13

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός - Φόλενταμ 2-1: Βελτιώθηκε, νίκησε και τώρα σκέφτεται μόνο τη Σλάβια (video)

Παναθηναϊκός - Φόλενταμ 2-1: Βελτιώθηκε, νίκησε και τώρα σκέφτεται μόνο τη Σλάβια (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
28/7/2022 22:23
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τη Φόλενταμ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, πριν από τις δύο αναμετρήσεις με τη Σλάβια Πράγας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην Τσεχία στις 4/8 και τη ρεβάνς στην Αθήνα μία εβδομάδα αργότερα (11/8).

Οι «πράσινοι» οι οποίοι δεν είχαν στη σύνθεσή τους, τους Χουάνκαρ, Αϊτόρ και Παλάσιος λόγω ίωσης, πραγματοποίησαν πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουρμπέλη. Στην επανάληψη οι Ολλανδοί ισοφάρισαν με τον Ελ Καντιρί, όμως το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε από ωραίο γκολ του Καρλίτος.Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε για πρώτη φορά να παραβιάζεται η εστία της στα φετινά φιλικά, ενώ πέτυχε και το πρώτο της τέρμα σε κανονική ροή παιχνιδιού.

Όσον αφορά την εξέλιξη του φιλικού, στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έχασε δύο καλές ευκαιρίες. Στο 2' η κεφαλιά του Κουρμπέλη μετά από κόρνερ του Τσέριν έφυγε άουτ και στο 9' ο Βαγιαννίδης έκανε μία εκπληκτική κούρσα ξεκινώντας πίσω από το κέντρο. Πέρασε τους πάντες όμως νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς και στη συνέχεια ο Καμπετσής σε κενή εστία δεν κατόρθωσε να σκοράρει.



Και στο 18' οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Ιωαννίδη να μην μπορεί να σκοράρει μετά τη σέντρα του Βαγιαννίδη.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 30' με τον Ουλντ-Τσιχ να σουτάρει άστοχα από καλή θέση, λίγο πριν αποχωρήσει τραυματίας από το γήπεδο ο Φώτης Ιωαννίδης ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία κι έδωσε τη θέση του στον Καρλίτος.



Στο 34' ο Βαγιαννίδης κέρδισε πέναλτι και ο Κουρμπέλης το μετέτρεψε σε γκολ ένα λεπτό αργότερα για το 1-0.



Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 41' ο Καρλίτος έχασε καλή ευκαιρία για το 2-0 αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλάγια θέση.

Στο 45' ο Καμπετσής πήρε μία ωραία γυριστή με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Τσέριν, με την μπάλα να παίρνει ψηλοκρεμαστή τροχιά και να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.



Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στην επανάληψη ήρθε στο 49', με τον Καρλίτος να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 56' ο Καμπετσής έκλεψε την μπάλα από τον γκολκίπερ των Ολλανδών όμως από πλάγια θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.



Οι Ολλανδοί εκμεταλλεύτηκαν τις χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων και τους... τιμώρησαν με υπέροχη ατομική ενέργεια του Ελ Καντιρί και «κεραυνό» με τον οποίο νίκησε τον Λοντίγκιν ισοφαρίζοντας 1-1, παραβιάζοντας για πρώτη φορά την εστία των κυπελλούχων Ελλάδας στα φετινά φιλικά προετοιμασίας.



Οι πολλές αλλαγές που έγιναν στη συνέχεια επηρέασαν σε κάποιο βαθμό το παιχνίδι με τον ρυθμό πάντως να μην πέφτει άμεσα και τους «πράσινους» να πιέζουν μέχρι το cooling break στο 68'.

Στο 76' πάντως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε ξανά το προβάδισμα με πανέμορφο σουτ του Καρλίτος έξω από την περιοχή, με την μπάλα να αναπαύεται στο «παραθυράκι» της εστίας της Φόλενταμ.



Το ματς ήταν «ανοιχτό» στο τελευταίο του κομμάτι, δίχως να αλλάξει όμως κάτι, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ευαγγέλου να βρίσκει τον Παναθηναϊκό νικητή με 2-1.

Παναθηναϊκός: (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (61' Μπρινιόλι), Κώτσιρας (61' Φρόκου), Σένκεφελντ (46' Σάρλια), Μάγκνουσον (46' Πούγγουρας), Γκάνεα (79' Σιδεράς), Κουρμπέλης (61' Πέρεθ), Αλεξανδρόπουλος (61' Σαρδέλης), Τσέριν, Βαγιαννίδης (79' Ηλιάδης), Καμπετσής (79' Κρυπαράκος), Ιωαννίδης (32' Καρλίτος)

Φόλενταμ (Βιμ Γιονκ): Στάνκοβιτς, Πλατ, Μιράνι, Μούρκιν, φαν Ντούιλ, Μιούρεν, Ουλντ-Τσιχ, Οριστάνιο, Αντονούτσι, Μπεναμάρ, Β. ΟυλντΤσιχ (19' Ναζίχ)

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες