4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ιωνικός - Ολυμπιακός 0-2: «Καθάρισε» σ' ένα εξάλεπτο και πλησίασε στη δεύτερη θέση (video)

Ιωνικός - Ολυμπιακός 0-2: «Καθάρισε» σ' ένα εξάλεπτο και πλησίασε στη δεύτερη θέση (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
3/1/2023 23:33
Ο Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση για αστεία στη Νίκαια και νίκησε εύκολα τον Ιωνικό (0-2), σε αγώνα για την 16η αγωνιστική της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατόρθωσαν να μπουν με το δεξί στο 2023 και παράλληλα να πανηγυρίσουν τη δεύτερη διαδοχική επιτυχία τους στο πρωτάθλημα. Πλέον έχουν συγκεντρώσει 32 βαθμούς και βρίσκονται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πλησιάζοντας στους τρεις πόντους τη δεύτερη ΑΕΚ που έχασε 2-1 στα Γιάννενα, απέχοντας όμως ακόμα δέκα από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό ο οποίος πέρασε νικηφόρα (0-1) από την έδρα του Λεβαδειακού.Στον αντίποδα οι Νικαιώτες υπέστησαν τη δεύτερη διαδοχική ήττα τους και παραμένουν «κολλημένοι» στους 8 βαθμούς και την τελευταία θέση της βαθμολογίας, κινδυνεύοντας με υποβιβασμό στη Super League 2.

Τα γκολ της νίκης για τους Πειραιώτες σημειώθηκαν από τον Μπακαμπού στο 34' κι από τον Φορτούνη στο 40, ενώ το ντεμπούτο του πραγματοποίησε και ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ Ροντινέι, αφήνοντας αρκετά καλές εντυπώσεις.

Κυρίαρχος αλλά χωρίς κλασικές ο Ολυμπιακός

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι οι φιλοξενούμενοι θα είχαν τον έλεγχο και θα είχαν εκείνοι τον πρώτο λόγο για την έκβαση του ματς.



Στο 13' ο Φορτούνης έριξε... προειδοποιητική βολή, καθώς το σουτ του έφυγε λίγο άουτ από πλάγια θέση.



Στο 26' ο Έλληνας μεσοεπιθετικός εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Χάμες Ροντρίγκες σκόραρε με κεφαλιά, ωστόσο πριν καν τελειώσει τη φάση ο Κολομβιανός σούπερ σταρ, ο διαιτητής Διαμαντόπουλος είχε ήδη σφυρίξει φάουλ εις βάρος του.



Ωραία ασίστ ο Χουάνγκ, ακόμα καλύτερο τελείωμα του Μπακαμπού για το 0-1

Δίχως να εντυπωσιάζει με την απόδοσή της, η ποιότητα της ομάδας του Μίτσελ έκανε τη διαφορά και στο 34' ο Χουάνγκ έκανε ωραία κάθετη μπαλιά στον Μπακαμπού και ο Κονγκολέζος φορ με υπέροχο τελείωμα νίκησε τον Χουτεσιώτη «γράφοντας» το 0-1.



Νέα γκολάρα Φορτούντη και πρόωρο... τέλος

Το μομέντουμ ήταν πλέον εξαιρετικό για τον Ολυμπιακό και δεν άργησε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Στο 40' ο Κώστας Φορτούνης με μία υπέροχη ατομική ενέργεια κι ένα εκπληκτικό τελείωμα πέτυχε το 0-2 και στην ουσία έκρινε από νωρίς το ματς.



Τυπική διαδικασία στην επανάληψη

Οι ουραγοί -οι οποίοι παρατάχτηκαν και με πολλές απουσίες που έκαναν ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους-, ιδανικά θα ήθελαν να βγάλουν αντίδραση στο δεύτερο μέρος, αλλά στην πραγματικότητα δεν απείλησαν ποτέ την εστία του Πασχαλάκη.

Από την πλευρά τους οι πρωταθλητές δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο, δίχως όμως να δείχνουν διάθεση να φορτσάρουν, μια και ακολουθεί και το εκτός έδρας ματς με τον Βόλο την προσεχή Κυριακή (8/1).

Χαλάρωσαν οι άμυνες και ευκαιρίες στο φινάλε

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή που καταγράφηκε στην επανάληψη ήταν στο 80' και ήταν ξανά για τον Ολυμπιακό.

Ο Χάμες Ροντρίγκες εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά όμως η κεφαλιά του Μασούρα ήταν απελπιστικά άστοχη, αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση.

Δέκα λεπτά μετά και με τη συμπλήρωση των ενενήντα, ο Ελ Αραμπί έχασε μία μοναδική ευκαιρία, όταν μόνος του απέναντι στον Χουτεσιώτη σούταρε άστοχα με το αριστερό.



Η μοναδική υποψία φάσης για τον Ιωνικό ήρθε στο 92' με την κεφαλιά του Σόουζα να περνάει σχετικά κοντά στα δοκάρια του Πασχαλάκη, ενώ αμέσως μετά το σουτ του Σαμασέκου αποκρούστηκε από τον Χουτεσιώτη ο οποίος δεν επέτρεψε να αλλάξει το 0-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.



Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιριγώτης, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς, Ρουμπουλάκου(81' Κάνιας), Βαλεριάνος, Φαντιγκά (81' Φαντιγκά), Λοβέρα (65' Καμπράλ), Άοσμαν (65' Ελευθεριάδης), Μάσας (51' Μάντζης)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (84' Μπουχαλάκης), Μπιελ (74' Γκ. Ροντρίγκες), Φορτούνης (66' Μασούρας), Χάμες Ροντρίγκες (84' Σαμασέκου), Μπακαμπού (74' Ελ Αραμπί)

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες