16

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-3: «Λάμψη» από Μάνταλο και μικρούς και άνετη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου (video)

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-3: «Λάμψη» από Μάνταλο και μικρούς και άνετη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
25/1/2023 19:30
Η ΑΕΚ «ντούμπλαρε» τις νίκες επί του πρωτοπόρου του Βορείου Ομίλου της Super League 2, Πανσερραϊκού αφού επικράτησε και στις Σέρρες με 3-1 και με συνολικό σκορ 6-1 προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Μέσα σε απόλυτα γιορτινό κλίμα η ΑΕΚ, αν και ο Αλμέιδα επιχείρησε εκτεταμένο ροτέισιον σε πρόσωπα και σχήματα, άνοιξε το σκορ στο 21' με τον Μάνταλο και όταν ισοφαρίστηκε στο 49' από τον Κατσαντώνη, ο αρχηγός της, και MVP της αναμέτρησης, απάντησε άμεσα στο 51', με την «φωτοβολίδα» του Μαχαίρα στο 80' να διαμορφώνει το τελικό σκορ και την Ένωση να περιμένει πλέον να μάθει αν θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ή τον Άρη στα ημιτελικά. Με κέφι, όρεξη και Μάνταλο η Ένωση

Το ματς ξεκίνησε με οκτάλεπτη καθυστέρηση, λόγω προβλήματος στην ενδοεπικοινωνία των διαιτητών, αλλά σε ένα γήπεδο με καταπληκτική ατμόσφαιρα και οπαδούς και των δύο ομάδων χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Η ΑΕΚ αν και παρατάχθηκε με δέκα αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ιωνικό έδειξε ιδιαίτερα ορεξάτη με το... καλημέρα. Μόλις στο 4' ο Φαν Βέερτ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα στην μεγάλη περιοχή, με τον ρέφερι να δείχνει «παίζετε», ενώ στο 6' ο Πανσερραϊκός που προσπάθησε να πιέσει αρχικά ψηλά, έκλεψε έξω από την μεγάλη περιοχή της Ένωσης την μπάλα αλλά ο Μάνταλος πρόλαβε τα... χειρότερα τελευταία στιγμή.



Η πρώτη καλή φάση κατγράφηκε στο 7' όταν ο Φερνάντες έκανε το φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Κατσίκας απέκρουσε κράτώντας το μηδέν, ενώ από την εκτέλεση του κόρνερ που παραχώρησε ο Τσούμπερ έπιασε την κεφαλιά ολομόναχος από την μικρή περιοχή, αλλά ο Κατσίκας μπλόκαρε ξανά.

Η ΑΕΚ ανέβαζε στροφές όσο περνούσα τα λεπτά και περιόρισε σε εντελώς παθητικό ρόλο τους γηπεδούχους. Στο 13' μετά από όμορφο συνδυασμό, ο προωθημένος Σιντιμπέ έστρωσε για τον Γκατσίνοβιτς που σούταρε από τα όρια της περιοχής με την μπάλα να πηγαίνει λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 19' ξανά ο Φαν Βέερτ έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας έξω την μπάλα.



Το γκολ ήρθε τελικά για τους φιλοξενούμενους στο 21'. Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς «έκρυψαν» την μπάλα, που έφτασε στον Μάνταλο ο οποίος από κοντά δεν αστόχησε ανοίγοντας το σκορ.



Το γκολ έδωσε παραπάνω ώθηση στην Ένωση, που στο 29' απείλησε ξανά με ον Γκατσίνοβιτς να αστοχεί σε σουτ από πλεονεκτική θέση μετά από εκτέλεση κόρνερ, Ο Σέρβος στην επιστροφή του στην ενδεκάδα έψαχνε το γκολ και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, δοκιμάζοντας τα πόδια του αρκετές φορές. Στο 31' πάντως ήρθε και μία στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Πεντεκίδη να δοκιμάζει σέντρα-σουτ που πέρασε πάντως αρκετά μακριά από τα δοκάρια του Στάνκοβιτς.

Τελευταία αξιόλογη φάση το πρώτο μέρος ήταν άλλη μία κεφαλιά ου Φαν Βέερτ μετά από εκτέλεση κόρνερ, στα οποία η ΑΕΚ επιχειρούσε αρκετές «κομπίνες», η οποία πάντως κόντραρε και απομακρύνθηκε.

Ο Μάνταλος απάντησε άμεσα στον Πανσερραϊκό, το γκολ του Μαχαίρα έκλεψε την παράσταση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανσερραϊκό να αιφνιδιάζει την ΑΕΚ, αφού στο 49’ μετά από κλέψιμο και καταπληκτική ενέργεια του Κολομπίνο και εν συνεχεία σέντρα του Σαΐντ η μπάλα πέρασε στο πίσω δοκάρι κι ο Κατσαντώνης από κοντά ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους.



Η «απάντηση» της ΑΕΚ ήταν άμεση. Στο 51’ από τη σέντρα του Σιντιμπέ, ο Μάνταλος είχε πάρει θέση στην καρδιά της άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1 για την Ένωση, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά το 2019 δύο γκολ σε ένα παιχνίδι!



Ο Αλμέιδα πέρασε στην συνέχεια τους Κοσίδη και Μαχαίρα στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε νεαρούς πίκτες. Στο 71’ η κεφαλιά του Κοσίδη αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Κατσίκα, ενώ στο 72’ ο Αραούχο λίγο έλειψε να σκοράρει με απίστευτη ραμπόνα, όμως έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί του Πανσερραϊκού.





Την τελική «πινελιά» στο ματς έβαλε ο Μαχαίρας στο 80’ με πολύ ωραίο σουτ έξω απ’ την περιοχή που χτύπησε πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Κατσίκα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κάτσικα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 για την ΑΕΚ, αφού ο Κοσίδης όσο κι αν έψαξε το γκολ ως το τέλος δεν κατάφερε να το βρει, χωρίς φυσικά αυτό να κοστίσει κάτι για την Ένωση που προκρίθηκε πάνηγυρικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης.



Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Στάικος (61’ Θυμιάνης), Κολομπίνο (73’ Στίνα), Σοφιανός (81’ Σιόντης), Κατσαντώνης, Μούργος (73’ Μασκανάκης), Σαΐντ (62’ Κανίς).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος (67’ Φράνσον), Μάνταλος, Φερνάντες (62’ Μαχαίρας), Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (67’ Αραούχο), Φαν Βέερτ (67’ Κοσίδης)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες