4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-0: Πάει με το απόλυτο στο ντέρμπι (video)

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-0: Πάει με το απόλυτο στο ντέρμπι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/9/2022 22:28
Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Βέρμπιτς στο 3’ κέρδισε με 1-0 τον μαχητικό Λεβαδειακό στην Λεωφόρο, έκανε το 3x3 στο πρωτάθλημα και πάει ως πρωτοπόρος στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ.

Χωρίς να βγάλει μάτια με την απόδοση του ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού στην Λεωφόρο και έκανε το 3x3 στο πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» βρήκαν νωρίς το γκολ με τον Βέρμπιτς (3’), στο ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα, αλλά δεν μπόρεσαν να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι απέναντι στους μαχητικούς Βοιωτούς, που στο δεύτερο μέρος κέρδισαν μέτρα όμως δεν είχαν την ποιότητα μπροστά για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δυσκολεύτηκε και αυτή να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις αλλά κράτησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το μηδέν για τρίτο σερί ματς και πήρε τους τρεις βαθμούς που την διατήρησαν στην κορυφή πριν το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στην Λεωφόρο.

Το ματς:


Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με απουσίες, αφού έλειψαν λόγω προβλημάτων οι Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον ενώ ο Ρουμπέν έμεινε στον πάγκο με πρόβλημα αδιαθεσίας. Ο Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, τετράδα της άμυνας τους Γκάνεα, Πούγγουρα, Σάρλια και Κώτσιρα, ενώ Τσέριν και Κουρμπέλης ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι. Ο Αϊτόρ είχε ρόλο 10ριου πίσω από τον Σπόραρ, ενώ στα δύο εξτρέμ έπαιξαν οι Βέρμπιτς και Παλάσιος.

Από την άλλη, ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε με τον Μάρκοβιτς στη θέση του γκολκίπερ, Μπαχανάκ και Βινίσιους οι δύο στόπερ, αριστερός μπακ ο Βήχος και δεξιός ο Κωνσταντινίδης. Τριάδα στο κέντρο οι Μπελμόντ, Χάμοντ, Μεχία, Βρακάς και Λούα Λούα οι δύο εξτρέμ και ο Δούμτσιος μοναδικός προωθημένος.

Ο Παναθηναϊκός παρά το πειραματικό σχήμα λόγω απουσιών ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία. Μετά από χτύπημα φάουλ του Αϊτόρ στο 3’, ο Βέρμπιτς εκμεταλλεύτηκε την κακή λειτουργία της αντίπαλης άμυνας και σκόραρε με κεφαλιά για το γρήγορο 1-0.



Ο Σλοβένος απείλησε ξανά με σουτ στο 9’ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους, που υστερούσαν δημιουργικά χωρίς τους Χουάνκαρ και Ρουμπέν και δυσκολεύονταν να απειλήσουν με αξιώσεις. Ο Λεβαδειακός στέκονταν καλά στο παιχνίδι, κερδίζοντας αρκετές στατικές φάσεις και σε μία εξ αυτών είχε την πρώτη του ευκαιρία με κεφαλιά του Βινίσιους (26'), που έβγαλε ο Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 33’ με ένα πλασέ του Αϊτόρ στην κίνηση, μετά από γύρισμα του Παλάσιος, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Μάρκοβιτς. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, στο οποίο οι γηπεδούχοι πήγαν δίκαια με το προβάδισμα στα αποδυτήρια αλλά δεν είχαν πειστική εικόνα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ταουσιάνης πέρασε τους Μουτίνιο και Σκβάρκα αντί των Λούα Λούα και Χάμοντ και οι Βοιωτοί πατούσαν πολύ καλύτερα στο παιχνίδι. Οι νεοφώτιστοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσαν με ηρεμία να βρουν τον τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ενδεικτικό ότι οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο με δύο άστοχα σουτ των Βράκα (51’) και Σκβάρκα (55’) ενώ ο Γιοβάνοβιτς βλέποντας την ομάδα του να έχει χάσει τον έλεγχο πέρασε στο 60’ τον Ρουμπέν αντί του Βέρμπιτς. Σ’ εκείνο το σημείο το «τριφύλλι» είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος χάρη σε ατομική ενέργεια του Παλάσιος, ο οποίος απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το τελείωμα του υπό πίεση δεν ήταν καλό.

Μετά την είσοδο του Ρουμπέν, οι «πράσινοι» έλεγξαν το παιχνίδι και είχαν τις στιγμές για να «κλειδώσουν» το ματς. Στο 72’ η κεφαλιά του Σάρλια εντός περιοχής πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 81’ ο Σποράρ εκτέλεσε στην κίνηση μετά από σέντρα του Παλάσιος, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ μετά από παρέμβαση των αντίπαλων αμυντικών. Στο 89’ ο Σποράρ σπατάλησε άλλη μια ευκαιρία καθώς ηττήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Μάρκοβιτς, ο οποίος κράτησε «όρθια» την ομάδα του. Τα πάντα όμως τελείωσαν στο 90+2’ με τον Βινίσιους να βλέπει δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Ιωαννίδη αφήνοντας τον Λεβαδειακό με παίκτη λιγότερο. Το 1-0 έμεινε εν τέλει ως το τελικό σφύριγμα και ο Παναθηναϊκός έκανε το 3x3 κρατώντας σε ισάριθμα παιχνίδια το μηδέν στην εστία.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες