10

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0: Όλα στο... μηδέν και η πρόκριση κρίνεται στο Φάληρο (videos)

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0: Όλα στο... μηδέν και η πρόκριση κρίνεται στο Φάληρο (videos)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
21/4/2022 21:28
Χωρίς σκορ έληξε ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα και πλέον η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί την επόμενη Τετάρτη (27/4) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ισορροπημένο το πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να έχει ακυρωθέν γκολ με τον Μασούρα στο 10' και να απειλεί από τα άκρα της επίθεσής του, αλλά τον ΠΑΟΚ να καταγράφει την μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Βάτσλικ να λέει «όχι» στον Ζίβκοβιτς στο 32'.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε την πρωτοβουλία στο δεύτερο μέρος και 2-3 καλές στιγμές προκριμένου να ανοίξει το σκορ, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση ή με γεμίσματα, αλλά τελικά το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος. VAR και Βάτσλικ κράτησαν το μηδέν

Πριν καν «ζεσταθούν» οι δύο ομάδες ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ στο 1ο λεπτό, με τον Ροντρίγκες να κάνει γύρισμα «ξυραφιά» στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο επερχόμενος Μασούρας δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση. Στο 9ο λεπτό όμως σε πανομοιότυπη φάση, ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να ακυρώνεται ως οριακό οφσάιντ από το VAR.



Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα «χτυπούσε» στις πτέρυγες με τα δύο εξτρέμ του να βρίσκουν χώρους και να κρατούν χαμηλά τα μπακ του ΠΑΟΚ, που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γηπεδούχων υπό αυτές τις συνθήκες.

Από το 20' και μετά ο ΠΑΟΚ πήρε όμως μέτρα στο γήπεδο, αποφασίζοντας να πιέσει ψηλά την κυκλοφορία του Ολυμπιακού. Μετά από μία μικρή «πολιορκία» με συνεχόμενα κόρνερ και σουτ να κοντράρουν στα σώματα το τρίλεπτο 28'-31', ο «Δικέφαλος του Βορρά» δημιούργησε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς.

Στο 31' δημιουργήθηκε ρήγμα στην δεξιά πλευρά της «ερυθρόλευκης» άμυνας με την μπάλα να φτάνει, μετά από γύρισμα στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος σούταρε σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Βάτσλικ απέκρουσε ενστικτωδώς με το ένα χέρι, κρατώντας το 0-0.



Ο Ολυμπιακός που είχε χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού ισορρόπησε ως το τέλος του πρώτου μέρους, έχοντας μάλιστα μία καλή στιγμή στο 38', όταν ο Τικίνιο έκλεψε τη μπάλα μετά από λάθος της «ασπρόμαυρης» άμυνας, αλλά πήγε μόνος εναντίον όλων και δεν τα κατάφερε, ενώ στο 41' ο ΠΑΟΚ απείλησε με επικίνδυνο γύρισμα του Λύρατζη, που είχε μπει στην πειροχή, αλλά ο Εμβιλά έκοψε τελευταία στιγμή προ του Κούρτιτς και ο Βάτσλικ μπλόκαρε.

Το γκολ όνειρο του μαχητή Λέανδρου που ξεσήκωσε την Τούμπα στο ημίχρονο

Ο 9χρονος Λέανδρος στο ημίχρονο της αναμέτρησης έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, σκοράροντας μπροστά στη Θύρα 4 της Τούμπας, υπό τις ιαχές των φίλων του ΠΑΟΚ που τον αποθέωσαν. Ο νεαρός φίλος του «Δικεφάλου του Βορρά», που αντιμετωπίζει προβλήματα στην όρασή του, έδειχνε πανευτυχής μετά το μοναδικό αλλά σπουδαίο τέρμα που σημειώθηκε απόψε στην Τούμπα.



Ανοιχτό ματς, λίγες καλές στιγμές

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του ματς και πιέζοντας για το γκολ εξ' αρχής. Στο 58' ο Λαλά πρόλαβε και ανέκοψε έστω και αντικανονικά στα όρια της περιοχής τον Λέο Ζαμπά, που ξεχυνόταν προς την εστία, ενώ στο 60', όταν το φάουλ εκτελέστηκε, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ροντρίγκες, αλλά από το VAR κρίθηκε πως δεν υπήρξε παράβαση.



Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πρώτη φορά επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο στο 64', όταν μετά από διώξιμο της άμυνας του ΠΑΟΚ σε κόρνερ, ο Μαντί Καμαρά, έπιασε δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνάει όμως πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Στο 66' πάντως λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να κάνουν τη «ζημιά» στους Θεσσαλονικείς, αφού μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Κρέσπο ανέτρεψε στα όρια της περιοχής τον Ροντρίγκες σε φάση «καρμπόν» με αυτή του Λαλά με τον Ζαμπά νωρίτερα.

Στο 74' και με τον ΠΑΟΚ να έχει εντείνει την πίεση, ο Μπίσεσβαρ υποδέχθηκε τη μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής, μετά από ατομική προσπάθεια και σουτ του Σίντκλεϊ που κόντραρε, αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βάτσλικ.



Ως το τέλος του παιχνιδιού δεν καταγράφηκε τίποτα άλλο αξιόλογο πάντως, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί ανορθόδοξα να φτάσει σε ένα γκολ και τους «ερυθρόλευκους» να οπισθοχωρούν, κλείνοντας τους χώρους και «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το 0-0, που αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (66' Μιτρίτσα), Αν. Ζίβκοβιτς και Άκπομ (79' Ολιβέϊρα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (87' Κουντέ), Μασούρας (93' Βρουσάϊ), Ροντρίγκες (79' Καρβάλιο) και Τικίνιο (79' Ελ Αραμπί).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες