4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ελλάδα-Ουκρανία 99-79: Σόου Γιάννη, νέα νίκη και μαθηματικά στην κορυφή η «γαλανόλευκη» (video)

Ελλάδα-Ουκρανία 99-79: Σόου Γιάννη, νέα νίκη και μαθηματικά στην κορυφή η «γαλανόλευκη» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
6/9/2022 19:51
Η Εθνική Ελλάδας νίκησε την Ουκρανία με 99-79 στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ και κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση του γκρουπ, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία την αναμέτρηση της Πέμπτης (8/9, 18.00) κόντρα στην Εσθονία.

Η «επίσημη αγαπημένη» ζορίστηκε για ένα ημίχρονο όμως στη συνέχεια μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και με μπροστάρη τον εκπληκτικό Γιάννη Αντετοκούνμπο -ο οποίος σταμάτησε στους 41 πόντους κάνοντας ατομικό ρεκόρ πόντων με την Εθνική- ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση κι επικράτησε διά περιπάτου.Πλέον το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη θα ταξιδέψει σίγουρα ως πρώτο στο Βερολίνο για το τελικό στάδιο της διοργάνωσης και περιμένει απλώς να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στη φάση των «16» που θα είναι η ομάδα η οποία θα τερματίσει στην τέταρτη θέση του τετάρτου ομίλου.

Το βέβαιο είναι ότι θα πάει στη γερμανική πρωτεύουσα ελπίζοντας ότι θα κατορθώσει να φτάσει πολύ μακριά. Ο πρώτος νοκ-άουτ αγώνες είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (11/9) κι αν όλα πάνε καλά, η «γαλανόλευκη» θα παίξει στα προημιτελικά την Τρίτη (13/9) και στον ημιτελικό την Παρασκευή (16/9), με τον μικρό και τον μεγάλο τελικό να είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή (18/9).



Εντυπωσιακό ξεκίνημα με Γιάννη, αντέδρασαν οι Ουκρανοί

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε φρέσκος καθώς είχε ξεκουραστεί απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία και μ' εκείνον οδηγό η Εθνική ξέφυγε νωρίς-νωρίς με διαφορά οκτώ πόντων (10-2).



Ωστόσο όσο κυλούσε ο χρόνος οι Ουκρανοί ανέβαζαν την απόδοσή τους και πλησίασαν σιγά-σιγά εκμεταλλευόμενοι τις κακές επιλογές των διεθνών. Στο φινάλε της πρώτης περιόδου η «γαλανόλευκη» είχε προβάδισμα 23-20.



Πέρασε μπροστά η Ουκρανία, κακή εικόνα από την Ελλάδα

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και προσπέρασαν για πρώτη φορά με 25-23 και στη συνέχεια διατήρησαν το προβάδισμά τους, παρά το γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρέμενε κοντά στο σκορ.



Προς το φινάλε του ημιχρόνου μάλιστα οι παίκτες του Άιναρς Μπαγκάτσκις κατάφεραν να ξεφύγουν κιόλας και η διαφορά έφτασε στους επτά πόντους, με το 46-39 υπέρ της Ουκρανίας να είναι το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.



Ελληνική απόλαυση στο τρίτο δεκάλεπτο και σόου άνευ προηγουμένου

Η άμυνα της Ελλάδας έσφιξε με τον Δημήτρη Ιτούδη να επιλέγει ψηλό σχήμα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κυριαρχεί απόλυτα, η Εθνική όχι μόνο πλησίασε αλλά προσπέρασε κιόλας με 52-51.



Το... νερό είχε μπει στο αυλάκι για την «επίσημη αγαπημένη» η οποία έστησε... πάρτι με μπροστάρηδες τον «Greek Freak», τον Νικ Καλάθη και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Η... κατηφόρα συνεχίστηκε με το ελληνικό σύνολο να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Καλάθη εκτόξευσαν τη διαφορά στους 14 πόντους για την Ελλάδα, καθώς στο 30' ο φωτεινός πίνακας του «Μεντιολάνουμ Φόρουμ» έγραφε 71-57 και πλέον υπήρχε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης και πρωτιάς.



Τέλειωσε τη νίκη και την πρωτιά χωρίς απρόοπτα

Το μόνο που έπρεπε να κάνει η Εθνική Ελλάδας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν να αποφύγει κάποια «αυτοκτονία» και να διατηρήσει το προβάδισμα φτάνοντας στην επικράτηση.



Πράγματι οι διεθνείς το έκαναν και δίχως να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη και την πρώτη θέση του γκρουπ με ιδιαίτερη άνεση. Η κόρνα της λήξης βρήκε την Ελλάδα θριαμβεύτρια με 99-79.



Πέρα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο των 41 πόντων, έλαμψαν με την εμφάνισή τους οι Νικ Καλάθης, Γιώργος Παπαγιάννης και Τάιλερ Ντόρσεϊ οι οποίοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους.

Δεκάλεπτα: 23-20, 39-46, 71-57, 99-79

Ελλάδα (Δημήτρης Ιτούδης): Αγραβάνης 5 (1), Θ. Αντετοκούνμπο 2, Λαρεντζάκης 2, Παπαπέτρου 4, Σλούκας 7 (1), Γ. Αντετοκούνμπο 41, Καλάθης 13 (3), Ντόρσεϊ 13 (1), Λούντζης 2, Παπαγιάννης 6, Παπανικολάου 4 (1)

Ουκρανία (Άιναρς Μπαγκάτσκις): Μπλίζνιουκ 4, Μπομπρόφ 3 (1), Λεν 10 (2), Μίχαλιουκ 16 (1), Πούστοβι 6, Σανόν 16 (3), Σκαπίντσεφ 4, Σιντόροφ 10 (2), Τσατσένκο 8, Ζότοφ 2

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες