8

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Έμειναν όρθιοι οι «Πολίτες» και είναι στα ημιτελικά! (videos)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Έμειναν όρθιοι οι «Πολίτες» και είναι στα ημιτελικά! (videos)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
14/4/2022 00:09
Η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι έμειναν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» και έτσι οι πρωταθλητές Αγγλίας πήραν την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά μετά τη νίκη τους με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Αυτή τη φορά οι «ροχιμπλάνκος» έδειξαν καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, ήταν εμφανώς καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο αλλά η πίεση τους δεν επιβραβεύτηκε με κάποιο γκολ.

Η Σίτι από την άλλη είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη οπισθοχώρησε και απείλησε ελάχιστα. Το σύνολο του Γκουαρδιόλα είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος, με δέκα παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι οι οποίοι πάλεψαν ως το τέλος για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.Ανώτερη η Σίτι αλλά χωρίς γκολ

Οι παίκτες του Σιμεόνε έδειξαν μία πιο επιθετική διάθεση στην αρχή σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά. Η πρώτη καλή στιγμή βέβαια άνηκε στην Σίτι όταν ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά αλλά ο Στόουνς έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ στο 10'.

Όσο περνούσε βέβαια η ώρα η Σίτι είχε τον απόλυτο έλεγχο και ήταν αυτή που «άγγιξε» το 1-0 με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Ο Γουόκερ βγήκε ωραία από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Φόντεν πάσαρε για τον Γκουντογάν ο οποίος από πλεονεκτική θέση σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας και η μπάλα απομακρύνθηκε έπειτα.



Οι "πολίτες" συνέχιζαν να πιέζουν ενώ οι "ροχιμπλάνκος" έψαχναν τρόπο να χτυπήσουν μέσω αντεπιθέσεων αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε άλλη ουσιαστική ευκαιρία για γκολ ως το τέλος του ημιχρόνου.

Αλλαγή σκηνικού και πίεση της Ατλέτικο

Στην επανάληψη και πάλι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν πιο δυνατά και να ψάξουν το γκολ και μάλιστα στο 57' είχαν μία πολύ καλή στιγμή με τον Γκριεζμάν αλλά το σουτ του Γάλλου πέρασε δίπλα από την εστία του Έντερσον.



Η Ατλέτικο έδειξε να παίρνει περισσότερο θάρρος στην επανάληψη, απείλησε ξανά με ένα σουτ του Ντε Πολ στο 70' και δεν επέτρεπε στη Σίτι να κάνει το παιχνίδι της. Οι παίκτες του Σιμεόνε είχαν πλέον τον έλεγχο, έφταναν σχετικά πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και φαινόντουσαν έτοιμοι να πετύχουν το τέρμα που τουλάχιστον θα έστελνε το παιχνίδι. Ντε Πολ και Κορέα στη συνέχεια βέβαια δεν είχαν καλά τελειώματα, ενώ στο 87΄ ο Κορέα έστρωσε υπέροχα στον Κούνια που έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Στόουνς με σωτήρια επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Το παιχνίδι στο τέλος πήρε φωτιά όταν ο Φόντεν έφυγε στην αντεπίθεση, ο Φελίπε τον ανέτρεψε και στη συνέχεια φάνηκε να τον χτυπάει με το πόδι. Ο Σάβιτς πήγε να βγάλει τον αντίπαλο του από τον αγωνιστικό χώρο, επικράτησε μία αναταραχή και στο τέλος της ο διαιτητής απέβαλε τον Φελίπε με δεύτερη κίτρινη καρτά ενώ "τιμώρησε" και τους Σάβιτς και Άκε.

Το παιχνίδι απέκτησε ακόμα καλύτερο ρυθμό στο τέλος, η Σίτι «άγγιξε» το γκολ με τον Γκουντογάν και στο 90+7' ο Καράσκο εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια θέση και υποχρέωσε τον Έντερσον σε μία εντυπωσιακή επέμβαση. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας ήταν αυτός που κράτησε όρθια την Σίτι στο τέλος καθώς απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Κορέα.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες των Άγγλων να πανηγυρίζουν μία δύσκολη πρόκριση και να περιμένουν πλέον τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλντο, Γιορέντε, Κοντογκμπιά, Κόκε (69' Ντε Πολ), Λεμάρ (82' Σουάρεζ), Λόντι (70' Κορέα), Γκριεζμάν (69' Καράσκο), Φέλιξ (82' Κούνια)

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (65' Στέρλινγκ), Ρόδρι, Γκουντογάν, Μαχρέζ, Φόντεν, Σίλβα (79' Φερναρντίνιο)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες