2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Οι Κρητικοί «αγκάλιασαν» την πρώτη θέση στα πλέι άουτ (videos)

ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Οι Κρητικοί «αγκάλιασαν» την πρώτη θέση στα πλέι άουτ (videos)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
8/5/2022 17:53
Με νίκη ολοκλήρωσε τις εντός έδρας υποχρεώσεις του στη σεζόν ο ΟΦΗ επικρατώντας 1-0 του Αστέρα Τρίπολης για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League Interwetten.

Σε ένα ανοιχτό ματς, με 32 τελικές προσπάθειες συνολικα, που παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε ιδιαίτερο κίνητρο οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο, ο ΟΦΗ ήταν πιο αποτελεσματικός φτάνοντας στο γκολ με τον Φελίπε στο 72' και αυτό αποδείχθηκε αρκετό για να πάρει το πρώτο του εντός έδρας τρίποντο στα πλέι άουτ στο τελευταίο του ματς στην Κρήτη για φέτος. Στους 43 βαθμούς και την πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος των πλέι άουτ ανέβηκαν οι Κρητικοί, προσπερνώντας τον Ιωνικό που έχει 42 και αφήνοντας στους 40 τον Αστέρα Τρίπολης.

Την πρωτοβουλία ο ΟΦΗ, τις ευκαιρίες ο Αστέρας
Οι Κρητικοί ξεκίνησαν πιο ορεξάτοι στο ματς και περιόρισαν τον Αστέρα σε παθητικό ρόλο στο ξεκίνημα, διατηρώντας την κυκλοφορία της μπάλας και απειλώντας όμως κυρίως με μακρινά σουτ. Ο Αστέρα ισορρόπησε πάντως την κατάσταση μετά από 25 λεπτά αγώνα και είχε μάλιστα και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 30', όταν μετά από κλέψιμο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, ο Μουνάφο «σέρβιρε» στον Ριέρα, ο οποίος έκανε αδύναμο τελείωμα σε τετ-α-τετ.

Στο 35' ο Παπαδόπουλος σταμάτησε κατά σειρά τους Καμάου και Νέιρα, στην μεγαλύτερη ευκαιρία που δημιούργησαν οι Κρητικοί, αλλά η σπουδαιότερη φάση του πρώτου ημιχρόνου έλαβε χώρα στο 41' και ήταν για τους Αρκάδες.

Μετά από σέντρα από αριστερά ο Μπαράλες στο δεύτερο δοκάρι έκανε το γύρισμα με το κεφάλι προς τον επερχόμενο Ριέρα, ο οποίος σούταρε και είδε τον Επασί να αποκρούει με τα πόδια αρχικά και να μπλοκάρει και την αδύναμη κεφαλιά που επιχείρησε όταν η μπάλα γύρισε ξανά σε αυτόν.



Ανοιχτό ματς, πιο αποτελεσματικοί οι Κρητικοί
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με διάθεση και από τις δύο ομάδες για επίθεση και τον Αστέρα να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 57' με τον Ριέρα να κάνει το διαγώνιο σουτ, μετά από κούρσα και πάσα του Σόνι σε αντεπίθεση- αλλά να αστοχεί. Ο ΟΦΗ απάντησε στο 60' με τον Φελίπερ να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία να σκοράρει, αφού αστόχησε εξ επαφής μέσα από την μικρή περιοχή, μετά από συρτό γύρισμα του Μαρινάκη.



Οι γηπεδούχοι άυξησαν την πίεση και ο τελικά ο Φελίπε ό,τι δεν κατάφερε νωρίτερα το έκανε στο 72' παίρνοντας το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του Παπαδόπουλου σε σουτ του Τοράλ, μέσα από την περιοχή, και με διπλή προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.



Το ματς συνέχισε να είναι ανοιχτό, χωρίς ιδιαίτερες σκοπιμότητες και έτσι ο Αστέρας βρήκε χώρους και απείλησε, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση τόσο στο 74', όταν ο Σόνι έκλεψε τη μπάλα ψηλά και έκανε ατομική ενέργεια και σουτ που πέρασε άουτ, όσο και στο 85΄ όταν η καρφωτή κεφαλιά του Μπαράλες πέρασε σύριζα δίπλα από το δοκάρι του Επασί.

Ο Ντουρμισάι επιχείρησε να εκτελέσει από πολύ μακριά τον Παπαδόπουλο στο 87' αλλά δεν βρήκε τον στόχο, με τον Σόνι στο 90' να χάνει άλλη μία τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει για τους Αρκάδες, αφού βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά δεν είχε καλή ισορροπία και ο Επασί μπλόκαρε εύκολα το αδύναμο τελείωμά του.

Κάπως έτσι το 1-0 έμεινε ως το τέλος και πλέον ο ΟΦΗ κρατάει την τύχη του στα χέρια του αναφορικά με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι άουτ, που θα έρθει αν νικήσει στον Βόλο την τελευταία αγωνιστική, ή αν ο Ιωνικός δεν νικήσει τον Παναιτωλικό.



ΟΦΗ (Nίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Στάικος (59' Ντε Γκούζμαν), Νέϊρα (71' Κοροβέσης), Καμάου (59' Μπουζούκης), Τσιλιανίδης (59' Τοράλ), Φελίπε (84' Ντουρμισάι)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Άλβαρες, Γκαρθία (Καρμόνα), Μουνάφο (90' Σανταφέ), Κανελλόπουλος (57' Ιγκλέσιας), Σίτο (90' Μιχόπουλος), Ριέρα (78' Καπίγια), Σόνι, Μπαράλες

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες