Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός - Βόλος 3-0: Σλοβένικο πάρτι πρόκρισης (video)

Παναθηναϊκός - Βόλος 3-0: Σλοβένικο πάρτι πρόκρισης (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/12/2022 19:31
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με το άνετο 3-0 του Βόλου στην Λεωφόρο με τα γκολ των Σλοβένων Σπόραρ (45+6’), Τσέριν (54’) και Βέρμπιτς (59’) και «καθάρισε» ουσιαστικά από το πρώτο ματς την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Από εκεί που σταμάτησε συνεχίζει ο Παναθηναϊκός! Παρά τη διακοπή 32 ημερών, οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Βόλο και η άνετη νίκη με 3-0 στην Λεωφόρο τους φέρνει από τώρα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε πολύ καλό ρυθμό φτιάχνοντας φάσεις από τα πρώτα λεπτά και έλυσε το γόρδιο δεσμό στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Σπόραρ (45+6’). Στην επανάληψη ανέλαβαν δράση οι δύο συμπατριώτες του, Τσέριν και Βέρμπιτς οι οποίοι σκόραραν με σουτ εκτός περιοχής στο πεντάλεπτο (54’-59’) και «καθάρισαν» νίκη και πρόκριση για το «τριφύλλι».

Το ματς:


Φάσεις από το ξεκίνημα

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τον Βόλο να απειλεί πρώτος μόλις στο 1ο λεπτό με κεφαλιά του Νοκέρτ από καλή θέση όμως η μπάλα έφυγε στα πλάγια. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 8’ με τον Βέρπιτς να βγάζει υπέροχα με τακουνάκι στον Σπόραρ αλλά το σουτ του Σλοβένου από πλάγια θέση σταμάτησε στον Κότνικ.



Ανέβασε ρυθμό ο Παναθηναϊκός αλλά έπεσε πάνω στον Κότνικ

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» ανέβασαν την πίεση τους, απείλησαν στο 16’ με επικίνδυνο γύρισμα του Παλάσιος το οποίο απομάκρυνε σωτήρια η άμυνα του Βόλου, ενώ στο 21’ «άγγιξαν» το γκολ με διαγώνιο σουτ του Κώτσιρα μέσα από την περιοχή, όμως ο Κότνικ αντέδρασε σωστά. Ο γκολκίπερ του Βόλου είπε «όχι» και σε σουτ του Βέρμπιτς στο επόμενο λεπτό, ενώ στο 42’ σταμάτησε και την προσπάθεια του Παλάσιος μέσα από την περιοχή.



Εννέα λεπτά νωρίτερα, ο Βόλος είχε τη δική του μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα, όταν μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ, ο Άλχο βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση πέρασε άουτ.



Ο Σπόραρ έλυσε το γόρδιο δεσμό στις καθυστερήσεις

Η πίεση του «τριφυλλιού» απέδωσε καρπούς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Μπερνάρντ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Βέρμπιτς βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στον Σπόραρ ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι για το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.



Γλίτωσε την ισοφάριση και το «καθάρισε» σ’ ένα πεντάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά η πρώτη ευκαιρία άνηκε στον Βόλο. Στο 52’ ο Ουές έδωσε στον Νοκέρτ ο οποίος επιχείρησε άμεσα το σουτ εντός περιοχής, υποχρεώνοντας τον Λοντίγκιν σε επέμβαση. Στη συνέχεια της φάσης ο Χουάνκαρ γλίστρησε σε προσπάθεια να απομακρύνει τη μπάλα στη μικρή περιοχή αλλά εν τέλει κατάφερε να διώξει.



Οι «πράσινοι» γλίτωσαν το γκολ και δύο λεπτά μετά (54’) πέτυχαν δεύτερο γκολ με υπέροχο σουτ του Τσέριν από το ημικύκλιο. Η φάση ξεκίνησε από υπέροχη ενέργεια του Κώτσιρα και κατέληξε στον ίδιο ο οποίος έστρωσε ωραία στον Σλοβένο για να εκτελέσει στην αριστερή γωνία του Κότνικ. Είναι μόλις το 2ο γκολ του 23χρονου μέσου, και τα δύο απέναντι στον Βόλο.



Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Παναθηναϊκός πέτυχε και τρίτο γκολ με τον τρίτο Σλοβένο της… παρέας, Βέρμπιτς. Ο 29χρονος εξτρέμ έπιασε εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στο 59’, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κότνικ. Επιβεβαίωσε έτσι την ανοδική του πορεία που είχε φανεί και από τα φιλικά στην Κύπρο.



Οι αλλαγές έριξαν το ρυθμό

Ακολούθησαν αρκετές αλλαγές από τις δύο ομάδες. Ο Μεταξάς πέρασε τους Ματίγια και Φερνάντεζ αντί των Μεσκίδα και Νοκέρτ, ενώ ο Γιοβάνοβιτς έβαλε τους Κουρμπέλη, Ιωαννίδη και Σαβιέ αντί των Πέρεθ, Σπόραρ και Βέρμπιτς. Διαδικαστικά τα εναπομείναντα λεπτά, με τον Μπράτσο να περνάει στο ματς και τους Ταχάτο, Μεταξά και Κούτσια αντί των Βάις, Μπαριέντος και Οζέγκοβιτς.

Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά αλλά ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες για τέταρτο γκολ. Στο 83’ ο νεοεισελθόντας Ιωαννίδης έκανε διαγώνιο σουτ αλλά ο Κότνικ απέκρουσε.



Δύο λεπτά μετά ο Γιοβάνοβιτς πέρασε στο παιχνίδι τον νεαρό Κυριόπουλο αντί του Χουάνκαρ ενώ έβγαλε και τον Παλάσιος που προέρχεται από τραυματισμό για να βάλει στο ματς τον Σάντσες. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 88’ με τον Μπεράρντ να μπαίνει στην περιοχή αλλά αντί να εκτελέσει προτίμησε να κάνει γύρισμα, επιτρέποντας στην άμυνα του Βόλου να απομακρύνει.



Το 3-0 έμεινε ως το φινάλε και οι «πράσινοι» βρίσκονται πλέον με το ενάμισι πόδι στα προημιτελικά, επιτρέποντας στον Γιοβάνοβιτς να κάνει ροτέισον στη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού τον Ιανουάριο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν - Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (84’ Σάντσες) - Ρούμπεν (65’ Κουρμπέλης), Τσέριν, Μπερνάρ – Παλάσιος (84’ Κυριόπουλος), Βέρμπιτς (69’ Σαβιέρ), Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης)

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ - Εσκοβάλ, Σιέλης, Πίρινεν - Άλχο (72’ Ταχάτος), Μπαριέντος (72’ Μεταξάς), Μεθκίδα (66’ Ματίγια), Ουές - Ντέλετις, Νοκέρ (Β. Φερνάντεθ), Οζέγκοβιτς (80’ Κούτσιας)



Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες