Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Κόντρα ΕΠΟ - Κούγια για τον Μπαλτάκο και πειθαρχική δίωξη εις βάρος του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ

Κόντρα ΕΠΟ - Κούγια για τον Μπαλτάκο και πειθαρχική δίωξη εις βάρος του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
20/4/2022 17:20
Ο αθλητικός εισαγγελέας άσκησε πιθαρχική δίωξη στον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, μετά την ανακοίνωση του τελευταίου στην ιστοσελίδα των «βυσσινί» περί κωλύματος στην υποψηφιότητας του Τάκη Μπαλτάκου για την προεδρία της ΕΠΟ, που προκάλεσε την οργή της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Κούγιας απέστειλε αρχικά εξώδικο στην ΕΠΟ, αφού αρχικά καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Μπαλτάκου και των ανθρώπων της ομοσπονδίας, για το γεγονός πως ο υποψήφιος για την πορεδρία της ομοσπονδίας είχε αποτελέσει νομικό της εκπρόσωπο παλαιότερα σε δίκη για αδειοδότηση 11 ΠΑΕ.Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Κούγιας κατήγγειλε τους Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη, Μπάρτζη και Σαράκη γιατί αδειοδότησαν παρανόμως έντεκα ΠΑΕ και το Διαιτητικό Δικαστήριο, με Δικαστές του Αρείου Πάγου, τον δικαίωσε, καθιστώντας αυτόματα έκπτωτους όλους όσους παρανόμησαν.

Η ΕΠΟ κατέθεσε, για να διασώσει όσους παρανόμησαν, αίτηση αναψηλάφησης στο ίδιο Δικαστήριο και προσέλαβε ως δικηγόρο τον Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος ήταν δικηγόρος όλων και προσελήφθη με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Στη δίκη αντιδίκησε με τον κ. Κούγια αλλά οι ισχυρισμοί του απερρίφθησαν, αφού θα ήταν αδύνατο να ανατραπεί η νόμιμη απόφαση των Αρεοπαγιτών και έτσι την Τετάρτη 27 Απριλίου θα ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία εκπτώσεως των ανθρώπων της ΕΠΟ που για ιδιοτελείς λόγους εξαφάνισαν όλους τους κανονισμούς αδειοδοτήσεων και έβαλαν από το παράθυρο έντεκα ομάδες στο επαγγελματικό πρωτάθλημα χωρίς νόμιμη αδειοδότηση.

Σήμερα διαπιστώσαμε ότι χωρίς έστω ντροπή, η γραμματέας του Δικαστηρίου μαζί με τους Μπάρτζη, Σαράκη και δυστυχώς με τον Μπαλτάκο να αποδέχεται τον επαγγελματικό του εξευτελισμό, ενώπιον του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ενώπιον Αρεοπαγιτών, δικηγόρων, δημοσιογράφων και όλων όσων χιλιάδων πληροφορήθηκαν την επαγγελματική παρουσία του στη δίκη επί τρεις ώρες και τον εξαφάνισαν για να μπορούν να τον καταστήσουν μαριονέτα πρόεδρο της ΕΠΟ, όταν το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι παντελώς άσχετο με το ποδόσφαιρο, αφού επί είκοσι χρόνια ήταν υπάλληλος της οικογένειας Γιαννακόπουλου, σε άλλο άθλημα, αφού η παρουσία του ως δικηγόρου στη δίκη τον αποκλείει από υποψήφιο για την προεδρία, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ.

Μηνυτήρια αναφορά για τη διερεύνηση της διαπράξεως ποινικών αδικημάτων αλλά και καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες, αφού αυτά τα οποία κάνει η ομάδα δικηγόρων και παραγόντων της ΕΠΟ είναι πρωτοφανή και αδιανόητα.

Στη διάθεση των διωκτικών αρχών αλλά και υπόψη της εντιμοτάτης πρώην Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, κας Διονυσίας Μπιτζούνη αλλά και όλων των θεσμικών οργάνων θα δοθούν όλα τα στοιχεία και τα δημοσιεύματα του τύπου, μέσω των οποίων αποδεικνύεται η παρουσία του Τάκη Μπαλτάκου σ’ αυτήν τη δυσώδη υπόθεση και ο τρόπος με τον οποίο, χωρίς ντροπή κάποιοι αγράμματοι αδίστακτοι μεθοδεύουν την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδόσφαιρου νοθεύοντας ακόμη και το περιεχόμενο δικαστικών αποφάσεων.

Δημοσιοποιούμε την εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση του κ. Κούγια, η οποία σήμερα με δικαστικό επιμελητή επιδόθηκε στην ΕΠΟ, στους Μπάρτζη, Σαράκη και Φιλιππούση, ενώ κοινοποιήθηκε και στην κα Διονυσία Μπιτζούνη.


Η οργισμένη απάντηση της ΕΠΟ ήρθε σήμερα (20/4) κάνοντας λόγο για «αστείο εξώδικό», ενώ λίγο αργότερα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Αλέξη Κούγια για δυσφήμηση Οργάνων του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Σε απάντηση σειράς κατασκευασμένων και νομικά απίθανων αιτιάσεων και σεναρίων συνωμοσίας υπό μορφή εξωδίκου (!), αναφορικά με την υπ' αριθμ. 9/2022 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, μέσω των οποίων ο γνωστός συκοφάντης-ανακατωσούρας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου προσπαθεί και πάλι να δημιουργήσει ανούσιες εντυπώσεις, προς αποκατάσταση της αλήθειας, η Ε.Π.Ο. διευκρινίζει τα εξής.

1. Αμέσως μετά την παραλαβή του, και δεδομένης της καταστατικά και θεσμικά κατοχυρωμένης και στην πράξη εμπεδωμένης απόλυτης Ανεξαρτησίας του συνολικού εύρους λειτουργίας των δικαστικών και δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ, το εξώδικο γνωστοποιήθηκε στον Πρόεδρο του ΔΔΠ κ. Γεώργιο Αυγέρη, καθώς και τα λοιπά Μέλη του Οργάνου.

Εκ μέρους της Διοίκησης της ΕΠΟ ο κ. Αυγέρης καλείται όπως προβεί "σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκρουστούν οι προσβλητικές για το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου και τα Αξιότιμα Μέλη του αιτιάσεις, ώστε να καταστούν σαφή αφενός η Ανεξαρτησία του Οργάνου και αφετέρου ότι ουδείς, κι εν προκειμένω οι αποδέκτες της, καμία σχέση μπορούν να έχουν με τους απολύτως ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς του αποστολέα."
2. Την απόφαση και τα πρακτικά της υπ' αριθμ 9/2022 συνέταξαν οι Αρεοπαγίτες και Πρόεδροι Εφετών Δικαστές-Μέλη του ΔΔΠ, οι οποίοι και δημοσίευσαν την απόφαση. Ουδείς άλλος, ουδέποτε ενεπλάκη στην εν λόγω διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της γραμματέως της σύνθεσης του ΔΔΠ, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, αφού την ημέρα έκδοσης του σκεπτικού είχε συνταξιοδοτηθεί.
3. Ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος πράγματι παραστάθηκε στην παραπάνω εκδίκαση, και έχει προσκομίσει τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία για την συγκεκριμένη παράσταση.

Είναι πλέον προφανής σε όλους η σπουδή και η αγωνία του συντάκτη του αστείου εξωδίκου, να αποσταθεροποιήσει με κάθε τρόπο την οργανωμένη λειτουργία και διοίκηση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, όπως και η σύγχυση που του προκαλεί η αδυναμία επίτευξης του στόχου του ενώπιον των εντολέων του.

Γι' αυτό και δεν διστάζει να επιχειρεί να δυσφημήσει και να ευτελίσει κορυφαία καταστατικά Όργανα και θεσμούς της εταιρικής Διακυβέρνησης, όπως το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου και η Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά και τους Τακτικούς Δικαστές-Μέλη τους.
Είμαστε περίεργοι να δούμε που θα φτάσει μέχρι τον Ιούνιο.


Η ανακοίνωση για την πειθαρχική δίωξη

«Ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Αλεξίου Κούγια διότι προέβη σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αναφέρονται (δελτίο Τύπου της 19.4.2022 στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛ).

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α παρ. 1, 2α' και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες