4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολλανδία - Κατάρ 2-0: Οι «οράνιε» έκαναν... πλάκα στους διοργανωτές και πέρασαν πρώτοι στους «16» (video)

Ολλανδία - Κατάρ 2-0: Οι «οράνιε» έκαναν... πλάκα στους διοργανωτές και πέρασαν πρώτοι στους «16» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
29/11/2022 18:54
Η Ολλανδία δεν είχε καμία διάθεση για αστεία κόντρα στο Κατάρ και το κέρδισε πανεύκολα με 2-0, τερματίζοντας στην κορυφή του πρώτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στη χώρα της Ασίας.

Οι «οράνιε» θεωρητικά θα έψαχναν μία νίκη με πολλά γκολ για να υπερτερήσουν σε πιθανή ισοβαθμία με το Εκουαδόρ στην πρώτη θέση του γκρουπ, ωστόσο δεν τη χρειάστηκαν, από τη στιγμή που η ομάδα του Ισημερινού, δεν κέρδισε την ίδια ώρα τη Σενεγάλη.

Το σύνολο του Λουίς Φαν Χάαλ θα περιμένει πλέον να μάθει την αντίπαλό του στη φάση των «16» η οποία θα είναι η ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση του δευτέρου ομίλου, με τις αναμετρήσεις να είναι προγραμματισμένες για το βράδυ της Δευτέρας (29/11, 21.00).Στον αντίποδα οι «μαρούν» υπέστησαν την τρίτη τους ήττα σε ισάριθμους αγώνες κι έγιναν και τυπικά οι χειρότεροι διοργανωτές όλων των εποχών, καθώς καμία ομάδα στο παρελθόν δεν είχε χάσει σε όλους τους αγώνες της φάσης των ομίλων.

Κυρίαρχοι από νωρίς οι Ολλανδοί

Οι Ολλανδοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν πιο δυνατά το ματς και πλησίασαν στο γκολ στο 4', με τον Μπλιντ να τελειώνει τη φάση μέσα από την περιοχή, δίχως να καταφέρει να κερδίσει τον Μπαρσάμ.



Στο 14' καταγράφηκε η δεύτερη καλή στιγμή για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ. Μετά από ωραία συνεργασία, το σουτ του Ντε Γιονγκ κόντραρε στον Κλάασεν και στη συνέχεια η προσπάθεια του Ντεπάι πέρασε πάνω από τα δοκάρια.



Προβάδισμα για τους «οράνιε» με τον... συνήθη ύποπτο Χάκπο

Η ποιοτική διαφορά των δύο αντιπάλων ήταν φανερή σε κάθε στιγμή εντός των τεσσάρων γραμμών, με τους γηπεδούχους να παίζουν σε κάποιες περιπτώσεις... άλλο άθλημα.



Μετά το πρώτο τέταρτο φαινομενικά οι «οράνιε» χαλάρωσαν όμως όπως αποδείχθηκε απλώς περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν».

Αυτή ήρθε στο 26' με τον Χάκπο να παίρνει την ασίστ και με υπέροχο τελείωμα να «γράφει» το 0-1.



Ανιαρή συνέχεια και φινάλε ημιχρόνου χωρίς θέαμα

Τίποτα ιδιαίτερο δεν συνέβη μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με τους διοργανωτές να αμύνονται μαζικά και τους αντιπάλους τους να αδυνατούν να βρουν λύσεις.

Με το «καλημέρα» ο Ντε Γιονγκ «κλείδωσε» τη νίκη και την πρωτιά

Με την έναρξη της επανάληψης οι Ολλανδοί ήταν φανερό ότι «κυνήγησαν» ένα δεύτερο γκολ για να τελειώσουν οριστικά την υπόθεση.

Δεν χρειάστηκαν να περάσουν παρά μόνο τέσσερα λεπτά για να πετύχουν το στόχο τους. Ο Ντεπάι βρέθηκε σε εξαιρετική θέση στην μικρή περιοχή, ωστόσο δεν σκόραρε, με τον Ντε Γιονγκ να το πραγματοποιεί με προβολή, καθώς έφτασε πρώτος στην μπάλα σε σχέση με τους «αργοκίνητους» στόπερ των αντιπάλων.



Τυπική διαδικασία στη συνέχεια κι απόλυτος ολλανδικός έλεγχος

Στο 68' οι Ολλανδοί πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον Μπέργκχαους, παρ' όλα αυτά μετά από χρήση VAR, ο διαιτητής από την Γκάμπια ακύρωσε το γκολ για χέρι του Χάκπο στην αρχή της φάσης.



Ήταν φανερό ότι οι «οράνιε» προστάτευαν τα πόδια τους ενόψει της συνέχειας, την ώρα που οι διοργανωτές προσπαθούσαν με όλες τις δυνάμεις τους για να πετύχουν το γκολ της τιμής.

Η τελευταία σπουδαία φάση καταγράφηκε στο 92', με το υπέροχο σουτ του Μπέργκχαους να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπαρσάμ.

Δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις το παιχνίδι έφτασε στο τέλος του με τους Ευρωπαίους να σκέφτονται τη συνέχεια του τουρνουά και τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν τον... εφιάλτη τους χωρίς βαθμό.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντούμφρις, Ντε Ρουν (82' Βέγκχορστ), Ντε Γιονγκ (86' Τέιλορ), Μπλιντ, Κλάασεν (66' Γιάνσεν), Ντεπάι (66' Μπέργκχαους), Χάκπο (82' Κούπμαϊνερς)

Κατάρ (Φέλιξ Σάντσες): Μπαρσάμ, Μοχάμαντ (85' Αλαεντίν), Μιγκέλ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ, Αλ Χαϊντός (64' Μπουντιάφ), Μαντιμπό (64' Ασαντάλα), Χατέμ (85' Κεντέρ), Αλί (64' Μουντάρι), Αφίφ

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες