6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΟΦΗ - Άρης 0-3: Περίπατος των «κίτρινων» στο Ηράκλειο (video)

ΟΦΗ - Άρης 0-3: Περίπατος των «κίτρινων» στο Ηράκλειο (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/2/2023 21:34
Ο Άρης κέρδισε με το εμφατικό 3-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και έκανε σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση των πλει-οφ, τρεις στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. Ρουπ (10’), Νταρίντα (30’) και Ιτούρμπε (90’) οι σκόρερ.

Σε περίπατο μετέτρεψε ο Άρης το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 3-0 των Κρητικών και πήραν μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική «ανάσα» μετά τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα.

Η ομάδα του Τερζή εκμεταλλεύτηκε το δυνατό της ξεκίνημα, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίωρο με τους Ρουπ (10’) και Νταρίντα (30’) και στη συνέχεια έκανε σωστή διαχείρηση. Ο ΟΦΗ παρά την πίεση του στο δεύτερο μέρος, δεν μπόρεσε να βρει ένα γκολ και να επιστρέψει στο ματς και στο 90’ ο Άρης «κλείδωσε» τη νίκη με τον Ιτούρμπε στην αντεπίθεση.

Με το τρίποντο, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 34 βαθμούς και μείωσαν στο -1 τη διαφορά από τον 5ο Βόλο ενώ διατηρήθηκαν στο +6 από τον 7ο Ατρόμητο, τον οποίο υποδέχονται την επόμενη αγωνιστική. Στον αντίποδα, οι Κρητικοί έμειναν οριστικά εκτός πλει-οφ αλλά παραμένουν στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς:


Ο ΟΦΗ πατούσε λίγο καλύτερα στο ξεκίνημα, αλλά ο Άρης ήταν πιο απειλητικός, «αγγίζοντας» δύο φορές το γκολ σ΄ ένα λεπτό με σουτ του Καμαρά (8’, 9’) υποχρεώνοντας τον Μανδά σε ισάριθμες αποκρούσεις. Η τρίτη ευκαιρία των «κίτρινων» αποδείχθηκε και φαρμακερή. Στο 10’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πίρσμαν έκανε επαφή με τη μπάλα, η άμυνα του ΟΦΗ αδράνησε και ο Ρουπ από κοντά άνοιξε το σκορ στο ντεμπούτο του ως βασικός. Ήταν και το πρώτο γκολ του Άρη σε εκτός έδρας παιχνίδι μετά από σχεδόν δύο μήνες!



Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, «αγγίζοντας» ένα δεύτερο γκολ στο 24’ με δυνατό σουτ του Νταρίντα που βρήκε στο δοκάρι. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 30’ ο Τσέχος άνοιξε το σκορ με πλασέ εντός περιοχής, έπειτα από υπέροχη ενέργεια και ασίστ του Ρουπ.



Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ κέρδισε μέτρα αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Νταμπράουσκας προχώρησε σε διπλή αλλαγή, περνώντας τους Φελίπε, Τσιλιανίδη αντί των Ντιουσέ και Μπαλογιάννη. Ωστόσο τα πλάνα του άλλαξαν άμεσα καθώς στο 50’ ο Φελίπε τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Μοσκέρα.

Οι Κρητικοί πατούσαν καλύτερα και είχαν δύο καλές στιγμές σ’ ένα διλεπτο (55’-56’) με σουτ των Τοράλ και Μοσκέρα, αλλά ο Κουέστα αντέδρασε σωστά. Ο Τερζής βλέποντας ότι ο Άρης δεν πατούσε καλά στο δεύτερο μέρος, πέρασε τους Ιτούρμπε και Ντουκουρέ αντί των Πάλμα και Ρουπ. Ο ΟΦΗ πάντως έφτασε ξανά κοντά στο γκολ στο 63’, με τον Μοσκέρα όμως να πιάνει αδύναμο πλασέ απέναντι από τον Κουέστα, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από την εστία. Στο επόμενο λεπτό ήρθε η απάντηση από πλευράς Άρη, ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση και απείλησε με σουτ του Καμαρά, αλλά ο Μανδάς απέκρουσε σωτήρια, κρατώντας το 2-0.

Ο Άρης διαχειρίζονταν καλά το παιχνίδι, κλείνοντας τους χώρους και ο ΟΦΗ απιελούσε κυρίως με μακρινά σουτ όπως αυτό του Μπάκιτς στο 79' το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Οι παίκτες του Τερζή αμύνονταν αποτελεσματικά και στο 90’ έριξαν τη χαριστική βολή, με τον Ιτούρμπε να βγαίνει στην αντεπίθεση μετά από λάθος του Βούρου και να «γράφει» το 3-0, εκτελώντας τον Μανδά. Διαδικαστικά τα εναπομείναντα λεπτά, με τον ΟΦΗ να απειλεί στο 90+3’ με ένα άστοχο σουτ του Μοσκέρα που έφυγε πάνω από την εστία. Το 3-0 ήταν το τελικό σφύριγμα, με τον Άρη να παίρνει μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική «ανάσα» μετά το άσχημο σερί αποτελεσμάτων.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες