2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Δύο μετάλλια ακόμα από Χρήστου και Γκολομέεβ (video)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Δύο μετάλλια ακόμα από Χρήστου και Γκολομέεβ (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
17/8/2022 22:52
Δύο ακόμα μετάλλια προσέθεσε η ελληνική αποστολή στις «αποσκευές» της την τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης στην Ρώμη.

Δύο μετάλλια μέσα σε δέκα λεπτά πανηγύρισε η ελληνική αποστολή, κατά την 7η και τελευταία ημέρα των αγωνισμάτων κολύμβησης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης. Με το ασημένιο του Απόστολου Χρήστου στα 100μ. ύπτιο και το χάλκινο του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο, η εθνική θα επιστρέψει από την ιταλική πρωτεύουσα με συνολικό απολογισμό τριών μεταλλίων (ένα από κάθε απόχρωση) και την ικανοποίηση μίας επιτυχημένης σε γενικές γραμμές παρουσίας.Το... σενάριο του τελικού στα 50μ. ύπτιο επαναλήφθηκε σήμερα στα 100μ., αλλά με το αντίστροφο αποτέλεσμα. Ο Χρήστου έδωσε ξανά μάχη χεριά με χεριά με τον Τόμας Τσέκον, αλλά αυτή τη φορά ήταν ο Ιταλός εκείνος που ακούμπησε πρώτος στον τερματισμό, με διαφορά τριών εκατοστών του δευτερολέπτου (52.21 έναντι 52.24). Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού ήθελε φυσικά τη δεύτερη νίκη του και πάλεψε γι΄αυτήν ως το τέλος, όμως ακόμη και με τη δεύτερη θέση ισοφάρισε την καλύτερη παρουσία Έλληνα κολυμβητή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επαναλαμβάνοντας με... καρμπόν το επίτευγμα του Αρη Γρηγοριάδη, ο οποίος το 2008 στο Αϊντχόφεν είχε κερδίσει ακριβώς τα ίδια μετάλλια (χρυσό στα 50μ. ύπτιο, ασημένιο στα 100μ.)!

Παράλληλα, ο 26χρονος αθλητής έγινε ο πρώτος Έλληνας με τέσσερα ευρωπαϊκά μετάλλια σε ένα αγώνισμα, καθώς στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Συνολικά τα 100μ. ύπτιο είναι μακράν το πιο επιτυχημένο αγώνισμα για τη χώρα μας, που έφτασε τα επτά μετάλλια (ένα χρυσό, δύο ασημένια, τέσσερα χάλκινα), εκ των οποίων ο Χρήστου έχει τέσσερα και ο Γρηγοριάδης τρία.

Ο Τσέκον πρόσθεσε τον ευρωπαϊκό τίτλο σε εκείνον του πρωταθλητή κόσμου, που είχε κατακτήσει τον Ιούνιο στη Βουδαπέστη (όπου μάλιστα πέτυχε και παγκόσμιο ρεκόρ), ενώ έγινε ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει το χρυσό μετάλλιο σε αυτό το αγώνισμα. Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Γάλλος Γιοάν Εντόι Μπρουάρ -νικητής στα 200μ. ύπτιο- με 52.92.



Στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανέβηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Συνεπής στις μεγάλες διακρίσεις, έστω και σε μία μεταβατική χρονιά για τον ίδιο, ο Ελληνας πρωταθλητής κατέλαβε με χρόνο 21.75 την τρίτη θέση του τελικού των 50μ. ελεύθερο και πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή του, μετά το ασημένιο του 2018 στη Γλασκώβη και το χάλκινο του 2021 στη Βουδαπέστη.

Στο ενδιάμεσο, ο αθλητής του Ακη Οικονόμου έχει επίσης ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2019, αλλά και την 5η θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, έχοντας καθιερωθεί ως ένας εκ των κορυφαίων σπρίντερ σε παγκόσμιο επίπεδο.

v-cm8fffdmw0bl

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες