1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Άρης - Ατρόμητος 2-1: Έκαναν αυτό που έπρεπε οι «κίτρινοι», «κλείδωσαν» πλέι οφ και μπήκαν στην πεντάδα

Άρης - Ατρόμητος 2-1: Έκαναν αυτό που έπρεπε οι «κίτρινοι», «κλείδωσαν» πλέι οφ και μπήκαν στην πεντάδα

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
26/2/2023 21:25
Ο Άρης νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League κι εξασφάλισε την είσοδό του στα πλέι οφ.

Οι «κίτρινοι» ήταν εντυπωσιακοί στο πρώτο ημίχρονο και βρήκαν δύο γκολ στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στο 8' ο Νταρίντα άνοιξε το σκορ και στο 27' ο Ματέο Γκαρσία πέτυχε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους στην επανάληψη και μείωσαν σε 2-1 με τον Ρομπάιγ στο 80', δίχως όμως να καταφέρουν κάτι περισσότερο.Οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στους 37 βαθμούς και στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, προσπερνώντας τον Βόλο. Παράλληλα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Από την άλλη οι Περιστεριώτες έμειναν «κολλημένοι» στους 28 κι έχασαν τις ελπίδες τους για να τερματίσουν στην πρώτη εξάδα, παραμένοντας στην έβδομη θέση, συγκατοικώντας με τον Παναιτωλικό.

«Καταιγίδα» ο Άρης μ' ένα γκολ που μέτρησε κι ένα που ακυρώθηκε

Οι γηπεδούχοι ήταν φανερό ότι έψαχναν ένα γρήγορο γκολ για να διώξουν το άγχος και να κάνουν ευκολότερο το έργο τους. Πίεσαν δίχως μεγάλες ευκαιρίες αλλά στο 8' πήραν το προβάδισμα. Ο Ρουπ μπήκε από αριστερά στην περιοχή, η άμυνα των φιλοξενούμενων έκοψε προσωρινά αλλά ο επερχόμενος Νταρίντα σούταρε και σκόραρε για το 1-0, με τον Γιαννιώτη να φέρει μεγάλη ευθύνη καθώς αιφνιδιάστηκε και η μπάλα πέρασε από την κλειστή του γωνία.

Στο 11' ο Άρης κατάφερε να φτάσει στο 2-0. Ο Πάλμα σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Γιαννιώτης απέκρουσε ασθενώς και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του, με τον Ματέο Γκαρσία να παίρνει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει. Μετά από χρήση VAR όμως το γκολ των «κίτρινων» ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης στον Ρουπ.

Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι ξανά, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 13', όμως το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά μέσα από την περιοχή κόντραρε και δεν έφτασε στην εστία.

Στο 17' ο Άρης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Πάλμα πήρε την μπαλιά από τον Ρουπ και βρέθηκε απέναντι στον Γιαννιώτη, όμως σε αυτήν την περίπτωση ο Έλληνας γκολκίπερ κι αρχηγός της ομάδας του Περιστερίου αναδείχθηκε νικητής στο τετ α τετ αποκρούοντας σωτήρια.

Κυρίαρχοι οι Θεσσαλονικείς και 2-0 με Γκαρσία

Ο ρυθμός έπεσε λίγο στη συνέχεια αλλά ήταν φανερό ότι οι Θεσσαλονικείς έβρισκαν πάρα πολλούς χώρους και δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ.

Αυτό ήρθε τελικά στο 27'. Ο Νταρίντα σούταρε συρτά μέσα από την περιοχή, ο Γιαννιώτης απέκρουσε και η μπάλα πήγε στο δοκάρι, με τον Ματέο Γκαρσία να παίρνει ξανά το «ριμπάουντ» και να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία, σ' ένα τέρμα που αυτήν τη φορά μέτρησε κανονικά κι έδωσε πολύ σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους από πολύ νωρίς.

Οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα και στο 30' είχαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Κεσχρίντα έκανε ωραία σέντρα από δεξιά και ο επερχόμενος Ρομπάιγ πλάσαρε στην κίνηση, όμως ενώ ακινητοποίησε τον Κουέστα, η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Απόστολου Τερζή πλησίασε και σε τρίτο τέρμα. Η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Ρουπ στο «ύψος» της μεγάλης περιοχής, με το σουτ του Γερμανού μέσου να απομακρύνεται εντυπωσιακά από τον Γιαννιώτη.

Στο 35' ο Πάλμα έψαξε το γκολ μέσω απευθείας εκτέλεσης φάουλ, με την μπάλα να φεύγει αρκετά άουτ και να μην ανησυχεί πραγματικά ο Γιαννιώτης.

Τίποτα άλλο αξιόλογο δεν συνέβη μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν απόλυτα δίκαια προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 2-0.

Μείωσαν με Ρομπάιγ οι Περιστεριώτες αλλά δεν άλλαξαν τη μοίρα τους

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Άρη να προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό και να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα.

Από την άλλη ήταν φανερό ότι ο Ατρόμητος ήθελε να φτάσει σ' ένα τέρμα που θα τον έβαζε ξανά στο κόλπο, δίχως πάντως να κατορθώνει να απειλήσει ιδιαίτερα.

Στο 77' ο Καμαρά μετά από σέντρα ακριβείας έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, σπαταλώντας μία τεράστια ευκαιρία για το 3-0.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να μπουν ξανά στο ματς, όμως ο Φριτζόνσον αμαρκάριστος απέναντι από τον Κουέστα δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Ισπανό τερματοφύλακα ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια.

Στο 80' οι παίκτες του Κρις Κόουλμαν βρήκαν το γκολ που έψαχναν για να ξαναμπούν στο ματς. Έπειτα από ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, ο Ρομπάιγ πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με σουτ που κόντραρε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν ότι μπορούσαν να πετύχουν κάτι και πίεζαν, με το σουτ του Κεσχρίντα να κοντράρει στο 85' κι αμέσως μετά ο Νταρίντα αστόχησε από ευνοϊκή θέση για τους γηπεδούχους.

Στο 89' ο Χριστοδουλόπουλος έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια και μπήκε στην περιοχή, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον Γιαννιώτη, με τον έμπειρο εξτρέμ να μην δίνει πάσα στον αμαρκάριστο Γκρέι προκειμένου ο τελευταίος να σκοράρει σε κενή εστία.

Τίποτα δεν άλλαξε στα λεπτά που είχαν απομείνει και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Άρη να παίρνει το «τρίποντο» με 2-1 και να «σφραγίζει» την είσοδό του στα πλέι οφ, ανεβαίνοντας και στην πέμπτη θέση.

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ενκουλού, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο, Ρουπ (58' Ντουκουρέ), Γκαρσία (67' Ιτούρμπε), Νταρίντα, Πάλμα (80' Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά (80' Γκρέι)

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Οικονομίδης (70' Κουέν), Ροτάριου (77' Τζοβάρας), Καμαρά (70' Φριτζόνσον), Ρομπάιγ, Τζαβίδας (63' Κιάρτανσον)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες