4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Το πάλεψε η Στεφανίδη αλλά έμεινε πέμπτη (video)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Το πάλεψε η Στεφανίδη αλλά έμεινε πέμπτη (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
18/7/2022 05:20
Η Κατερίνα Στεφανίδη με άλμα στα 4,70μ. πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της επίδοση αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετή για να μπει στα μετάλλια, μένοντας στην πέμπτη θέση, στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Η έμπειρη πρωταθλήτρια πάλεψε γενναία όμως ο τελικός πήγε πολύ ψηλά κι έμεινε εκτός μεταλλίων, μετά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2017 στο Λονδίνο και το χάλκινο του 2019 στην Ντόχα του Κατάρ. Παράλληλα δεν κατόρθωσε να χαρίσει στην Ελλάδα το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση μετά από το ασημένιο του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος.Η 32χρονη αθλήτρια δεν είναι στην καλύτερή της κατάσταση μέσα στο 2022 αλλά έδειξε από νωρίς ότι η εμπειρία και η κλάση παίζουν σημαντικό ρόλο στους μεγάλους αγώνες και το πάλεψε μέχρι τέλους, έστω κι αν τελικά έμεινε εκτός βάθρου.



Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4,45μ. και δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να περάσει τον πήχη και να μπει με το... δεξί στο μεγάλο τελικό.



Το επόμενο ύψος ήταν το 4,60μ. όπου κι αναμενόταν ένα πρώτο «ξεκαθάρισμα» μεταξύ των φιναλίστ. Κι εκεί η Στεφανίδη έδειξε ότι δεν είχε πρόβλημα και το πέρασε με την πρώτη προσπάθεια.



Τα 4,70μ. αποδείχθηκαν σοβαρό εμπόδιο για την 32χρονη χρυσή ολυμπιονίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο και απέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια, με το προσωπικό της ρεκόρ στη σεζόν να είναι 4,65μ.



Το δεύτερό της άλμα στο συγκεκριμένο ύψος ήταν σαφώς καλύτερο από το πρώτο, όταν έριξε τον πήχη στο ανέβασμα, ωστόσο κι αυτήν την φορά απέτυχε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, από τη στιγμή που της απέμενε μόλις μία προσπάθεια για να τα καταφέρει και να παραμείνει στον αγώνα.



Η Στεφανίδη πάντως δεν είχε διάθεση να παραδοθεί αμαχητί και πέρασε έστω και στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια τα 4,70μ., πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της επίδοση και παραμένοντας στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, καθώς το συγκεκριμένο ύψος είχαν περάσει μόνο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και οι Μόρις, Ναζότ, Κένεντι και Σουτέι.



Ο πήχης τοποθετήθηκε στη συνέχεια στα 4,80μ. κι εκεί πλέον θα κρίνονταν πολλά. Η πρώτη που τα πέρασε ήταν η Νίνα Κένεντι από την Αυστραλία η οποία πήρε και το προβάδισμα για το χρυσό μετάλλιο, με την Αμερικανίδα Μόρις να απαντά και να τα περνά κι εκείνη και λίγο αργότερα την επίσης Αμερικανίδα Ναζότ να τα καταφέρνει.

Στην πρώτη της προσπάθεια εκεί η Στεφανίδη φάνηκε ότι θα έπρεπε να κάνει υπέρβαση για να περάσει το συγκεκριμένο ύψος, καθώς πέρασε κάτω από τον πήχη.



Με τρεις αθλήτριες να έχουν ξεπεράσει τα 4,80μ., η Κατερίνα Στεφανίδη αποφάσισε να αφήσει το συγκεκριμένο ύψος και να δοκιμάσει δύο προσπάθειες στο 4,85μ., αναζητώντας πλέον ένα άλμα μεταλλίου.

Η Ναζότ πάντως πέρασε με την πρώτη τα 4,85μ. κι έγινε αυτόματα εκείνη το φαβορί για το χρυσό.

Η πρώτη από τις δύο διαθέσιμες προσπάθειες που είχε στα 4,85μ. η Στεφανίδη ήταν άκυρη, ρίχνοντας τον πήχη στο ανέβασμα και βρέθηκε ξανά με την πλάτη στον τοίχο, για δεύτερη φορά στον τελικό.



Η Στεφανίδη έκανε την απέλπιδα προσπάθεια αλλά το συγκεκριμένο ύψος αποδείχθηκε μεγάλο για εκείνη και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον τελικό από την πέμπτη θέση, μένοντας πίσω κι από την Σουτέι, παλεύοντας όμως με όλες τις δυνάμεις της για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έστω κι αν αυτό τελικά δεν ήρθε.



Για την ιστορία, η Αμερικανίδα Ναζότ με επιτυχημένο άλμα στα 4,85μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και η συμπατριώτισσά της Μόρις με άλμα επίσης στα 4,85μ. έμεινε δεύτερη λόγω περισσότερων άκυρων προσπαθειών. Μάλιστα η Μόρις για τέταρτη φορά στην καριέρα της έμεινε στη δεύτερη θέση ενός τελικού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ακολούθησε στην τρίτη θέση κι ανέβηκε στο βάθρο η Αυστραλή Νίνα Κένεντι, με τη Σουτέι να τερματίζει τέταρτη και την Στεφανίδη πέμπτη, καθώς η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε περισσότερες άκυρες προσπάθειες από την Σλοβένα αντίπαλό της.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες