2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός - Λαμία 1-0: «Πράσινη» κυριαρχία αλλά «φτωχό» προβάδισμα (video)

Παναθηναϊκός - Λαμία 1-0: «Πράσινη» κυριαρχία αλλά «φτωχό» προβάδισμα (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
20/4/2022 21:06
Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στη Λαμία αλλά νίκησε μόλις με 1-0 και τα πάντα είναι «ανοιχτά» ενόψει του επαναληπτικού σε μία εβδομάδα (27/4) στο «Αθανάσιος Διάκος».

Το «τριφύλλι» προηγήθηκε στο 19' με τον Φώτη Ιωαννίδη και κυνήγησε κι άλλα γκολ χάνοντας σωρεία ευκαιριών ειδικά στην επανάληψη, ωστόσο δεν το βρήκε ποτέ και η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα ελπίζει να ανατρέψει την κατάσταση παίζοντας εντός έδρας σε μία εβδομάδα.Υπενθυμίζεται ότι στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας ισχύει ακόμα ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ.

«Πράσινη» ανωτερότητα και προβάδισμα

Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά, με τον Γκατσίνοβιτς να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Αϊτόρ να μην μπορεί να σκοράρει από τη μικρή περιοχή.



Στο 12' μία σύγκρουση του γκολκίπερ Σαράνοφ με τον συμπαίκτη του Μαζουλουξή είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώτος στο σαγόνι και να του γίνουν ράμματα, με τον αγώνα να σταματά για ένα πεντάλεπτο.



Δύο λεπτά μετά την επανέναρξη οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Κώτσιρας έκλεψε κι έκανε ωραία κάθετη πάσα για τον Ιωαννίδη, με τον τελευταίο να πλασάρει όμορφα με το αριστερό πόδι και να ανοίγει το σκορ.



Οι «πράσινοι» θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και πλησίασαν σε δεύτερο γκολ στο 22', με τον Αϊτόρ να βρίσκει τον Γκατσίνοβιτς μέσα στην περιοχή, όμως το αριστερό σουτ του Σέρβου μέσου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Η πρώτη απειλή από πλευράς φιλοξενούμενων καταγράφηκε στο 31'. Μετά από ωραία κίνηση του Ταϊρόν η μπάλα στρώθηκε στον Ελευθεριάδη ο οποίος βρισκόταν πλάγια μέσα στην περιοχή και το αριστερό σουτ που δοκίμασε έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι.

Στο 33' ένα εύκολο λάθος των αμυντικών της Λαμίας οδήγησε σε υποψία φάσης για τον Παναθηναϊκό, όμως το σουτ του Αϊτόρ έφυγε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα μετά από γύρισμα του Ιωαννίδη η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τζανετόπουλου αλλά ο ρέφερι Σιδηρόπουλος και ο VAR Ευαγγέλου συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε παράβαση.



Στη συνέχεια της φάσης το «τριφύλλι» πλησίασε σε δεύτερο γκολ αλλά η προβολή του Παλάσιος κατέληξε άουτ.



Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους η Λαμία έχασε την καλύτερη ευκαιρία της. Μετά από «φτηνό» λάθος του Βέλεθ ο Ταϊρόν βρέθηκε σε πολύ καλή θέση αλλά το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι, στην τελευταία σημαντική στιγμή του ματς για το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.



«Κατηφόρα» αλλά και μεγάλη αστοχία

Το πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης βρήκε τον Παναθηναϊκό να αναζητά ένα δεύτερο τέρμα και να απειλεί με τον Ιωαννίδη στο 48' και με τον Παλάσιος στο 50', χωρίς όμως επιτυχία.

Στο 57' ήταν η σειρά του Βέλεθ να σπαταλήσει μία καλή στιγμή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ο προωθημένος Ισπανός στόπερ πήρε την κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή αλλά ήταν άστοχη.



Έξι λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το 2-0 σε δύο περιπτώσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αρχικά ο Σαράνοφ απέκρουσε εκπληκτικά την κεφαλιά του Ιωαννίδη μετά από κόρνερ και στο επόμενο κόρνερ ο Γκατσίνοβιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.



Η επόμενη σημαντική φάση ήρθε στο 73' για τους «πράσινους», με την κεφαλιά του Σένκεφελντ μετά το κόρνερ του Αϊτόρ να φεύγει λίγο άουτ.

Η πίεση ήταν ασφυκτική από τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στο 77' ο Καρλίτος έδωσε έτοιμο γκολ στον Αϊτόρ αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά με τα πόδια στο τετ α τετ με τον Ισπανό εξτρέμ.



Στον χρόνο που απέμενε το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνέχισε να πιέζει αλλά δεν βρήκε ποτέ τον τρόπο για να σκοράρει και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλου βρήκε τους γηπεδούχους να επικρατούν 1-0 και τα πάντα θα κριθούν σε μία εβδομάδα στη Λαμία.

Παναθηναϊκός: (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (72' Μαουρίτσιο), Γκατσίνοβιτς (Καρλίτος), Αϊτόρ (80' Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (85' Αλεξανδρόπουλος)

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Νούνιες, Ταϊρόν (70' Τζανδάρης), Καραμάνος (62' Μανούσος), Μπελχαράνο (88' Γκέντσογλου), Ελευθεριάδης (70' Ρόμανιτς), Άλβες, Μαζουλουξής (46' Σιμόν)

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες