14

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Nations League: Φινάλε με Ισπανία στο Final Four - O χάρτης της νέας διοργάνωσης

Nations League: Φινάλε με Ισπανία στο Final Four - O χάρτης της νέας διοργάνωσης

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
28/9/2022 00:04
Η τρίτη διοργάνωση του Nations League ολοκληρώθηκε με την Ισπανία να παίρνει στο φινάλε σπουδαία νίκη επί της Πορτογαλίας και ταυτόχρονα το εισιτήριο για το Final Four της διοργάνωσης, ενώ Σκωτία και Σερβία προβιβάστηκαν στην League A.

To γκολ του Αλβάρο Μοράτα στο 88' «σόκαρε» την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, που μπορεί να έπαιζε για δύο αποτελέσματα κόντρα στους Ισπανούς στην Λισαβόνα, αλλά τελικά έμεινε εκτός Final Four της διοργάνωσης, όπου το τρόπαιο θα διεκδικήσουν πλέονν οι «φουριας ρόχας», μαζί με Ολλανδία, Ιταλία και Κροατία.Την League A αποχαιρέτησαν Ουαλία, Αυστρία, Ελβετία και Αγγλία με Σκωτία και Σερβία να γίνονται οι δυο τελευταίες ομάδες που πήραν την άνοδο για την κορυφαία κατηγορία της διοργάνωσης, ακολουθώντας Ισραήλ και Βοσνία.

Οι «Χαϊλάντερς» έφυγαν με την «λευκή» ισοπαλία από την Κρακοβία, όπου αγωνίστηκαν κόντρα στην Ουκρανία και έτσι εξασφάλισαν την άνοδο, την ώρα που η Σερβία «σόκαρε» την Νορβηγία εκτός έδρας επικρατώντας με 2-0 και τερματίζοντας πρώτη στον όμιλό της.

Αντίθετη πορεία προς την League C πήραν Σουηδία, Ρουμανία, Αρμενία και η Ρωσία, που είχε αποκλειστεί -λόγω του πολέμου- από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, οπότε είχε μηδενιστεί, ενώ με τα μέχρι τώρα δεδομένα δύσκολα θα αλλάξει κάτι και στο άμεσο μέλλον.

Στην League C όλα είχαν τελειώσει εδώ και καιρό αναφορικά με τις ομάδες που θα προβιβάζονταν στην League B. Τουρκία, Γεωργία, Καζακστάν έχουν παρέα την Ελλάδα, που σήμερα νίκησε 3-1 την Βόρεια Ιρλανδία, η οποία πάντως κατάφερε να μείνει στην League C, στέλνοντας σε μπαράζ παραμονής την Κύπρο, που ηττήθηκε με το «βαρύ» 5-1 από το Κόσοβο. μαζί με την Κύπρος θα είναι οι Λιθουανία, Λευκορωσία και Γιβραλτάρ, με τις δύο ηττημένες να υποβιβάζονται στην League D, από όπου Εσθονία και Λετονία εξασφάλισαν την άνοδο.

Final four, μπαράζ παραμονής και δεύτερη ευκαιρία για το Euro 2024

Οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν στο Final Four του 3ου Nations League -που θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν- στην Ολλανδία, από 14 έως 18 Ιουνίου 2023 (απομένει η επικύρωση από την UEFA τον Ιανουάριο), είναι οι Κροατία, Ολλανδία, Ιταλία και Ισπανία.

Οι ημιτελικοί -κατόπιν κλήρωσης- θα πραγματοποιηθούν στο Άμστερνταμ («Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα») και στο Ρότερνταμ («Ντε Κάπ») στις 14 και 15 Ιουνίου 2023, ενώ ο μικρός και ο μεγάλος τελικό θα διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου 2023.

Από εκεί και πέρα, τα μπαράζ (play out) για την παραμονή στη League C ή τον υποβιβασμό στη League D, στα οποία θα συμμετάσχουν οι τέσσερις ομάδες που τερμάτισαν στις τελευταίες θέσεις των ομίλων της League C (Λιθουανία, Κύπρος, Λευκορωσία, Γιβραλτάρ), θα διεξαχθούν 21-23 Μαρτίου 2024 (πρώτοι αγώνες) και 24-26 Μαρτίου 2024 (δεύτεροι αγώνες).

Υπενθυμίζεται πως όλοι οι «νικητές» των ομίλων στις League A, B και C -ανάμεσά τους και η Ελλάδα- έχουν εξασφαλισμένη θέση για τα play off του Euro 2024 (και τα τρία τελευταία «εισιτήρια» πρόκρισης στη συγκεκριμένη διοργάνωση), υπό την προϋπόθεση πως δεν θα έχουν ήδη εξασφαλίσει μία θέση στα τελικά του Euro 2024 (που θα διεξαχθεί στη Γερμανία) μέσω της προκριματικής φάσης, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2023.

Συγκεκριμένα την Τουρκία στον ημιτελικό και το νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Καζακστάν στον τελικό θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδας για να προκριθεί στο Euro 2024, αν καμία απ΄ αυτές τις τέσσερις ομάδες δεν καταφέρουν να προκριθούν από την «κανονική» προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Ο νέος «χάρτης» του Nations League:

League A

Κροατία
Δανία
Γαλλία
Ισπανία
Πορτογαλία
Ελβετία
Ιταλία
Ουγγαρία
Γερμανία
Ολλανδία
Βέλγιο
Πολωνία
Σκωτία
Ισραήλ
Βοσνία
Σερβία

League B

Αυστρία
Τσεχία
Αγγλία
Ουαλία
Ουκρανία
Ιρλανδία
Ισλανδία
Αλβανία
Φινλανδία
Μαυροβούνιο
Νορβηγία
Σλοβενία
Τουρκία
ΕΛΛΑΔΑ
Καζακστάν
Γεωργία

League C

Αρμενία
Ρωσία*
Ρουμανία
Σουηδία
Λουξεμβούργο
Νησιά Φαρόε
Κόσοβο
Β. Ιρλανδία
Αλζερμπαϊτζάν
Σλοβακία
Βουλγαρία
Β. Μακεδονία
Λετονία
Εσθονία

Μπαράζ παραμονής στην League C

Λιθουανία
Κύπρος
Λευκορωσία
Γιβραλτάρ

League D**

Μολδαβία
Ανδόρα
Λιχτενστάιν
Μάλτα
Σαν Μαρίνο

*Η Ρωσία έχει αποβληθεί από την UEFA, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

**Η League D θα συμπληρωθεί από τις δύο ηττημένες χώρες που θα προκύψουν από τα play out του Μαρτίου του 2024.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες