2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μίλαν - Τότεναμ 1-0: «Λύγισαν» τους «σπερς» οι ψυχωμένοι «ροσονέρι»(video)

Μίλαν - Τότεναμ 1-0: «Λύγισαν» τους «σπερς» οι ψυχωμένοι «ροσονέρι»(video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
15/2/2023 00:02
Η Μίλαν επικράτησε 1-0 της Τότεναμ στο «Σαν Σίρο» στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο στις 8 Μαρτίου.

Tο πρώτο βήμα για τους «8» έκανε η Μίλαν, με το 1-0 επί της Τότεναμ στο «Σαν Σίρο», αφού το γκολ του Ντίαθ στο 7' αποδείχθηκε «χρυσό» για τους «ροσονέρι», που πιέστηκαν ιδιαίτερα και χρειάστηκαν τον Κιάερ και τον σταθερό Ταταρουσάνου, σε ένα ματς πάντως που δεν δέχθηκαν την μεγάλη ευκαιρία, ενώ αντίθετα θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ αν ήταν πιο εύστοχοι στο φινάλε της ανμέτρησης. Ο Nτίαθ έβαλε από νωρίς «φωτιά» στο «Σαν Σίρο»

Η σέντρα στο «Σαν Σίρο» έγινε υπό τους εκκωφαντικούς ήχους των αποδοκιμασιών των οπαδών της Μίλαν προς τον πτοπονητής της Τότεναμ, Αντόνιο Κόντε που επέστρεψε μετά από καιρό σε ένα γήπεδο που δεν τον... αγαπούν ιδιαίτερα λόγω του παρελθόντος του σε Γιουβέντους και Ίντερ.



Η Τότεναμ έδειξε από το ξεκίνημα πως ήθελε να πάρει τα ηνία του αγώνα, αλλά πολύ νωρίς και πριν καν βρουν ρυθμό οι δύο ομάδες, οι «ροσονέρι» πήραν προβάδισμα. Στο 7' ο Τεό Ερνάντεζ νίκησε στον αέρα τον Ρομέρο και κατόπιν πρόλαβε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή από αριστερά, με τον Φόστερ να αποκορύει το σουτ που επιχείρησε, αλλά τον επερχόμενο Ντίαθ να σκοράρει με διπλή προσπάθεια στο «ριμπάουντ» ξεσηκώνοντας το γήπεδο, ενώ ταυτόχρονα έγινε ο νεότερος σκόρερ της ομάδας του σε νοκ άουτ ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.



Παρά το θετικότατο ξεκίνημα όμως οι γηπεδούχοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα πρωτίστως, αφήνοντας την πρωτοβουλία στην Τότεναμ, η οποία πάντως πάσχιζε να βρει χώρους και επιχειρούσε με ατομικές ενέργειες του Σον και γεμίσματα από στατικές φάσεις να απειλήσει.

Στο 13' ο Κέιν πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, με τον Ταταρουσάνου να μπλοκάρει σταθερά, ενώ στο 25' ύστερα από νέα εκτέλεση φάουλ του Σον, ο Κέιν έπιασε ξανά κεφαλιά από κοντά με την μπάλα να κοντράρει στον Κιάερ και να φεύγει άουτ με μεγάλη ταχύτητα.

Η εικόνα δεν άλλαξε ως την λήξη του πρώτου μέρους, με την Τότεναμνα έχει την μπάλα, αλλά την Μίλαν να καταφέρνει να την κρατά μακριά από την περιοχή της και το παιχνίδι να μετατρέπεται σε «μάχη» στο χώρο του κέντρου και να γίενται κατά διαστήματα σκληρό.

Στο 43' πάντως σε αντεπίθεση ο Λεάο, που επιχειρούσε αρκετές ατομικές ενέργειες, βρέθηκε σε θέση βολής στα όρια της μεγάλης περιοχής, από πλάγια θέση, αλλά το πλασέ του ήταν απελπιστικά άστοχο.



Στις καθυσερήσεις του πρώτου μέρους η Τότεναμ αάυξησε την πίεση και στο 45' είχε απίστευτη χαμένη διπλή ευκαιρία με Σον και Κέιν να μην μπορούν να νικήσουν από κοντά τον Ταταρουσάνου, αλλά τελικώς υπήρξε οφσάιντ έτσι κι αλλιώς.

Στο 45'+2' τα «σπηρούνια» απείλησαν ξανά σε φάση διαρκείας εντός περιοχής, αλλά μετά από συνεχόμενες κόντρες η μπάλα απομακρύνθηκε και πλην μία πολύ φιλόδοξης εκτέλεσης φάουλ του Σον από πολύ μακριά, που έδιωξε ο Ταταρουσάνου, δεν σημειώθηκε άλλη αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος.

Άκαρπη υπεροχή για την Τότεναμ που έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά και την... καταστροφή

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε, με την Μίλαν να... περιμένει ξανά την Τότεναμ και να ψάχνει κάποια καλή αντεπίθεση. Στο 53' ο Ντίαθ σούταρε από καλή θέση στα όρια της περιοχής με την μπάλα να κοντράρει και να απομακρύνεται.

Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά πάντως ανέβσαν στροφές «στρομώχνοντας» τους γηπεδούχους. Στο 59' μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σον από εξαιρετική θέση, η μπάλα έφτασε στον Κουλουσέφσκι, που σούταρε εντός περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τον Ταταρουσάνου, μιας και μετά από κόντρα ο Ρουμάνος μπλόκαρε σταθερά.

Η Τότεναμ επιχειρώντας πολλά γεμίσματα είχε κατασκηνώσει έξω από την περιοχή της Μίλαν και στο 66' ο Λενγκλέ «άδειασε» με απίστευτο τρόπο δύο αντιπάλοους και μπήκε στην περιοχή από αριστερά, αλλά το συρτό γύρισμα που έκανε έδιωξε σε κόρνερ ο Κιάερ.



Με το ματς να οδεύει στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Πιόλι «φρέσκαρε» την μεσάια γραμμή της ομάδας του περνώντας τον Ντε Κετελάρε στην θέση του Ντίαθ και τον Μεσίας Τζούνιος στην θέση του Σαλαμάκερς, ενώ αντίστοιχα ο Κόντε έριξε τον Ριτσάρλισον στο ματς «γεμίζοντας» την αντίπαλη περιοχή.

Η ομάδα πάντως που πλησίασε στο γκολ περισσότερο ήταν η Μίλαν στο 78', όταν μετά από σέντρα ο Ζιρού έκανε κεφαλιά πάσα στον επερχόμενο Ντε Κετελάρε, που ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο παραλιγο να χριστεί σκόρερ, αλλά την κεφαλιά που έκανε στην κίνηση, έδιωξε ο Πέρισιτς σε κόρνερ.



Από την εκτέλεση του κόρνερ η άμυνα της Τότεναμ δεν μπόρεσε να απομακρύνει και η μπάλα έφτασε στον Λεάο, που έκανε φοβερή ατομική ενέργεια και σέντρα με τον Ερνάντεζ να πιάνει την κεφαλιά στην μικρή περιοχή, αλλά να μην μπορεί αν την στείλει στα δίχτυα.

Η αναδίπλωση των «ροσονέρι» ήταν πάντως άμεση αφού δεν ήρθε το δεύτερο γκολ, με την αμυντική προσήλωση να είναι ιδιαίτερη στα τελευταία λεπτά, όταν κι η Τότεναμ πολιόρκησε με όλες της τις δυνάμεις, απειλωντας με σουτ του Ριστάρλισον που κόντραρε στο 81' και συνεχόμενα γεμίσματα. Στο 90' ο Λεάο, μετά από βαθιά μπαλιά (περισσότερο διώξιμο) του Καλούλου, έχασε το κοντρόλ και δεν μπόρεσε να βγει απέναντι στον Φόστερ, ενώ ως το τέλος οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν ηρωικές ενέργειες, όπως ένα τρομερό κόψιμο του Κιάερ στον Κέιν, λίγο πριν εκτελέσει μέσα από την περιοχή, ώστε να κρατήσουν τη νίκη και το προβάδισμα πρόκριση, όπως και έγινε.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Τιό, Καλουλού, Κιάερ, Ερναντέζ, Σαλεμάκερς (77' Μεσίας), Κρούνιτς, Τονάλι (86' Πομπέγκα), Ντίαθ (77' Ντε Κετελάρε), Ζιρού, Λεάο (90+1' Ρέμπιτς)

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Φόρστερ, Έμερσον, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (81' Ντέιβις), Σκιπ, Σαρ, Κουλουσέβσκι (71' Ρισάρλιζον), Πέρισιτς, Σον (81' Ντανζούμα), Κέιν

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες