5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Τέλος ο Τίτε από την Βραζιλία

Τέλος ο Τίτε από την Βραζιλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/12/2022 22:03
Ο Τίτε επιβεβαίωσε την αποχώρηση του από τον πάγκο της Βραζιλίας μετά τον πικρό αποκλεισμό από την Κροατία στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Το κάζο της Βραζιλίας στα προημιτελικά του Μουντιάλ έφερε την... πρόωρη αποχώρηση του Τίτε από τον πάγκο της. Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου τεχνικού εκπνέει στο τέλος του μήνα και δεν θα ανανεωθεί, με τον 61χρονο να κάνει λόγο για το τέλος ενός κύκλου:

«Είναι μια οδυνηρή ήττα αλλά έχω καθαρή τη συνείδηση μου. Είναι το τέλος ενός κύκλου. Έχω ήδη αναφερθεί σ’ αυτό πριν ενάμιση χρόνο, δεν είμαι άνθρωπος που αλλάζει το λόγο του», ανέφερε ο Τίτε, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της Βραζιλίας από τον Ιούνιο του 2016.Σε 81 παιχνίδια στον πάγκο, ο Τίτε είχε απολογισμό 61 νίκες, 13 ισοπαλίες και 3 ήττες με την ομάδα του να σημειώνει 180 τέρματα και να δέχεται 37. Αποτέλεσε τον αναμορφωτή της «Σελεσάο» μετά το κάζο στο Μουντιάλ του 2014 και τον ντροπιαστικό αποκλεισμό στη φάση ομίλων του Κόπα Αμέρικα το 2016 και την οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου στη διοργάνωση του 2019, αλλά και σ' άλλον έναν τελικό το 2021 (σ.σ. και οι δύο επί βραζιλιάνικου εδάφους). Ωστόσο σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου οι πορείες της ομάδας δεν ήταν αντάξιες των προσδοκιών, γνωρίζοντας ισάριθμους αποκλεισμούς στα προημιτελικά το 2018 και το 2022.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του στους οπαδούς: «Μοιραστήκαμε χαρά και λύπη. Κανείς άλλος δεν ήθελε περισσότερο να δώσει χαρά στον κόσμο. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι, δεν είναι υποκριτικό να πω ότι είναι μόνο ένας, είτε αναφερόμαστε σε ήρωα είτε σε ανταγωνιστή. Έχασα έναν τίτλο στη Βραζιλία κάτω από τις ίδιες συνθήκες όπως και τώρα, το ποδόσφαιρο σου επιτρέπει να χάσεις από ένα σουτ που η μπάλα κόνταρερε, στο μοναδικό σουτ, και ο τερματοφύλακάς σου δεν κάνει απόκρουση κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Για το ότι ο Νεϊμάρ δεν εκτέλεσε πέναλτι: «Είχε το πέμπτο και αποφασιστικό πέναλτι».

Για το ότι η ομάδα του ήταν ανοργάνωτη στη φάση της ισοφάρισης: «Δε συμφωνώ με την αποδιοργάνωση. Πρώτα ήμασταν σε μια επιθετική ενέργεια, βάζοντας παίκτες μπροστά και το παιχνίδι χάλασε. (…) Καταφέραμε να επιστρέψουμε και να κλείσουμε το κεντρικό μέρος του γηπέδου, αλλά η μπάλα γύρισε, έγινε το σουτ, εκτράπηκε και μπήκε στα δίχτυα».

Για την αποτελεσματικότητα της ομάδας: «Όλη η ομάδα χάνει. Στο προηγούμενο παιχνίδι είχαμε ένα αποτελεσματικό πρώτο ημίχρονο με τέσσερα γκολ. Ήρθαμε σε αυτό το παιχνίδι, δημιουργήσαμε μεγάλο αριθμό ευκαιριών αλλά είχαν σε κορυφαία ημέρα τον γκολκίπερ τους. Ίσως η ακρίβεια δεν ήταν αρκετή, ίσως θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη.

Για το αν αφήνει κληρονομιά στην Εθνική: «Ο χρόνος μπορεί να απαντήσει καλύτερα. (...) Δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω όλη τη δουλειά που έγινε. Με τον καιρό θα κάνετε αυτή την αξιολόγηση. Δεν έχω αυτή την ικανότητα τώρα μετά από αποκλεισμό».

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες