4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0: «Ασπρόμαυρο» το ντέρμπι «Δικεφάλων» και... φωτιά το πρωτάθλημα

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0: «Ασπρόμαυρο» το ντέρμπι «Δικεφάλων» και... φωτιά το πρωτάθλημα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/2/2023 22:32
Ο αποτελεσματικός ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα και έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. Νάρει (14’) και Κουλιεράκης (62’) οι σκόρερ, μαγική ενέργεια και ασίστ του Κωνσταντέλια στο πρώτο γκολ.

Στα… ασπρόμαυρα βάφτηκε το ντέρμπι «Δικεφάλων» στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 2-0 της «Ένωσης», έβαλαν τέλος στο νικηφόρο σερί πέντε αγώνων της αντιπάλου της στο πρωτάθλημα και επέκτειναν το δικό τους αήττητο σερί σε 17 παιχνίδια σ’ όλες τις διοργανώσεις (12-5-0).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» σκόραρε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τις πρώτες του τελικές. Στο 14’ ο Νάρει άνοιξε το σκορ έπειτα από μαγική ενέργεια του Κωνσταντέλια ο οποίος έκανε τρία γκελάκια πεσμένος στο έδαφος και μοίρασε την ασίστ στον συμπαίκτη του. Το 2-0 ήρθε στο 62’ με κεφαλιά του Κουλιεράκη, με την ΑΕΚ να μην είχε απάντηση.

Η ΑΕΚ, που διαμαρτυρήθηκε επισήμως για δύο αποβολές που δε δόθηκαν στο πρώτο ημίχρονο σε παίκτες του ΠΑΟΚ, δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ επιθετικά, δυσκολεύτηκε να βγάλει καθαρές ευκαιρίες απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων και όπως βρήκε φάσεις για γκολ, έπεσε πάνω στον Κοτάρσκι, ο οποίος με τρεις καλές επεμβάσεις σε σουτ των Πινέδα (22’), Τσούμπερ (89’) και Σιντιμπέ (90’) κράτησε το μηδέν στην εστία.

Με το τρίποντο ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 47 βαθμούς, διατηρήθηκε στο -2 από τον 3ο Ολυμπιακό και στο -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό ενώ μείωσε στο -3 τη διαφορά από την 2η ΑΕΚ, η οποία έχει ματς λιγότερο, αυτό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η «Ένωση» από την πλευρά της έμεινε στο -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό με ματς λιγότερο, χάνοντας σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Το ματς:


Μαγική ενέργεια ο Κωνσταντέλιας, 1-0 με Νάρεϊ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πιέζοντας ψηλά στο γήπεδο και στο 4’ ήρθε η πρώτη στιγμή του αγώνα από πλευράς ΑΕΚ. Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Γκαρσία βγήκε στην πλάτη της άμυνας αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο ο ΠΑΟΚ κέρδισε περισσότερα μέτρα και στην πρώτη του ευκαιρία άνοιξε το σκορ μ’ ένα απίθανο γκολ που θα μείνει στην ιστορία. Στο 14’ ο Κωνσταντέλιας αν και πεσμένος στο έδαφος έκανε τρία γκελ με τη μπάλα και έδωσε στον Νάρεϊ, αυτός επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής και με τη βοήθεια της κόντρα στο πόδι του Βίντα έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Αθανασιάδη. Όλα τα… λεφτά ήταν βέβαια η περίτεχνη ενέργεια του Κωνσταντέλια μπροστά σε τρεις αμυντικούς της «Ένωσης» που κοίταγαν αποσβολωμένοι την προσπάθεια του Έλληνα άσου.

Φωνές της ΑΕΚ για τη διαιτησία

Η ΑΕΚ μετά το γκολ πήρε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τον τρόπο να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη της μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε στο 22’, με τον Πινέδα να επιχειρεί δυνατό διαγώνιο σουτ, υποχρεώνοντας σε επέμβαση τον Κοτάρσκι. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ίνγκασον ανέτρεψε τον Γκαρσία, που έβγαινε μόνος του σε τετ-α-τετ αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε φάουλ, προκαλώντας την έκρηξη της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία διαμαρτυρήθηκε για κόκκινη κάρτα στα social media. Λίγο νωρίτερα σε προηγούμενο tweet, η «Ένωση» ζήτησε κόκκινη και για πάτημα του Ολιβέιρα στον Αραούχο.

Αποτελεσματικός στην άμυνα ο ΠΑΟΚ

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που δυσκολεύονταν να κρατήσει μπάλα, ωστόσο η ομάδα του Λουτσέσκου αμύνονταν αποτελεσματικά και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Αλμέιδα να απειλήσουν με αξιώσεις. Στο 29’ ο Αραούχο δεν κατάφερε να βρει εστία με σουτ έπειτα από φάση διαρκείας, στο 41’ το σουτ του Σιμάνσκι κόντραρε και βγήκε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεση του, ο «Τσίνο» επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Δεύτερο γκολ στην πρώτη τελική και σωστή διαχείρισή

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει πιο δυνατά και να απειλεί πρώτη στο 51’ με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά άνοιξε πολύ τη μπάλα και δε μπόρεσε να βρει εστία από πλάγια θέση. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισορροπήσει και με πίεση ψηλά έβαζε πολλά προβλήματα στους αμυντικούς της «Ένωσης», οι οποίοι υπέπιπταν σε αρκετά λάθη. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ο «Δικέφαλος» ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του τελική, κάνοντας δύο τα τέρματα του στο 62’. Μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε με πάσα, ο Νάρει έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης δε βγήκε και ο Κουλιεράκης με κεφαλιά προ του Σιμάνσκι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η ΑΕΚ άργησε να βρει τα πατήματα της μετά το δεύτερο γκολ και απείλησε για πρώτη φορά στο 71’ με πλασέ του Γκατσίνοβιτς από δύσκολη γωνία, υποχρεώνοντας τον Κοτάρσκι να αποκρούσει με τα πόδια. Στο ίδιο λεπτό ακολούθησε και η πρώτη αλλαγή της «Ένωσης», με τον Ελίανσον να περνάει στη θέση του Πινέδα.

Ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή για ένα τρίτο γκολ στο 74’, όταν μετά από γύρισμα του Κωνσταντέλια, η μπάλα κόντραρε στον Σιμάνσκι και πήγαινε στα δίχτυα αλλά ο Αθανασιάδης επενέβη σωτήρια. Ο Αλμέιδα βλέποντας την ομάδα του να μην ήταν ιδιαίτερα απειλητική, προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 80’ με τους Φαν Βέερτ, Τσούμπερ και Σιντιμπέ να παιρνούν στις θέσεις των Αραούχο, Γκαρσία και Ρότα. Ο Λουτσέσκου απάντησε με την είσοδο του Σβαμπ αντί του Ντάντας, θέλοντας να σφίξει περισσότερο τη μεσαία γραμμή.

Σωτήριες επεμβάσεις του Κοτάρσκι στο φινάλε

Η ΑΕΚ απείλησε στο 82’ με κεφαλιά του προωθημένου Βίντα, που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, καο στο 84’ ο ΠΑΟΚ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0. Ο Σοάρες βγήκε απέναντι από τον Αθανασιάδη όμως αντί να εκτελέσει, προτιμήσει να δώσει πάσα στον Ολιβέιρα, όμως η άμυνα της «Ένωσης» απομάκρυνε.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τον ΠΑΟΚ στα καρέ του πιέζοντας για το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Ωστόσο δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Κοτάρσκι ο οποίος στο 89’ απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Τσούμπερ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 90’ είπε «όχι» και σε σουτ του Σιντιμπέ λίγο έξω από την περιοχή. Η ομάδα του Λουτσέσκου αμύνθηκε αποτελεσματικά στα λεπτά των καθυστερήσεων και κράτησε το υπέρ της 2-0 ως το φινάλε, βάζοντας... φωτιά στη μάχη του τίτλου.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες