3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3: Περίπατος στο Ηράκλειο και επιστροφή στην κορυφή (video)

ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3: Περίπατος στο Ηράκλειο και επιστροφή στην κορυφή (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/3/2023 21:36
Η ΑΕΚ με πρωταγωνιστές τους Άμραμπατ και Μάνταλο, κέρδισε με 3-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και προσπέρασε με +1 τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παρά τις σημαντικές απουσίες στην επίθεση, η ΑΕΚ πέρασε με 3-0 από την έδρα του ΟΦΗ και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, προσπερνώντας με +1 τον Παναθηναϊκό έπειτα από 24 παιχνίδια.

Η «Ένωση» δεν πατούσε καλά στο πρώτο 20λεπτο αλλά στη συνέχεια ανέβασε στροφές και βρήκε το γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου (43’) από πάσα του Μάνταλου και τελείωμα του Άμραμπατ, με το τέρμα να χρεώνεται ως αυτογκόλ του Πασαλίδη. Από λάθος απομάκρυνση του Έλληνα στόπερ προέκυψε και το 2-0 στο 49’ με τον Άμραμπατ να βρίσκει ξανά δίχτυα, θέτοντας ισχυρές βάσεις πρόκρισης. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 62’ ο Γκατσίνοβιτς έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Μάνταλου, με τους «κιτρινόμαυρους» να φτάνουν τις 18 νίκες τους στο πρωτάθλημα.

Για τον ΟΦΗ ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα στην έδρα του μετά από αυτή με τον Άρη (αμφότερες με 2-0) και οι Κρητικοί βρίσκονται στην 9η θέση και στο +11 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς:


Το παιχνίδι κύλησε χωρίς φάσεις στο πρώτο τέταρτο, με την ΑΕΚ να είχε την κατοχή αλλά όχι τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του ΟΦΗ. Μάλιστα η πρώτη σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι άνηκε στους Κρητικούς, όταν στο 18’ ο Μπαλογιάννης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά για τον Ντίκο, αυτός έπιασε την κεφαλιά προ του Βίντα αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Αθανασιάδη.



Από το 20’ και μετά η «Ένωση» ανέβασε στροφές πατώντας στην περιοχή των γηπεδούχων και στο 27’ κατέγραψε την πρώτη της μεγάλη στιγμή με όμορφο πλασέ του Γκατσίνοβιτς το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά ο Μανδάς. Πέντε λεπτά μετά η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Βίντα από τον Λάρσον αλλά ο Διαμαντόπουλος έδωσε κίτρινη για θέατρο στον Κροάτη στόπερ, προκαλώντας τις επίσημες διαμαρτυρίες της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.



Η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε, απείλησε για δεύτερη φορά στο 35’ με σουτ του Τσούμπερ το οποίο βρήκε στον Διαμαντή και στην τρίτη της μεγάλη στιγμή κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 43’, ο Μάνταλος εκτέλεσε με πάσα το φάουλ για τον Άμραμπατ, αυτός βρέθηκε μόνος στην περιοχή και από δύσκολη γωνία έστειλε με σουτ μπάλα στα δίχτυα μετά και την παρέμβαση του Πασαλίδη. Μάλιστα το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Έλληνα στόπερ, ο οποίος έκανε επαφή με τη μπάλα και της άλλαξε την πορεία.



Ο ΟΦΗ θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα, αφού στο 44’ Τοράλ, Ντίκο και Μπάκιτς συνεργάστηκαν εξαιρετικά αλλά ο τελευταίος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Αθανασιάδη. Στο επόμενο λεπτό ο γκολκίπερ της ΑΕΚ είπε «όχι» και σε σουτ του Μπαλογιάννη, κρατώντας το 1-0 ως το ημίχρονο.



Το δεύτερο ημίχρονο δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ιδανικότερα για την ΑΕΚ, η οποία βρήκε γκολ από τα αποδυτήρια. Στο 49’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιόνσον και φάση διαρκείας στα καρέ του ΟΦΗ, ο Βίντα νίκησε στον αέρα τον Διαμαντή, ο Πασαλίδης στην προσπάθεια να διώξει «έστρωσε» με το κεφάλι στον Άμραμπατ και ο Μαροκινός με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0. Να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι ζήτησαν επιθετικό φάουλ του Κροάτη στόπερ, αλλά δεν είχαν σύμφωνη γνώμη οι διαιτητές.



Οι Κρητικοί λίγο έλειψε να μειώσουν στο 55’ μ’ ένα απίθανο τέρμα του Μπάκιτς, ο οποίος πήγε να αιφνιδιάσει τον Αθανασιάδη με εκτέλεση φάουλ από το κέντρο, όμως ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έδιωξε σε κόρνερ.



Η ΑΕΚ παρά το 2-0 κυκλοφορούσε τη μπάλα και στο 62’ έφτασε και σε τρίτο τέρμα, «κλειδώνοντας» οριστικά τη νίκη. Εκπληκτική προσπάθεια από τον Μάνταλο, ο οποίος απέφυγε δύο παίκτες και έβγαλε υπέροχη κάθετη για τον Γκατσίνοβιτς ο οποίος σε θέση φορ πλάσαρε ψύχραιμα τον Μανδά για το 3-0.



Διαδικαστικά τα εναπομείναντα λεπτά, με τον ΟΦΗ να απειλεί στο 73’ με σουτ του Μεγιάδο στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι και την ΑΕΚ να «αγγίζει» τέταρτο γκολ στο 85’ αλλά ο νεοεισελθόντας Φαν Βέερτ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Μανδά. Το 3-0 δεν άλλαξε ως το φινάλε, με την ομάδα του Αλμέιδα να φεύγει με σπουδαία νίκη από το Ηράκλειο παρά τις πολλές απουσίες.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Θοράρινσον, Πασαλίδης, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (67' Μπιφουμά), Λάρσον (88' Μαρινάκης), Ντιουσέ, Μεγιάδο, Μπάκιτς (88' Τσιλιανίδης), Τοράλ (67' Μοσκέρα), Ντίκο (74' Γκρόνινγκ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Γιόνσον, Πινέδα (77' Φράνσον), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (78' Ελίασον), Μάνταλος (82' Σιντιμπέ), Τσούμπερ (82' Φαν Βέερτ)
ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3: Περίπατος στο Ηράκλειο και επιστροφή στην κορυφή (video)
Ένα από τα πανό των οπαδών του ΟΦΗ για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη
ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3: Περίπατος στο Ηράκλειο και επιστροφή στην κορυφή (video)
Και το πανό των οπαδών της ΑΕΚ

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες