7

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός-Βόλος 0-0: «Διπρόσωποι» οι «πράσινοι», μαχητικοί οι Θεσσαλοί  (video)

Παναθηναϊκός-Βόλος 0-0: «Διπρόσωποι» οι «πράσινοι», μαχητικοί οι Θεσσαλοί (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
24/7/2022 21:23
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός μόνο στο δεύτερο μέρος με τον -εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο- Βόλο και οι δύο ομάδες «κόλλησαν» στο 0-0, στο φιλικό προετοιμασίας που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής (24/7) στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλησε να πειραματιστεί χρησιμοποιώντας ως βασικό τον Καρλίτος σε θέση επιτελικού μέσου, με τον Ισπανό να αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ανεπαρκής και να μην βοηθάει καθόλου.

Στο δεύτερο μέρος ο Σέρβος τεχνικός των κυπελλούχων Ελλάδας πέρασε στο ματς τον Τσέριν αντί του Ισπανού επιθετικού και η διαφορά φάνηκε αμέσως, όπως πάντως φάνηκαν και τα κενά του «τριφυλλιού» από τη μέση και μπροστά, με τις λύσεις να είναι εξαιρετικά περιορισμένες.Όσο για τους φιλοξενούμενους, με βάση την εικόνα τους ειδικά στο πρώτο μέρος θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κάποιο γκολ κι άφησαν υποσχέσεις, καθώς δεν φοβήθηκαν και κοίταξαν στα μάτια έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο.

Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές καλές στιγμές κι από ένα δοκάρι, δίχως τελικά πάντως να παραβιαστεί κάποια από τις δύο εστίες.

Αυτό ήταν και το προτελευταίο τεστ των «πράσινων» πριν τους αγώνες με τη Σλάβια Πράγας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, καθώς ακολουθεί την Πέμπτη (28/7) η πρόβα τζενεράλε με τη Φόλενταμ, ενώ οι Βολιώτες με βάση το πρόγραμμα της προετοιμασίας τους θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη (28/7) τον Λεβαδειακό εκτός έδρας.

Ανούσια κατοχή ο Παναθηναϊκός, μεγάλες ευκαιρίες και δοκάρι ο Βόλος

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Παναθηναϊκός θέλησε να κυριαρχήσει στο χορτάρι από το ξεκίνημα και το έκανε, δίχως όμως να μπορεί να φανεί απειλητικός, παρουσιάζοντας σοβαρά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση, από τη στιγμή που δεν έχει ενισχυθεί όσο θα έπρεπε.



Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κυπελλούχοι Ελλάδας δεν δημιούργησαν ούτε μία σημαντική ευκαιρία στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο και οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν αρχικά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαριέντος στο 34' την οποία μπλόκαρε σταθερά ο Μπρινιόλι και στη συνέχεια τρία λεπτά αργότερα στην πιο κλασική διπλή ευκαιρία.

Ο Φαν Φέερτ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και σούταρε από πλάγια θέση, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει εντυπωσιακά και στη συνέχεια ο Ρούμπεν Πέρεθ μαζί με τον Ιταλό πορτιέρο απομάκρυναν την προσπάθεια του Φερνάντες από τη μικρή περιοχή, διατηρώντας ανέπαφη την «πράσινη» εστία.



Στο 44' οι Θεσσαλοί έχασαν ακόμα μία ευκαιρία, με τον Φερνάντες να «χορεύει» την άμυνα του Παναθηναϊκού και τον Μπρινιόλι να σώζει ξανά την εστία του.



Από την εκτέλεση του κόρνερ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι σε κεφαλιά του Φαν Φέερτ, κυριαρχώντας πια απόλυτα στο γήπεδο, καθώς παρά το 0-0 του ημιχρόνου, ήταν αναμφίβολα η καλύτερη ομάδα.



Βελτιώθηκαν, κυριάρχησαν αλλά δεν νίκησαν οι «πράσινοι»

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να αντικαταστήσει τον «άφαντο» για ακόμα μία φορά Καρλίτος με τον Τσέριν και η εικόνα των «πράσινων» βελτιώθηκε.

Επτά λεπτά μετά τη σέντρα στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη να αδυνατεί να νικήσει τον Κλέιμαν με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.



Στο 54' ο Ιωαννίδης είχε και δεύτερη καλή στιγμή εκτελώντας απευθείας ένα φάουλ, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Βόλου.

Και στο 58' ο Ιωαννίδης ήταν ο πρωταγωνιστής της νέας καλής στιγμής των γηπεδούχων». Μετά από σέντρα του Αλεξανδρόπουλου από δεξιά ο Ιωαννίδης τελείωσε τη φάση στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν.



Η πίεση από τον Παναθηναϊκό ήταν αφόρητη και στο 61' το δυνατό σουτ του Τσέριν αποκρούστηκε δύσκολα από τον Κλέιμαν.



Στο cooling break του δευτέρου μέρους ο κόουτς Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε ολικό «λίφτινγκ» με επτά αλλαγές μαζεμένες.

Η επόμενη καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό καταγράφηκε στο 71' με τον Αϊτόρ να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Κλέιμαν να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ.



Η πρώτη καλή φάση των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος έγινε στο 73' με τον Μπαριέντος να υποχρεώνει τον Λοντίγκιν σε μία σχετικά εύκολη απόκρουση στη δεξιά του γωνία.

Οι Βολιώτες είχαν αρχίσει να γίνονται ξανά αρκετά απειλητικοί και στο 78' ο Τσέλιος σπατάλησε μία μεγάλη ευκαιρία για το 0-1.

Στο φινάλε δεν υπήρξαν πολλές καλές στιγμές και το 0-0 ήρθε φυσιολογικά, με τους δύο αντιπάλους να έχουν χάσει αρκετές ευκαιρίες νωρίτερα.



Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (66' Λοντίγκιν), Κώτσιρας (66' Βαγιανίδης), Σένκεφελεντ (66' Πούγγουρας), Μάγκνουσεν (66' Σάρλια), Χουάνκαρ (66' Γκάνεα), Πέρεθ (79' Ηλιάδης), Αλεξανδρόπουλος (66' Σάντσες), Παλάσιος (79' Φρόκου), Αϊτόρ (79' Σαρδέλης), Καρλίτος (46' Τσέριν), Ιωαννίδης (66' Καμπετσής)

Βόλος (Οσβάλντ Τανσό): Κλέιμαν, Γιούχα, Φαν Φέερτ (77' Σταμένκοβιτς), Φερνάντες (, Λούνα (77' Λυμπεράκης), Μπαριέντος, Σιελης, Τάχατος (85' Ουεαντρόγκο), Μεζκίδα (57' Φερνάντεθ), Μεταξάς (70' Τσέλιος), Εσκοβάλ

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες