8

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Τσιτσιπάς - Γκρίκσπουρ 3-0: Στους «16» του Australian Open χωρίς να χάσει σετ ο Στέφανος (video)

Τσιτσιπάς - Γκρίκσπουρ 3-0: Στους «16» του Australian Open χωρίς να χάσει σετ ο Στέφανος (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/1/2023 06:13
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 3-0 σετ (6-2, 7-6, 6-3) τον Ταλόν Γκρίκσπουρ και προκρίθηκε στους «16» του Αυστραλιανού Όπεν για 4η φορά στην καριέρα του. Την Κυριακή (22/1) θα αντιμετωπίσει τον Γιάνικ Σίνερ για μία θέση στην οκτάδα.

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Ολλανδό Ταλόν Γκρίκσπουρ (No 63). Ο Έλληνας τενίστας έφτασε σε άνετη επικράτηση με 3-0 σετ (6-2, 7-6 (5), 6-3) σε 2 ώρες και 8 λεπτά και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «16» του Αυστραλιανού Όπεν.Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να υπερασπίζονται το σερβίς τους στα τέσσερα πρώτα game αλλά κάπου εκεί ο Τσιτσιπάς πάτησε γκάζι και με τέσσερα σερί κερδισμένα game, έκλεισε το σετ με 6-2, έχοντας 11/15 κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς (71%).

Το δεύτερο σετ ήταν το πιο αμφίρροπο του αγώνα. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε ακόμα καλύτερα, έχοντας 86% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς (19/22) όμως ο Γκρίκσπουρ ανέβασε και αυτός τα ποσοστά του και μετά από έξι game το σκορ ήταν 3-3 χωρίς κάποιο μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς «φλέρταρε» σε δύο περιπτώσεις με το να σπάσει το σερβίς του Ολλανδού στο 7ο game αλλά ο Γκρίκσπουρ έσωσε δύο μπρέικ πόιντ και έκανε το 3-4. Ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 4-4, το ίδιο και ο αντίπαλος του για το 4-5, ενώ ο Έλληνας τενίστας πήρε το επόμενο με love game ισοφαρίζοντας σε 5-5. Ο Γκρίσκπουρ έκανε δύσκολα το 5-6 και στο επόμενο game του παρουσιάστηκε σετ πόιντ στο σερβίς του Τσιτσιπά. Ωστόσο ο Στέφανος το «έσβησε» και έστειλε το σετ σε τάι μπρέικ. Εκεί οι δύο τενίστες υπέπεσαν σε πολλά λάθη αλλά ο Έλληνας άσος κατάφερε να το κερδίσει με 7-5, κάνοντας το 2-0 στα σετ.

Με τη ψυχολογία στα ύψη, ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο game του τρίτου σετ, στο δεύτερο game είχε χαμένο μπρέικ πόιντ αλλά εν τέλει «έσπασε» το σερβίς του Γκρίσκπουρ στο 4ο game, κάνοντας το 3-1. Με τον ίδιο να σερβίρει εξαιρετικά, ήταν θέμα χρόνου να πάρει τη νίκη και έτσι έγινε, με τον Έλληνα τενίστα να κλείνει το 3ο σετ με 6-3 παρά τα δύο ματς πόιντ που έσβησε ο Ολλανδός.

Ο Έλληνας αστέρας προκρίθηκε στους «16» του Αυστραλιανού Όπεν χωρίς να χάσει σετ και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Γιάνικ Σίνερ, ο οποίος νωρίτερα έκανε την ανατροπή κόντρα στον Μάρτον Φούκσοβιτς, επικρατώντας με 3-2 σετ (4-6, 4-6, 1-6, 2-6, 0-6).

Μετά το φινάλε, ο Τσιτσιπάς δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του στο κορτ: «Είχα ποικιλία στο παιχνίδι μου σήμερα και καλές τοποθετήσεις. Είναι σημαντικό ότι στο σερβίς μου δεν είχα μεγάλα ράλι κι αυτό βοήθησε. Όπως βοήθησε και ο καιρός. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, όμως όλα λειτούργησαν σωστά. Είναι ωραία αίσθηση να κερδίζεις με αυτόν τον κόσμο εδώ. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός. Εξακολουθώ να ψάχνω για μεσίτη» πρόσθεσε αστειευόμενος για την προηγούμενη συνέντευξή του, όταν είχε πει ότι θα ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι στη Μελβούρνη.

Ο νικητήριος πόντος με smash:



Τα στιγμιότυπα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες