4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-3: «Άλωσαν» την Λιβαδειά με γκολάρες οι Ηπειρώτες

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-3: «Άλωσαν» την Λιβαδειά με γκολάρες οι Ηπειρώτες

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/1/2023 19:25
Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε με το εμφατικό 3-1 του Λεβαδειακού στην Λιβαδειά, πήρε το πρώτο του «διπλό» μετά από 15 παιχνίδια και έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή στην Super League. Μπάλαν (45’), Εραμούσπε (66’) και Παμλίδης (69’) τα γκολ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», μείωσαν στο 88’ με μακρινό σουτ του Παναγιώτου οι Βοιωτοί.

Την εξαιρετική του κατάσταση επιβεβαίωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Λεβαδειακού και μάλιστα με το επιβλητικό 3-1.

Οι Ηπειρώτες ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν δευτερόλεπτα πριν τη λήξη με ένα πανέμορφο γκολ του Μπάλαν, ο οποίος σκόραρε με πλασέ στην κίνηση έχοντας πλάτη στην εστία. Οι Βοιωτοί, που δεν κατέγραψαν τελική στο πρώτο μέρος, ανέβασαν την απόδοση τους στην επανάληψη, και είχαν δύο σημαντικές φάσεις στο τρίλεπτο 61’-63’ με Τορό και Μουτίνιο για να ισοφαρίσουν. Ωστόσο στο 66’ δέχτηκαν το 2-0 από τον Εραμούσπε κόντρα στη ροή και αυτό τους έκοψε τα… φτερά. Τη χαριστική βολή έριξε τρία λεπτά μετά ο Παμλίδης με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση «γράφοντας» το 3-0 στο 69’.

Για ακόμα ένα παιχνίδι πάντως οι Ηπειρώτες δεν κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην εστία, αφού στο 88’ ο Παναγιώτου βρήκε δίχτυα με τρομερό σουτ από τα 25 μέτρα, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για τον Λεβαδειακό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει αήττητος στο δεύτερο γύρο (2-2-0) και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της παραμονής, κάνοντας το 2x2 τη φετινή σεζόν απέναντι στον Λεβαδειακό, που αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή για τη σωτηρία. Με το τρίποντο οι Ηπειρώτες έφτασαν τους 17 βαθμούς και έπιασαν προσωρινά τον Αστέρα Τρίπολης στην 9η θέση, ξεφεύγοντας με +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την πλευρά του, ο Λεβαδειακός έμεινε στους 11 και βρίσκεται στο +1 από την προτελευταία Λαμία η οποία δοκιμάζεται σε λίγο απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Το ματς:


Κυρίαρχος ο ΠΑΣ, εκπληκτικό γκολ από Μπάλαν

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ψάχνοντας τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακού. Οι Ηπειρώτες επιχειρούσαν κυρίως από τα αριστερά με τον Μορέιρα να δημιουργήσουν κινδύνους, ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν ήδη τρία κερδισμένα κόρνερ τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Η πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα σημειώθηκε στο 20’ για τους φιλοξενούμενους, όταν μετά από κόντρες ο Μπάλαν βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Στογιάνοβιτς αλλά ο Τσάπρας έβαλε τη κόντρα και αλλοίωσε την πορεία της μπάλας. Τρία λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά με διαγώνιο σουτ του Μορέιρα εντός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η τρίτη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ αποδείχθηκε και φαρμακερή για τον Λεβαδειακό, με την ομάδα του Στάικου να παίρνει το προβάδισμα με τη λήξη του ημιχρόνου χάρη σ’ ένα πανέμορφο γκολ του Μπάλαν. Ο Καραχάλιος έκανε το γέμισμα έξω από την περιοχή και ο Ρουμάνος φορ με πλασέ στην κίνηση, έχοντας πλάτη την εστία, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στογιάνοβιτς για το 1-0. Ήταν το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα σε πρώτο ημίχρονο εκτός έδρας αγώνα μετά το ιστορικό 5-0 με τον Άρη στις 20 Νοεμβρίου στο «Κλ. Βικελίδης».

Ανώτερος ο Λεβαδειακός στο δεύτερο μέρος αλλά το γκολ το βρήκε ο ΠΑΣ

Ο Βέλιτς βλέποντας την ομάδα του να μην είχε ούτε τελική στο πρώτο ημίχρονο, πέρασε τον Τορό αντί του Νίκα στο δεύτερο μέρος, γυρνώντας το σύστημα σε 4-2-2. Οι Βοιωτοί πήραν τον έλεγχο, κατέγραψαν την πρώτη τελική στο 53’ με ένα άστοχο σουτ του Συμελίδη και στο 61’ «άγγιξαν» το γκολ της ισοφάρισης. Ο Τορό βρήκε χώρο για σουτ στο ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα βρήκε πάνω στον Εραμούσπε, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο άσος των Βοιωτών επιχείρησε νέο σουτ με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι. Ο Λεβαδειακός πίεζε ασφυχτικά και στο 63’ είχε νέα καλή στιγμή με σουτ του Μουτίνιο εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΣ άντεξε την πίεση και στο 65’ έκανε το 2-0 κόντρα στη ροή. Ο Μορέιρα εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Εραμούσπε με κοντινή προβολή διπλασίασε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός έφτασε ήδη τα έξι γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, όσα είχε σε όλη την περσινή σεζόν.

Η γκολάρα του Παμλίδη έβαλε τέλος στο ματς

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους Ηπειρώτες, που κέρδισαν μέτρα και στο 69’ έφτασαν και σε τρίτο τέρμα μ’ εκπληκτικό γκολ του Παμλίδη, ο οποίος σκόραρε με σουτ στην κίνηση λίγο μέσα από την περιοχή, έπειτα από σέντρα του Σόρια από τα δεξιά.

Το εκπληκτικό γκολ του Παναγιώτου στέρησε το πρώτο clean sheet του ΠΑΣ

Διαδικαστικά τα εναπομείναντα λεπτά, με τον Λεβαδειακό να καταφέρνει να μειώσει στο 88’ με τρομερό σουτ του Παναγιώτου από τα 25 μέτρα, μην επιτρέποντας στον ΠΑΣ να κρατήσει το μηδέν στην εστία για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν. Το γκολ αφύπνισε τους γηπεδούχους, που έψαξαν ένα δεύτερο γκολ και το «άγγιξαν» στην τελευταία φάση του αγώνα με κοντινή κεφαλιά του Δούμτσιου αλλά ο Τσιντώντας αντέδρασε σωστά, κρατώντας το 3-1 ως το τέλος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (71' Τζημόπουλος), Τσάπρας, Μπαχανάκ, Βήχος (72' Λούα Λούα), Χάμοντ, Νίκας (46' Τορό), Μουτίνιο, Βρακάς (72' Παναγιώτου), Συμελίδης (79' Μεχία), Δούμτσιος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (64' Λιάσος), Τζίνο (89' Νίνης), Μορέιρα, Παμλίδης, Μπαλάν (86' Σταματελόπουλος).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες