1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0:  Η Ένωση «έσπασε» το αήττητο των «πρασίνων« κι έμεινε ζωντανή για τον τίτλο (video)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0: Η Ένωση «έσπασε» το αήττητο των «πρασίνων« κι έμεινε ζωντανή για τον τίτλο (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
8/1/2023 21:47
Η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκησε με 1-0 επί του Παναθηναϊκού στην OPAP Arena για την 17η αγωνιστική της Super League κι έσπασε το αήττητο του «τριφυλλιού» παραμένοντας στην «μάχη» του τίτλου.

Το «χρυσό» γκολ του Πινέδα στο 68' χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στην Ένωση σε ένα ματς που παρουσιάστηκε με διαφορετικό προσανατολισμό απ' ότι συνήθως ούσα πιο συντηρητική, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει το ματς στα μέτρα του για περίπου μία ώρα αγώνα, αλλά τελικά να την ποιότητα του Μεξικανού να κάνει την διαφορά, ενώ νωρίτερα ο Αθανασιάδης είχε κρατήσει όρθια την Ένωση με μεγάλη επέμβαση σε ευκαιρία του Μπερνάρ. Δραματικό το φινάλε με τον συνήθη «λυτρωτή» του Παναθηναϊκού, Ιωαννίδη να έχει δοκάρι στις καθυστερήσεις, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία έχασε μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς με τον Μπρινιόλι να αποκρούει την εκτέλεση πέναλτι του εξτρέμ της Ένωσης.

Τελικά το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια και να έχει μειώσει την διαφορά από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό στους 4 βαθμούς και τους «πράσινους» να παραμένουν μεν πρωτοπόροι αλλά το αήττητό τους να τερματίζεται.

Συντηρητική Ένωση, «πράσινη» σταθερότητα και ελάχιστες ευκαιρίες

Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς οι φίλοι της ΑΕΚ άναψαν πολλά καπνογόνα με το επίπεδο ορατότητας να μην επιτρέπει την έναρξη. Όταν τελικά η σέντρα έγινε οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς ρυθμό στα πρώτα λεπτά με την επόμενη διακοπή μάλιστα να έρχεται πολύ σύντομα αφού στο 13' ο Χατζισαφί μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Παλάσιος έπεσε στο έδαφος και χρειάστηκε ράμματα στο χέρι για να συνεχίσει.





Με την Ένωση να έχει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της και να μην επιδίδεται σε πρέσινγκ σε ψηλά μέτρα, η πρώτη καλή φάση στο ματς ήρθε τελικά στο 20' και ήταν για τον Παναθηναϊκό. Μετά από «κομπίνα» σε φάουλ που εκτέλεσε ο Μπερνάρ, η μπάλα έφτασε στον Βέρμπιτς που σούταρε από το ημικύκλιο αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

Οι «πράσινοι» βρίσκοντας χώρους «ξεθάρρεψαν» και στο 25' απείλησαν ξανά όταν μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Παλάσιος δεν πρόλαβε να εκτελέσει όπως θα ήθελε σε γύρισμα του Σπόραρ στην μεγάλη περιοχή.

Η ΑΕΚ σταδιακά πάντως μετά το ημίωρο άρχισε να ανεβάζει... στροφές παίρνοντας τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Στο 28' μάλιστα πάτησε περιοχή με τον Πινέδα να κοντρολάρει μετά από γύρισμα του Άμραμπατ και εν συνεχεία να ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα Σένκεφελντ αλλά τον διαιτητή σωστά να μην υποδεικνύει κάτι.



Στο 33' μετά από κόρνερ του Άμραμπατ η μπάλα στρώθηκε στον Αραούχο που σούταρε μονοκόματα αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μάγκνουσον και απομακρύνθηκε στην πρώτη πολύ καλή ευκαιρία της Ένωσης στο ματς.



Στο 40', με την ΑΕΚ να πιέζει αναπτυσσόμενη από τα άκρα, ο Αραούχο πάσαρε στο ύψος του πέναλτι για τον Πινέδα, που σούταρε όμως πάνω στα σώματα των αμυνόμενων, ενώ στο 43' ο Παλάσιος, μετά από λάθος του Λιβάι Γκαρσία, που δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στο ματς, έφυγε σε γρήγορη κόντρα με τον Πινέδα να τον ανακόπτει τελευταία στιγμή μακριά από την μεγάλη περιοχή ωστόσο.

Μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάτι άλλο αξιόλογο πέραν μίας κίτρινης κάρτας που δέχθηκε ο Βέρμπιτς για φάουλ πάνω στον Σιντιμπέ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Καταλυτικός Πινέδα, «άγιος » Αθανασιάδης, «μοιραίος» Ιωαννίδης

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ήρθε η πρώτη πολύ μεγάλη στιγμή του ντέρμπι και ανήκε στους «πράσινους». Στο 54΄ ο Μπερνάρ πραγματοποίησε έξοχη ατομική ενέργεια και σούταρε από την γραμμή της περιοχή προς το «παραθυράκι» του Αθανασιάδη, όμως ο Έλληνας γκολκίπερ «απογειώθηκε» και πραγματοποίησε μία σπουδαία επέμβαση κρατώντας το μηδέν.



Το ματς φάνηκε πως μπορούσε να αποκτήσει ρυθμό με την ΑΕΚ να έχει διάθεση αν γίνει πιο επιθετική, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ... Στο 66΄ υπήρξε σύντομη διακοπή για μία κροτίδα που έπεσε κοντά στον Μπρινιόλι, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος για λίγα λεπτά με τον ρυθμό να «παγώνει» ξανά, αλλά σηκώθηκε τελικά και το ματς συνεχίστηκε με την OPAP Arena να παίρνει... φωτιά λίγο αργότερα.

Συγκεκριμένα στο 68΄ ο Αραούχο έβγαλε εξαιρετική ασίστ με κεφαλιά στον Πινέδα που βρέθηκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε με τον Μπρινιόλι να βρίσκει την μπάλα, αλλά αυτή να περνά κάτω από τα πόδια του καταλήγοντας στα δίχτυα. Ακολούθησε νέα διακοπή λόγω των καπνογόνων που άναψαν στους πανηγυρισμούς και το παιχνίδι συνεχίστηκε ξανά μετά από αρκετά λεπτά.



Από το σημείο εκείνο ανέλαβαν δράση στο χώρο του κέντρου οι Σιμάνσκι, Γιόνσον που έκοβαν κάθε «αισιόδοξη» επίθεση των φιλοξενούμενων. Ο Γιοβάνοβιτς τα έπαιξε όλα για... όλα και έριξε στο ματς τον Ιωαννίδη που παραλίγο να τον δικαιώσει ξανά, αφού στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, πέρασε και τον Αθανασιάδη, όταν μετά από τραγική εκτίμηση της «κιτρινόμαυρης» άμυνας σε βολέ του Μπρινιόλι βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά από πολύ πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.



Αμέσως μετά, ο Φερνάντες κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Σένκεφελντ και αφού είχε «χορέψει» τον Τσέριν με τρομερή ατομική ενέργεια. Ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε δίνοντας ολιγόλεπτη παράταση στην αγωνία.



Η ΑΕΚ τελικά κράτησε το υπέρ της σκορ και πήρε το πολύτιμο τρίποντο κρατώντας το δικό της αήττητο στην OPAP Arena και τερματίζοντας αυτό του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα μείωσε την διαφορά από την κορυφή βάζοντας ξανά «φωτιά» στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινεδα (90΄ Φερνάντες), Άμραμπατ (81΄ Τσούμπερ), Γκαρσία, Αραούχο (90+12΄ Μήτογλου)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Κώτσιρας (89΄ Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης (70΄ Ιωαννίδης), Ρούμπεν Πέρεθ (89΄ Τσοκάι), Μπερνάρντ, Βέρμπιτς (56΄ Τσέριν), Παλάσιος, Σπόραρ

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες