5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Γκουαρδιόλα: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα αποδειχθούμε αθώοι»

Γκουαρδιόλα: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα αποδειχθούμε αθώοι»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/2/2023 16:48
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων για τις κατηγορίες που βαραίνουν την Μάντσεστερ Σίτι αναφορικά με τυχόν παραβάσεις του Financial Fair Play, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον σύλλογο.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε την πρώτη συνέντευξη Τύπου της Μάντσεστερ Σίτι μετά την παραπομπή της αγγλικής ομάδας σε μια ανεξάρτητη επιτροπή για φερόμενες παραβιάσεις κανόνων μεταξύ 2009 και 2018. Η Πρέμιερ Λιγκ κατηγορεί το σύλλογο για περισσότερες από 100 παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων μετά από τετραετή έρευνα καθώς και για μη συνεργασία στην έρευνα της, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018.«Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι είμαστε ήδη καταδικασμένοι. Το ίδιο συμβαίνει και με την UEFA, ήμασταν ήδη καταδικασμένοι. Ο σύλλογος απέδειξε ότι ήμασταν εντελώς αθώοι» και πρόσθεσε:

«Αφήστε μας να αμυνθούμε παρακαλώ. Δεν ξέρω στις άλλες χώρες, αλλά σε αυτή όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθούν ένοχοι. Κάτι που δεν έχει συμβεί. Δεν υπάρχει καμία καταδίκη και εδώ συζητάμε τι θα συμβεί. Τι συμβαίνει όταν είσαι αθώος; Τι θα συμβεί για να αποκατασταθεί η ζημιά μας; (Ο κόσμος λέει) ότι είμαστε ήδη ένοχοι. Πρέπει να καταλάβετε ότι 19 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ μας κατηγορούν χωρίς να έχουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Ξέρετε ακριβώς σε ποια πλευρά είμαι. Νομίζω ότι έχουμε καλούς δικηγόρους, αλλά η Πρέμιερ που υποστηρίζεται από 19 ομάδες θα πάρει και αυτή καλούς δικηγόρους. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα αποδειχθούμε αθώοι».

Για το τι θα συμβεί αν αποδειχθούν ένοχοι: «Αν είμαστε ένοχοι, θα πάμε στις κατώτερες κατηγορίες όπως πριν και θα καλέσουμε τον Πολ Ντίκοφ και τον Μάικ Σάμερμπι».

Για τα σενάρια αποχώρησης του: «Δεν φεύγω από αυτή τη θέση. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω περισσότερο από ποτέ ότι θέλω να μείνω.», δήλωσε ο Πεπ ο οποίος τον Μάιο του 2022 είχε πει πως θα αποχωρούσε από το σύλλογο αν μάθαινε ότι του έλεγαν ψέματα οι ιδιοκτήτες.

Για το παιχνίδι με την Άστον Βίλα: «Θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε και οι παίκτες θα είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Είναι μια καλή ομάδα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Πρέπει να νικήσουμε την Άστον Βίλα με τον τρόπο που το κάνουμε πάντα. Δεκαεννέα ομάδες δεν πρόκειται να μας βοηθήσουν. Κερδίσαμε την Πρέμιερ Λιγκ την περσινή σεζόν στο γήπεδο. Αφήστε μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας στις κατηγορίες. Εάν αποδειχθούμε ένοχοι, θα το αποδεχτούμε. Όμως όπως με την UEFA, θα αμυνθούμε».

Για το αν θα επηρεαστεί η ομάδα από τις κατηγορίες: «Δεν ξέρω τι πρόκειται να γίνει. Είχα την ίδια αίσθηση με την UEFA. Στην πραγματικότητα, η UEFA ήταν χειρότερη. Οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι με το ταλέντο και την προσπάθειά τους. Θα δούμε τι θα γίνει μετά την διαδικασία. Δεν θέλω να προβλέψω τι θα συμβεί».

Υπενθυμίζεται ότι η Μάντσεστερ δεν κρίθηκε αθώα από την UEFA. Αντίθετα, ο σύλλογος κρίθηκε ένοχος από το διοικητικό όργανο της Ευρώπης για «σοβαρές παραβιάσεις» των κανονισμών του Financial Fair Play μεταξύ 2012 και 2016. Αλλά το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο αργότερα ανέτρεψε τη διετή απαγόρευση της ομάδας από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες