4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ιωνικός - ΠΑΟΚ 0-3: Πειστικός και με ουσία ο «Δικέφαλος του Βορρά» (video)

Ιωνικός - ΠΑΟΚ 0-3: Πειστικός και με ουσία ο «Δικέφαλος του Βορρά» (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
10/11/2022 23:25
Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση επικράτησε 3-0 του Ιωνικού στη Νίκαια στο ματς που έριξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Με τον νεαρό Κωνσταντέλια να «κλέβει την παράσταση», τον Ολιβέιρα να βάζει ένα πανέμορφο γκολ (34'), τον Φελίπε Σοάρες να ανοίγει το σκορ (27') φωνάζοντας «παρών» μετά από καιρό και τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να βάζει το κερασάκι στην... τούρτα νωρίς (57') ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα στον Ιωνικό με 3-0 στη Νίκαια, συνδυάζοντας νίκη και καλό ποδόσφαιρο.Στους 22 βαθμούς πλέον ο «Δικέφαλος του Βορρά» και στο -2 από τον τρίτο Βόλο, τον οποίο υποδέχεται στην Τούμπα την Κυριακή (13/11). Αντίθετα ο Ιωνικός παρέμεινε στους 7, μαζί με Λεβαδειακό και Ιωνικός, αλλά όντας πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και στην 12η θέση, μιας και υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Ο Κωνσταντέλιας «έφτιαχνε» οι Πορτογάλοι «εκτελούσαν»

Ο Ιωνικός ήταν αυτός που ξεκίνησε το ματς με διάθεση να πιέσει από την αρχή, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει μεν να μην αιφνιδιάζεται, αλλά παρ' όλα αυτά απειλήθηκε στο 12' μετά από δυνατό σουτ του Σάκιτς από καλή θέση, που έστειλε την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Ίνγκασον και να απομακρυνθεί.



Στο 14' οι φιλοξενούμενοι έκαναν πάντως την πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Χουτεσιώτη με τον Σάστρε ν σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι, από δεξιά, αλά τον Ζίβκοβιτς να μην μπορεί να βρει το στόχο από πολύ πλάγια θέση.

Μετά το δυναμικό ξεκίνημα πάντως ο Ιωνικός άρχισε να αμύνεται σε πιο χαμηλά μέτρα και κυνηγούσε τις γρήγορες αντεπιθέσεις. Στο 17' σε μία τέτοια φάση ο Σεμπά ξέφυγε και πήκε στην περιοχή από αριστερά, αλλά το γύρισμά του απομακρύνθηκε από τον Ράφα Σοάρες, ενώ στο 25' ο Μάντζης βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι αλλά υποδε΄χιθηκε σε οριακή θέση οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ πάντως μόνο έτσι έδειχνε πως μπορούσε να απειληθεί αφού είχε την κατοχή της μπάλας και έδειχνε υπομονή στην κυκλοφορία της ψάχνοντας διάδρομο προς την αντίπαλη εστία. Στο 27' τον βρήκε αφού μετά από πανέμορφο συνδυασμό των Κωνσταντέλια και Ράφα Σοάρες, η μπάλα... χάθηκε και εμφανίστηκε μπροστά στον Φελίπε Σοάρες που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ, στην πρώτη «καθαρή» ευκαιρία των φιλοξενούμενων στον αγώνα.



Το γκολ έδωσε ώθηση στους Θεσσαλονικείς που έδειχναν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθεση πλέον στον αγωνιστικό χώρο, ενώ από τους γηπεδούχους πλην του Ελευθεριάδη που πάλευε σχεδόν μόνος του επιθετικά, δεν υπήρξε κάποια άλλη αντίδραση.

Στο 34' μάλιστα το λάθος που οδήγησε στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ήρθε από τον πλέον έμπειρο παίκτη της ομάδας, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που πάσαρε απρόσεκτα κοντά στην μεγάλη περιοχή της ομάδας του, με τον Κωνσταντέλια να κλέβει και να πασάρει με την σειρά του στον Ολβέιρα, που ελίχθηκε και με διαγώνιο δυνατό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-0.



Παρά το σαφές προβάδισμα οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με τον Λουτσέσκου μάλιστα να γίνεται «πυρ και μανία» με τον Ζίβκοβιτς που επέλεξε sto 38' να σουτάρει από μακριά και πολύ άστοχα σε αντεπίθεση με εξαιρετικές προϋποθέσεις.



Τελαυταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους ήταν αυτή του 45' ότα μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας και γέμισμα στην περιοχή, ο Σβαμπ έπιασε την κεφαλιά με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει πάντως ψηλά χωρίς πρόβλημ.

Διαχείριση τύπου... Λουτσέσκου, ένα γκολ ακόμα και «σβηστό» διπλό

Ο Ιωνικός προσπάθησε ξανά, όπως και στο ξεκίνημα, να βρει ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος, αλλά οι χώροι που άφηνε βοηθούσαν τους φιλοξενούμενους στην δημιουργία.

Αφού Κωνσταντέλιας (51') και Ολιβέιρα (53') απέτυχαν σε δύο μεγάλες ευκαιρίες, ήρθε τελικά το 3-0 στο 57'. Ο Κωνσταντέλιας ξανά ήταν που έπαιξε όμορφη άμυνα και ξέφυγε, κάνοντας την κάθετη πάσα για τον Ζίβκοβιτς, που με τη σειρά του έβγλε σε τετ-α-τετ τον Αουγκούστο που δεν αστόχησε από κοντά για το 3-0.





Οι αλλαγές έριξαν το ρυθμό του αγώνα κι οι ευκαιρίες ελαχιστοποιήθηκαν. Ο Νίκος Ιωαννίδης θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της τιμής για τον Ιωνικό, αλλά αστόχησε στο 74' ενώ πέντε λεπτά μετά ο Ντόμινικ Κοτάρσκι πρόλαβε τον Βασίλη Μάντζη.

Το σκορ δεν άλλαξε, ο ΠΑΟΚ έφτασε στη δεύτερη σερί του νίκη κι ελπίζει στο φινάλε του πρώτου γύρου να προσπεράσει, τουλάχιστον, τον Βόλο ή και τον Ολυμπιακό. Ο Ιωνικός θα πάει στην Τρίπολη, με την ελπίδα να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό (69' Κάνιας), Λοβέρα (69' Μεντόσα), Σάκιτς, Φαντιγκά (83' Μάσας), Ελευθεριάδης (69' Ιωαννίδης), Σεμπά (84' Τσίμπσαχ), Μάντζης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο (76' Ντάντας), Φιλίπε Σοάρες (72' Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (71' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (85' Κουαλιάτα), Ολιβέιρα (71' Τόμας).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες