8

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0: Νίκη στο πρώτο ντέρμπι της νέας εποχής για την Ένωση που συνεχίζει στο κυνήγι του Παναθηναϊκού (video)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0: Νίκη στο πρώτο ντέρμπι της νέας εποχής για την Ένωση που συνεχίζει στο κυνήγι του Παναθηναϊκού (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
30/10/2022 21:29
Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στο πρώτο ντέρμπι που έλαβε χώρα στην OPAP Arena, αφού επικράτησε δίκαια 2-0 του ΠΑΟΚ για την 10η αγωνιστική της Super League.

Το νικηφόρο σερί της στα έξι ματς διεύρυνε η ΑΕΚ, αφού με μία ιδιαίτερα πειστική εμφάνιση νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ «σπάζοντας» την αρνητική παράδοση που την ήθελε να μην έχει πανηγυρίσει νίκη κατά του «Δικεφάλου του Βορρά» για 13 συναπτά ματς.

Λιβάι Γκαρσία (36') και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (61') ήταν οι σκόρερ της Ένωσης, από ισάριθμες ασίστ του Ελίασον, σε μία βραδιά που εξαιρετικός ήταν και ο Αραούχο, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αυτά που ήλπιζε από τους Ολιβέιρα και Νάρεϊ, με τον Κούρτιτς να προσπαθεί, τον Κοτάρσκι να κάνει ό,τι μπορεί και τον νεαρό Κωνσταντέλια να δείχνει πως έχει μέλλον.Με αυτό το τρίποντο η ΑΕΚ έφτασε στους 24 βαθμούς και διατηρήθηκε στην 2η θέση και το -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ οι Θεσσαλονικείς αντίστοιχα έμειναν στους 16 βαθμούς και την 5η θέση, αφού στα τελευταία έξι παιχνίδια έχουν επικρατήσει μόνο του Ολυμπιακού στο Φάληρο.

Ανελέητο «κιτρινόμαυρο» πρέσινγκ και «εκτελεστής» Γκαρσία άνοιξαν τον δρόμο

Η Ένωση μπήκε με διάθεση να «πνίξει» τον ΠΑΟΚ με έντονο πρέσινγκ και από το πρώτο λεπτό πίεζε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετώπισε ιδιαίτερα ψύχραιμα την κατάσταση.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν που απείλησαν πρώτοι στο 4' με τον Κωνσταντυέλια νε ξεφεύγει στην πλάτη της άμυνας μετά από έξυπνα εκτελεσμένο φάουλ απ' τον Ντάντας, αλλά το γύρισμά του από πλάγια θέση να μην βρίσκει στόχο.



Τρία λεπτά αργότερα η Ένωση είχε την πρώτη της τελική προσπάθεια με τον Γκατσίνοβιτς να εκτελεί απευθείας φάουλ, αλλά την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι.

Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία πάντως ήταν για τον ΠΑΟΚ, όταν στο 8' ο Ολιβέιρα έκανε αμαρκάριστος την κεφαλιά από την μικρή περιοχή, μετά από σέντρα του Αουγκούστο, αλλά δεν βρήκε τον στόχο.



Το παιχνίδι είχε ρυθμό και ταχύτητα στα πρώτα λεπτά, αλλά μερικές σκληρές μονομαχίες με πρωταγωνιστές τους Βίντα, Αουγκούστο και Ολιβέιρα κυρίως, αλλά και άλλους... περιστασιακούς συμμετέχοντες «χάλασαν» το ματς που πήγε σε πιο αργό τέμπο με περισσότερες επαφές.



Στο 16' η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Κοτάρσκι να διώχνει συρτό γύρισμα του Μοχαμάντι που μπήκε στην περιοχή από αριστερά, ενώ στο 20' ο Αραούχο εξαπέλυσε σουτ με την μπάλα να κοντράρει στην πλάτη του Λιβάι Γκαρσία, να παίρνει ύψος και να αναγκάζει τον Κοτάρσκι σε δύσκολη επέμβαση.





Ο ΠΑΟΚ πάντως κατάφερε σταδιακά να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του «παγώνοντας» τον ρυθμό και ελέγχοντας την κυκλοφορία με τον Κούρτιτς σε ρόλο «box to box» να οργανώνει το παιχνίδι του.

Λίγο μετά το μισάωρο πάντως η ΑΕΚ πήρε πάλι μέτρα και άρχισε να πιέζει οπως στο ξεκίνημα την κυκλοφορία των φιλοξενούμενων και έτσι προηλθε τελικά και το γκολ που έψαχνε. Στο 36' ο Αραούχο έκανε εξαιρετικό τάκλιν στον Ντάντας που προσπαθύσε να βγει από τα «ασπρόμαυαρα» καρέ, η μπάλα έφτασε στον Ελίασον και αυτός την «έστρωσε» στο σημείο του πέναλτι όπου ο Λιβάι Γκαρσία έκανε άψογη εκτέλεση βάζοντας «φωτιά» στην OPAP Arena.



Με το μομέντουμ υπέρ της η Ένωση «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 38' όταν ο Πινέδα επιτέθηκε κατά μέτωπο και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πλασάρωντας όμορφα αλλά ο Κοτάρσκι έκανε τρομερή επέμβαση αποδοβώντας το γκολ.



Στο 43' ήταν η σειρά του Λιβάι Γκαρσία να πάρει την μπάλα από αριστερά και ντριμπλάρει δύο αντιπάλους μπαίνοντας στην περιοχή αλλά το σουτ του από πλάγια θέση έδιωξε με τα πόδια ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται λίγο ργότερα χωρίς κάτι άλλο ιδιαίτερο πέρα από δύο σκληρά φάουλ στον Κωνσταντέλια, που είχε «θράσος» και δεν φοβόταν να πάει σε ατομικές ενέργειες, από τις οποίες περίμεναν πράγματα οι φιλοξενούμενοι μιας και ο Νάρεϊ δεν ήταν σε καλή βραδιά.



Διαχείριση, Γκατσίνοβιτς και έκτο σερί τρίποντο

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ μάλιστα να επιτίθεται κατά μέτωπο, να μαπίνει στην περιοχή και να σουτάρει αλλά την μπάλα να βρίσκει πάνω στα σώματα. Η ΑΕΚ διαχειριζόταν με προσοχή το προβάδισμά της, με το ματς να γίνεται πάλι σκληρό με πολλές μονομαχίες, αλλά στο 61' η ποιότητα του Γκατσίνοβιτς έδωσε πρπβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Ο Σέρβος χαφ έκλεψε την μπάλα μετά από βαθιά μπαλιά και διέσχισε 50 μέτρα με αυτήν στα πόδια, πριν ανοίξιε δεξιά για τον Ελίασον, που μπήκε στην περιοχή και του την επέστρεψε στο ύψος της μικρής περιοχής με τον Γκατσίνοβιτς να πλασάρει εύστοχα για το 2-0 και να τον πανηγυρίζει έξαλλα ανεβαίνοντας στις κερκίδες και θυμίζοντας... Ντέμη.





Η πλάστιγγα πλέον είχε γείρει για τα καλά υπέρ των γηπεδούχων με τον Λουτσέκσου να ανακατεύει την τράπουλα επιθετικά περνώντας τους Σβαμπ, Μπίσεσβαρ και Καντουρί στις θέσεις των Ντάντας, Κούρτιτς και Νάρεϊ, αλλά παρά των προσπαθειών, κυρίως του Ολλανδού μεσοεπιθετικού δεν επηρέασε ιδιαίτερα το ματς.

Ο Αλμέιδα αντικατέστησε τον κουρασμένο Πινέδα με τον Γιόνσον στο 76' και «κλείδωσε» την κυριαρχία στην μεσαία γραμμή με το ματς να έχει ουσιαστικά τελειώσει. Στο 78' ο Λιβάι Γκαρσία επιχείρησε ξαφνικό σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε.

Ενώ λίγο αργότερα πέρασε στο ματς και ο Άμραμπατ, μαζί με τον Μάνταλο. Ο Μαροκινός πήγε σε ατομιές ενέργειες οι οποίες ξεσήκωσαν την κερκίδα, αλλά τους έλειπε η ουσία, την ώρα που ο ΠΑΟΚ περίμενε στωικά να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης, το οποίο τον βρήκε ηττημένο.



Η Ένωση συνεχίζει έτσι το κυνήγι του Παναθηναϊκού στην βαθυμολογία, αφού απέχει έξι πόντους από την κορυφή και προσδοκά σε απώλεια των «πρασίνων» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη εβδομάδα ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στην 5η θέση με 16 πόντους και συνεχίζει να ψάχνει λύσεις και σταθερότητα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα (89΄ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (82΄ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (82΄ Μάνταλος), Πινέδα (74΄ Γιόνσον), Αραούχο (89΄ Γαλανόπουλος), Γκαρσία

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Κούρτιτς (66΄ Ελ Καντουρί), Ντάντας (66΄ Σβαμπ), Νάρεϊ (67΄ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (79΄ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες