Μουντιάλ 2022-Γερμανία: Με ποιότητα και πλάνο
Η Γερμανία σε κάθε διοργάνωση και ειδικά όταν μιλάμε για Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται από την αρχή ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση και σε αυτή στοχεύει και στο Κατάρ.H «Μάνσαφτ» μπορεί να βρίσκεται στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA αλλά σίγουρα η δυναμική της δεν είναι αυτή.
Λίγο έλειψε βέβαια να τα «θαλασσώσει» στο τελευταία Nations League εκεί όπου έξι παιχνίδια πέτυχε μόλις μία νίκη, το εντυπωσιακό 5-2 επί της Ιταλίας, έφερε τέσσερις ισοπαλίες αλλά υπέστη και την πρώτη της ήττα με τον Φλικ στον πάγκο.Βέβαια το Μουντιάλ δεν έχει καμία σχέση με το Nations League, η Γερμανία θα δώσει ένα φιλικό με το Ομάν την Τετάρτη (16/11), περισσότερο σαν προπόνηση και μετά η προσοχή της θα στραφεί στην πρεμιέρα με την Ιαπωνία.
Προηγούμενες διοργανώσεις
Με συνολικά τέσσερις κατακτήσεις τροπαίων βρίσκεται στη δεύτερη σχέση στη σχετική λίστα πίσω μόνο από τη Βραζιλία. Ο πρώτος τίτλος ήρθε το 1954 στην Ελβετία, είκοσι χρόνια μετά στο «σπίτι» της ανέβηκε για δεύτερη φορά στην κορυφή ενώ το ίδιο έκανε και το 1990 στην Ιταλία.
Πιο πρόσφατη βέβαια στη μνήμη όλων είναι η πρώτη θέση το 2014 στη Βραζιλία εκεί βέβαια όπου ξεχώρισε το εντυπωσιακό 7-1 επί των οικοδεσποτών στα ημιτελικά
Αποτελεί βέβαια και την ομάδα με τους περισσότερους χαμένους τελικούς καθώς έχει φτάσει τέσσερις φορές μέχρι την πηγή χωρίς να πιει νερό. Θέλει βέβαια να αφήσει πίσω της το προηγούμενο Μουντιάλ στη Ρωσία όπου αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων.
Πώς προκρίθηκε
Βρέθηκε σε έναν όμιλο προκριματικών μαζί με τις Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Αρμενία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν και προφανώς ήταν το μεγάλο φαβορί. Η εντός έδρας ήττα την τρίτη αγωνιστική από τη Βόρεια Μακεδονία ίσως και να την ταρακούνησε λίγο αλλά σημείωσε τελικά 9 νίκες σε 10 παιχνίδια με τέρματα 36-4 και φυσικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα για την πρώτη θέση.
Ο προπονητής: Χάνσι Φλικ
Ο 57χρονος τεχνικός ξεκίνησε την θητεία του με οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, πριν έρθει μία ισοπαλία σε ένα φιλικό με την Ολλανδία τον Μάρτιο. Στο Nations League μάλιστα ήρθε και η πρώτη ήττα από την Ουγγαρία αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία.
Έχει πολύ καλή σχέση και επικοινωνία με τους παίκτες του και έρχεται στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση με καθαρό ποδοσφαιρικό πλάνο.
Το ρόστερ
Σε αυτή βέβαια επέστρεψε ο «χρυσός» σκόρερ του Μουντιάλ το 2014, Μάριο Γκέτσε. Ο Νόιερ για άλλη μία φορά αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια, ο Ρόυντιγκερ θα είναι ο ηγέτης της άμυνας και στο κέντρο υπάρχει πληθώρα ποιοτικών επιλογών. Στην επίθεση τώρα ο Φίλκρουγκ της Βέρντερ κάνει πολύ καλή χρονιά αλλά δύσκολα θα βρεθεί στη βασική ενδεκάδα ενώ στη αποστολή βρίσκεται και ο 18χρονος Μουκοκό.
Στόχος
Αρχικός στόχος είναι η πρώτη θέση του ομίλου καθώς η Ισπανία είναι ένας από τους πιο δυνατούς αντιπάλους που θα μπορούσε να βρει σε αυτή τη φάση. Βέβαια έτσι όπως πηγαίνουν οι διασταυρώσεις ίσως και να προτιμούσε να βρει το Βέλγιο στους «16» παρά τη Βραζιλία στους «8». Το σίγουρο είναι πως σε καμία περίπτωση δεν θα διαλέξει αντίπαλο καθώς δεν φοβάται και κανέναν. Έχει ένα ποιοτικό ρόστερ και μπορεί να φτάσε σίγουρα έως τα ημιτελικά.
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου), Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Κέβιν Τραπ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)
Αμυντικοί: Αντόνιο Ρούντιγκερ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ματίας Γκίντερ (Φράιμπουργκ), Κρίστιαν Γκίντερ (Φράιμπουργκ), Τίλο Κέρερ (Γουέστ Χαμ), Λούκας Κλόστερμαν (Λειψία), Άρμελ Μπέλα Κότσαπ (Σαουθάμπτον), Ντέιβιντ Ράουμ (Λειψία), Νίκο Σλότερμπεκ (Ντόρτμουντ), Νίκλας Ζίλε (Ντόρτμουντ)
Μέσοι: Μάριο Γκέτσε (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Ιλκάι Γκουντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι), Λέον Γκορέτσκα (Μπάγερν Μονάχου), Γιούλιαν Μπραντ (Ντόρτμουντ), Κάι Χάβερτς (Τσέλσι), Τζαμάλ Μουσιάλα (Μπάγερν Μονάχου), Γιόνας Χόφμαν (Γκλάντμπαχ), Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν Μονάχου)
Επιθετικοί: Νίκλας Φίλκρουγκ (Βέρντερ Βρέμης), Λερόι Σανέ (Μπάγερν Μονάχου), Σερζ Γκνάμπρι (Μπάγερν Μονάχου), Καρίμ Αντεγιέμι (Ντόρτμουντ), Τόμας Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου), Γιουσούφα Μουκοκό (Ντόρτμουντ)
Πείτε τη γνώμη σας: