2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-1: «Μπλόκο» στο Περιστέρι και (Χ)αμένη ευκαιρία για τους Πειραιώτες

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-1: «Μπλόκο» στο Περιστέρι και (Χ)αμένη ευκαιρία για τους Πειραιώτες

Συντάκτης: Agones team
Agones team
22/1/2023 22:27
Ο Ολυμπιακός «κόλλησε» στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 19η αγωνιστική της Super League και άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να πλησιάσει περισσότερο την κορυφή.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άκουσαν ποτέ τα... καμπανάκια που χτύπησε ο Ατρόμητος και αφού σώθηκαν από τον Πασχαλάκη στο πρώτο μέρος, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με γκολ του Μπακαμπού στο 54'. Οι Περιστεριώτες αφού είχαν δοκάρι με τον Φριτζόνσον στο 61' ισοφάρισαν στο τελικό 1-1, με τον ίδιο παίκτη στο 64', με το παιχίδι να παραμένει ανοιχτό ως το τέλος και τις δύο ομάδες να έχουν από μία σπουδαία ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη, αλλά την ισοπαλία να μην αλλάζει. Ο Ολυμπιακός έτσι ανέβηκε στους 39 βαθμούς και είναι ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ, αμφότεροι στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και στο -5 από την δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ. Στον αντίποδα ο Ατρόμητος βρίσκεται στην 7η θέση και τους 24 βαθμούς και στο -5 από τον Βόλο, ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία θέση (6η) που οδηγεί στα πλέι οφ.

Την μπάλα ο Ολυμπιακός, τις ευκαιρίες ο Ατρόμητος

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον έλεγχο του ματς από το ξεκίνημα, έχοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη φάση. Αντίθετα ο Ατρόμητος ήταν που στο 13' είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή.

Η κεφαλιά του Κιάρτανσον κόντραρε και βγήκε σε κόρνερ, με τον Ροτάριου να το εκτελεί και τον Στρούγγη να κάνει την προβολή αναγκάζοντας σε μεγάλη επέμβαση τον Πασχαλάκη. Πριν καν περάσει ένα λεπτό μάλιστα ο Ρομπάιγ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής αλλά εκτέλεσε πολύ άστοχα, σπαταλώντας την ευκαιρία.

Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν απέπνεε εμπιστοσύνη ειδικά από την στιγμή που έπαιζε σε πολύ ψηλά μέτρα, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν το γκολ. Οι Περιστεριώτες πάντως δεν εκβίασαν καταστάσεις περιμένοντας τον Ολυμπιακό, που διατήρησε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία.

Δείγμα πως οι μόνες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος προήλθαν από σουτ των Μπίελ, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιαννιώτη στο 24' και του Φορτούνη στο 34', που συνεργάστηκε με τον δραστήριο Ρόντινεϊ, αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ξανά ο Έλληνας γκολκίπερ του Ατρομήτου.

Οι εμπνεύσεις του Χάμες και του Φορτούνη έμεναν ημιτελείς ή έπεφταν πάνω στην καλά διαβασμένη άμυνα του Ατρομήτου και έτσι το πρώτο μέρος έληξε χωρίς τέρματα, αφού και η προσπάθεια του Φορτούνη στο 42' να νικήσει στην κίνηση τον Γιαννιώτη, δεν απέδωσε.

«Τρελό» δεύτερο μέρος με τον Ατρόμητο να έχει απαντήσεις και τον Ολυμπιακό να χάνει μεγάλη ευκαιρία

Ήταν φανερό πως το σχήμα με τρία δεκάρια, που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, δεν λειτουργούσε και έτσι ο Μίτσελ απέσυρε τον Φορτούνη και πέρασε στην θέση του τον Μασούρα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει πάντως κατάφερε τελικά να πάρει το προβάδισμα στο 54΄, όταν ο Εμβιλά βρήκε τον Μπιέλ, ο οποίος έβγαλε κάθετα για τον Μπακαμπού που εκτέλεσε τον Γιαννιώτη ανοίγοντας το σκορ με το 8ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Στο 58΄ και σε γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ για τον Μπακαμπού, εκείνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη με τακουνάκι και πήρε το κόρνερ. Στο 61΄ η κεφαλιά του Φριτζόνσον έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια αστόχησε ο Ντε Μποκ από εξαιρετική θέση, αλλά στο 64΄ από μπαλιά του Ρομπάιγ στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, που κινήθηκε πολύ αργά με τον Παπασταθόπουλο να καλύπτει όλους τους επιτιθέμενους, ο Φριτζόνσον «κρέμασε» τον Πασχαλάκη και ισοφάρισε.

Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ιδιαίτερα στην συνέχεια, πατώντας πολλές φορές περιοχή, αλλά τόσο ο Ρόντινεϊ, όσο και ο Ελ Αραμπί άργησαν πολύ να εκτελέσουν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με τον Ατρόμητο να «αγγίζει» το 2-1 στο 81' μετά από κοντινή προβολή του Φριτζόνσον και κεφαλιά του Ροτάριου που πέρασε άουτ.

Το 1-1 έμεινε τελικά ως τη λήξη, αφού στην μεγαλύτερη ευκαιρία ων Πειραιωτών να αποδράσουν με το τρίποντο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιαννιώτης απέκρουσε το σουτ σε ωραία ατομική προσπάθεια του Χάμες.

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ (76΄ Οικονομίδης), Γκονζάλεθ, Φριντζόνσον (82΄ Τζοβάρας), Ροτάριου (88΄ Τζαβίδας), Ρομπάιγ, Κιάρτανσον (82΄ Κωτσόπουλος).

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (85΄ Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (69΄ Γκ. Ροντρίγκες), Φορτούνης (46΄ Μασούρας), Χάμες, Μπιέλ (85΄ Σαμασέκου), Μπακαμπού (69΄ Ελ Αραμπί).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες