4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ελλάδα - Ιταλία 12-9: Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος οι «γαλανόλευκες»  (video)

Ελλάδα - Ιταλία 12-9: Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος οι «γαλανόλευκες» (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
7/9/2022 22:34
Η Ελλάδα με εκπληκτική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση νίκησε 12-9 την Ιταλία και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ.

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών θα δώσει έτσι το «παρών» για τέταρτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (9/9, 21:30) thn Ισπανία, που νωρίτερα επικράτησε 10-7 της Ολλανδίας στον άλλο ημιτελικό.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η εθνική ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη και προηγήθηκε γρήγορα με γκολ της Νίνου, αλλά οι Ιταλίδες βρήκαν εξίσου γρήγορα την ισοφάριση με το πρώτο οκτάλεπτο να λήγει 2-2 τελικά, αφού η Ελλάδα απέτυχε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που είχε με παίκτρια παραπάνω, ενώ η Ιταλία έχασε πέναλτι με την Μαρλέτα.Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι «γαλανόλευκες» με γκολ της Ξενάκη και της Νίνου απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων, το οποίο και διατήρησαν παρά τις προσπάθειες ανατροπής της Ιταλίας.

Με το σκορ στο 6-4 ήταν που πήρε μπροστά η ελληνική περιφέρεια, με την Πλευρίτου να βρίσκει μεγάλα σουτ, και η άμυνα «έσφιξε» με το προβάδισμα να φτάνει το 10-6 και τα θεμέλια της πρόκρισης να έχουν μπει για τα... καλά. Oι Ιταλίδες στο τελευταίο οκτάλεπτο μπήκαν χωρίς ψυχολογία, τα ελληνικά μπλοκ τις «έπνιξαν» και παρά τις προσπάθειά τους η διαφορά παγιώθηκε στα τρία τέρματα με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 12-9.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 4-3, 2-2

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Τριχά, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Νίνου 3, Πάτρα 1, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι 2, Γκαλάρντι, Αβένιο 3, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Μαρλέτα 1, Κοκιέρε, Βιακάβα, Μπανκέλι

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες