η «Ένωση» (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
23/4/2023 22:58
Η ΑΕΚ με δύο γκολ στο φινάλε (82’ Γκαρσία πεν., 90+1’ Μάνταλος) κέρδισε με 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», άφησε εκτός κούρσας τίτλου τους «ερυθρόλευκους» και παραμένει στην κορυφή μαζί με τον Παναθηναϊκό σ’ ένα πρωτάθλημα που θα παιχτεί ανάμεσα στις δύο αθηναϊκές ομάδες. Μεγάλη ένταση στο φινάλε με είσοδο οπαδών και επεισόδια.

Κιτρινόμαυρο βάφτηκε το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με την «Ένωση» να επικρατεί με 3-1 των «ερυθρόλευκων» και να φεύγει με «διπλό» από το Φάληρο για πρώτη φορά μετά το 2018.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν απόλυτα κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν πολύ νωρίς με τον Γκατσίνοβιτς (7’) και σπατάλησαν φάσεις για ένα δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε στην επανάληψη και ισοφάρισε στο 54’ με γκολ του Μπακαμπού ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και στο τελευταίο 20λεπτο η ΑΕΚ πήρε ξανά τα ηνία πιέζοντας για δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 82’ με πέναλτι που κέρδισε ο Βίντα από τον Ρέαμπτσιουκ και μετουσίωσε σε γκολ ο Γκαρσία, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Πειραιώτες τα έπαιξαν όλα για όλα αλλά στο 90+1’ ο Μάνταλος πέτυχε το 3-1 και έβαλε τίτλους τέλους στο παιχνίδι.

Με το τρίποντο, η ΑΕΚ έπιασε στην κορυφή τον Παναθηναϊκό, που κέρδισε νωρίτερα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, και άφησε εκτός κούρσας τίτλου τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε στην 3η θέση και στο -9 πλέον από την πρώτη δυάδα.

Πολύ άσχημες εικόνες με το σφύριγμα της λήξης, με οπαδούς του Ολυμπιακού να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να προκαλούν επεισόδια, πετώντας αντικείμενα και φωτοβολίδες. Το κλίμα ήταν τεταμένο αμέσως μετά το πέναλτι που δόθηκε στην «Ένωση» στο 82ο λεπτό, με τους «ερυθρόλευκους» να φωνάζουν για την παράβαση που δόθηκε. Μάλιστα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβηκε στο γήπεδο και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον 4ο διαιτητή, ενώ παρέμεινε έξω από την πλάγια γραμμή ως το φινάλε του αγώνα, εκφράζοντας εκ νέου τα παράπονα του μετά το 3ο γκολ της ΑΕΚ.

Το ματς:


Κυρίαρχη από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ, βρήκε νωρίς το γκολ με τον Γκατσίνοβιτς

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ, η οποία πήρε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά πιέζοντας ασφυχτικά για το γκολ. Στο 3’ το πλασέ του Γκαρσία πέρασε δίπλα από το δοκάρι ενώ στο ίδιο λεπτό ο Ελίασον επιχείρησε σουτ υποχρεώνοντας τον Πασχαλάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση. Ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Γκαρσία πέρασε ψηλά άουτ και η τέταρτη ευκαιρία της «Ένωσης» κατέληξε στα δίχτυα. Στο 7’ Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ έπαιξαν το ένα-δύο και ο πρώτος με άψογο πλασέ εντός περιοχής «έγραψε» το 1-0 υπέρ των «κιτρινόμαυρων». Μάλιστα ο Σέρβος άσος ς σήκωσε τη φανέλα του Αραούχο για να του αφιερώσει το γκολ μετά το σοβαρό τραυματισμό του τελευταίου, που θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-3: Τον «τελείωσε» και παρέμεινε στην κορυφή η «Ένωση» (video)
Η αφιέρωση του Γκατσίνοβιτς στον Αραούχο
Δεν είχε αντίδραση ο Ολυμπιακός, έχασε ευκαιρία για μεγαλύτερο σκορ η ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει αντίδραση μετά το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ, η οποία συνέχισε να έχει τον έλεγχο του κέντρου και μετά το 20’ άρχιζε να «πυροβολεί» ξανά την εστία των γηπεδούχων. Την αρχή έκανε στο 21’ ο Πινέδα με ωραίο σουτ που ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε σπουδαία απόκρουση, ενώ στο 26’ ο Τσούμπερ πρόλαβε τον Μπα αλλά το σουτ από θέση βολής «ξύρισε» το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά η ΑΕΚ απείλησε ξανά με κεφαλιά του Μουκουντί που πέρασε άουτ, με τον Ολυμπιακό να απορροφά στη συνέχεια την πίεση αλλά να μην είχε τον τρόπο να φανεί απειλητικός. Είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη τελική των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο 38’ με μια εντελώς άστοχη κεφαλιά του Εμβιλά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αποδοκιμασίες από τον κόσμο των Πειραιωτών.

Μπήκε καλύτερα ο Ολυμπιακός και ισοφάρισε με Μπακαμπού

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τις δύο ομάδες αλλά ο Ανιγκό βλέποντας την ομάδα του να μην είναι απειλητική στα πρώτα λεπτά, προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 51’ περνώντας τους Μασούρα και Βρουσάι αντί των Βαλμπουενά και Μπιέλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν διάθεση να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στο 53’ μετά από φάση διαρκείας και λάθος απομάκρυνση από την άμυνα της ΑΕΚ, ο νεοεισελθόντας Μασούρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπακαμπού με κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Δεν εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ οι Πειραιώτες

Το γκολ έδωσε φτερά στους παίκτες του Ολυμπιακού που είχαν το μομέντουμ και «άγγιξαν» ένα δεύτερο γκολ στο 64’ έστω και με δόση τύχης. Ο Φορτούνης έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Μουκουντί και άλλαξε πορεία περνώντας ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της ΑΕΚ. Ένα λεπτό μετά η «Ένωση» έφυγε με προϋποθέσεις στην αντεπίθεση αλλά ο Τσούμπερ επιχείρησε μακρινό σουτ που δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη.

Ισορρόπησε η ΑΕΚ και βρήκε τη λύση από την άσπρη βούλα

Ο Αλμέιδα προχώρησε στις πρώτες αλλαγές στο 69’ βάζοντας τους Άμραμπατ και Γιόνσον αντί των Ελίασον και Γιόνσον. Από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ κατάφερε να ισορροπήσει και να κερδίσει μέτρα, απειλώντας στο 75’ με τον στόπερ Μουκουντί, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά δεν κατάφερε από πλάγια θέση να νικήσει τον Πασχαλάκη.

Η ΑΕΚ «άγγιξε» το γκολ με τον στόπερ της και πέντε λεπτά μετά ο έτερος κεντρικός αμυντικός, Βίντα κέρδισε πέναλτι με το οποίο έγινε το 2-1! Ο έμπειρος Κροάτης, που είχε ξεμείνει κοντά στην περιοχή μετά από κόρνερ, έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα από τον Ρέαμπτσιουκ και στη συνέχεια κέρδισε πέναλτι από τον Μολδαβό μπακ, δίνοντας την ευκαιρία στον Γκαρσία να σκοράρει από τα έντεκα βήματα για το 2-1 της «Ένωσης».

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση να δοθεί πέναλτι προκάλεσε μεγάλες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Ολυμπιακού, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο εκφράζοντας τα παράπονα του στον 4ο διαιτητή.
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-3: Τον «τελείωσε» και παρέμεινε στην κορυφή η «Ένωση» (video)
Η φάση της ανατροπής
Ο Μάνταλος έριξε τη χαριστική βολή

Αμέσως μετά το γκολ για την ΑΕΚ πέρασαν στο παιχνίδι οι Μάνταλος και Φερνάντες αντί των Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ, ενώ για τον Ολυμπιακό μπήκαν στο ματς οι Κασάμι και Ανδρούτσος στη θέση των Φορτούνη και Ροντινέι.

Ο Ολυμπιακός, που δεν είχε άλλα περιθώρια, βγήκε όλος μπροστά στην αναζήτηση της ισοφάρισης όμως άφηνε μεγάλα κενά στα μετόπισθεν και στο 84’ η ΑΕΚ «άγγιξε» το 3-1 με τον Γκαρσία ο οποίος νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη. Βέβαια αν σημειώνονταν γκολ μάλλον θα ακυρώνονταν ως οφσάιντ, καθώς ο φορ των φιλοξενούμενων φάνηκε εκτεθειμένος. Στη δεύτερη φορά όμως πως η ΑΕΚ έφυγε στην επίθεση δε λάθεψε, κάνοντας το 3-1 στο 90+1’. Ο Άμραμπατ κέρδισε μονομαχία με τον Ρέαμπτσιουκ και έδωσε στον Μάνταλο, ο οποίος άδειασε τον Μπα στην περιοχή και στη συνέχεια «έσκαψε» τη μπάλα πάνω από τον Πασχαλάκη, «κλειδώνοντας» τη νίκη της «Ένωσης».

Από εκείνο το σημείο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε και ο διαιτητής σφύριξε νωρίτερα τη λήξη. Ο Μάνταλος και οι συμπαίκτες του πανηγύρισαν έξαλλα κοντά στην Θύρα 7, κάτι που οδήγησε σε βροχή αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο. Την ίδια ώρα παίκτες, μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού και παράγοντες διαμαρτύρονταν στον διαιτητή για επιθετικό φάουλ στον Ρέαμπτσιουκ. Το κλίμα ήταν πολύ τεταμένο και μετά τη λήξη ακολούθησε είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο προκαλώντας επεισόδια.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Σισέ, Μπα, Ροντινέι (84' Ανδρούτσος), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (51' Βρουσάι), Φορτούνης (84' Κασάμι), Βαλμπουενά (51' Μασούρας), Μπακαμπού (77' Αραμπί).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71' Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (84' Φερνάντες), Ελίασον (70' Άμραμπατ), Τσούμπερ (84' Μάνταλος), Γκαρσία

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες