10

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ιστορίες τρέλας - Τα δοκάρια στο γρασίδι ήταν λίγο πιο... κοντά

Ιστορίες τρέλας - Τα δοκάρια στο γρασίδι ήταν λίγο πιο... κοντά

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
6/2/2023 15:17
Τα γεγονότα της αναμέτρησης Ατρόμητος - ΑΕΚ που δεν διεξήχθη ποτέ την Κυριακή (5/2) αφού προέκυψε πρόβλημα με τα δοκάρια των εστιών στο Περιστέρι, μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλου του φίλαθλου κοινού σήμερα ποικιλοτρόπως, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα...

Απλά ήταν η πρώτη που συμβαίνει σε επίπεδο Super League, αφού μέχρι τώρα το είχαμε δει σε πιο χαμηλές κατηγορίες αλλά και σε ευρωπαϊκό ματς!

Κάπου εδώ να αναφερθεί πως αφενός πάντως συμβαίνουνε και στις καλύτερες... οικογένειες τέτοια περιστατικά, αφού φέτος σε αντίστοιχα τραγελαφικό γεγονός στο Χαλ - Μπέρμινγχαμ για την Τσάμπιονσιπ, επέλεξαν να πριονίσουν αντί να το ρίξουν στο σκάψιμο και τελικά το ματς παίχτηκε κιόλας κανονικά... Πάμε όμως στα δικά μας και σε αυτά που τουλάχιστον γνωρίζουμε πως έχουν συμβεί, αφού για παλαιότερες δεκαετίες, όπου η πληροφόρηση δεν ήταν ανάλογη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα.

Το ξεκίνημα έχει ιδιαίτερο χιούμορ αφού σε εορταστικό κλίμα στην αυλαία της σεζόν 2004-05, ο ΠΑΣ Γιάνινα ξεκινούσε από την Γ' Εθνική με όνειρο την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες. Στην πόλη υπήρχε ενθουσιασμός για το νέο ξεκίνημα και περίπου 3.000 φίλαθλοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν την πρόβα τζενεράλε στους «Ζωσιμάδες» σε φιλικό με την ΑΕ Γιαννιτσών. Ένα ανεπίσημο παιχνίδι, που έγινε ακόμα πιο ανεπίσημο, αφού το γήπεδο λόγω ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου δεν είχε εστίες, οποτε οι δύο ομάδες έβαλαν... τσάντες για δοκάρια, όπως κάναμε όλοι κάποτε στο σχολείο, και έπαιξαν ένα 90λεπτο.

Το πρώτο πριόνισμα

Το πράγμα σοβάρεψε παραπάνω στις 7 Μαΐου 2008 όμως, όταν το ντέρμπι της Ηλιούπολης με τον Διαγόρα Ρόδου για τον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής αναβλήθηκε, αφού όταν οι δύο ομάδες εισήλθαν στο γήπεδο της Ηλιούπολης ανακάλυψαν πως τα δοκάρια των εστιών ήταν κομμένα!

Το φύλλο αγώνα έκλεισε με το ματς φυσικά να μην διεξάγεται λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, αλλά καμία ομάδα δεν θεωρήθηκε υπαίτια. Ο Διαγόρας εξάλλου δεν έκανε ένσταση, η Ηλιούπολη πρόχωρησε σε μήνυση κατά αγνώστων, με το αρμόδιο όργανο να αποφασίζει τελικά τέλεση του αγώνα στις 18 Μαΐου, χωρίς να τιμωρεί τους Ηλιουπολίτες.
Ιστορίες τρέλας - Τα δοκάρια στο γρασίδι ήταν λίγο πιο... κοντά
Το "ξήλωμα" της Νέας Σμύρνης

Η «ευρωπαϊκή εκτόξευση» ήρθε όμως στις 25 Αυγούστου 2010. Με το ΟΑΚΑ σε κακή κατάσταση, αφού η αλλαγή χλοοτάπητα δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και αυτό είχε φανεί στο φιλικό ματς του Παναθηναϊκού με την Τζένοα λίγες ημέρες νωρίτερα, η ΑΕΚ που χρησιμοποιούσε επίσης ως έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο έψαχνε πλέον γήπεδο να φιλοξενήσει την ρεβάνς με την Νταντί Γιουνάιτεντ για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος, δέχθηκε την πρόταση της Ένωσης και παραχώρησε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, αλλά οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου είχαν εντελώς αντίθετη άποψη. Λίγες μέρες πριν το ματς μπήκαν στο γήπεδο και το... διέλυσαν, σκάβοντας μεγάλες λακκούβες στον αγωνιστικό χώρο και γκρεμίζοντας τις εστίες.

Η ΑΕΚ απειλούταν πλέον με μηδενισμό και αποκλεισμό με το ματς να διεξάγεται τελικά στο «Γ. Καραϊσκάκης» έπειτα από σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά χωρίς παρουσία οπαδών των «κιτρινόμαυρων», παρά μόνο 1.000 Σκωτσέζων που στήριζαν την Νταντί Γιουνάιτεντ! Το τελικό 1-1 πάντως «λύτρωσε» την Ένωση που προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης.

Κάτι αντίστοιχο είχε επιχειρηθεί και το 2013 από τους οπαδούς των «κυανέρυθρων», όταν ο Παναθηναϊκός έδινε αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη, αλλά τότε οι εστίες είχαν μείνει άθικτες, ο χλοοτάπητας δεν υπέστη μεγάλες φθορές και το ματς διεξήχθη κανονικά.
Ιστορίες τρέλας - Τα δοκάρια στο γρασίδι ήταν λίγο πιο... κοντά


Πετραδάκι, πετραδάκι...

Το πιο πρόσφατο περιστατικό πριν το Περιστέρι ήταν αυτό στο γήπεδο της Θήβας, που μάλιστα είχε παραδοθεί λίγους μήνες πριν μετά από ανακατασκευή... Ο Α.Ο Υπάτου υποδεχόταν τα Τρίκαλα σε ματς για την Γ' Εθνική στις 11 Δεκεμβρίου 2022, αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά με την εστία των φιλοξενούμενων.

Για την ακρίβεια οι φιλοξενούμενοι το εντόπισαν πρώτοι, καθώς και οι δύο εστίες είχαν ένα μικρό πρόβλημα. Το ύψος τους αντί να είναι 2,44 μ., όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, ήταν 2,30 μ.

Σε αυτή την περίπτωση πάντως ο αγώνας διεξήχθη κανονικά αφού το γεγονός πως τα δοκάρια ήταν αποσπώμενα βοήθησε τους γηπεδούχους να γεμίσουν με πέτρες τις τρύπες στην βάση, μέχρι να έρθουν στο σωστό ύψος και το παιχνίδι να ξεκινήσει κανονικά.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες