3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0: «Χ»αμένη ευκαιρία για τους «πράσινους», αλύγιστος ο «Άγιαξ»

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0: «Χ»αμένη ευκαιρία για τους «πράσινους», αλύγιστος ο «Άγιαξ»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
10/4/2022 20:56
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», σε αγώνα της τέταρτης αγωνιστικής των πλέι οφ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του κι έμεινε στο 0-0, χάνοντας ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη και να πατήσει γερά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασε τους 48 βαθμούς και θα συνεχίσει τη «μάχη» του, ενώ ο «Άγιαξ» της Ηπείρου με την τρίτη διαδοχική ισοπαλία του ανέβηκε στους 43 πόντους και παραμένει έκτος, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόσωπο κόντρα στις καλύτερες ομάδες της Super League Interwetten.Αποβλήθηκε με αυστηρή κόκκινη κάρτα ο Χουάνκαρ στο 79' και ο Ισπανός μπακ δεν θα παίξει στο ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής (17/4) με τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

«Πράσινη» κυριαρχία αλλά κι αστοχία

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα του αγώνα και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό πλησίασε απειλητικά στην εστία του Λοντίγκιν, με την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα φάνηκαν οι «πράσινοι» ότι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κερδίζοντας αρκετά κόρνερ κι ανησυχώντας τους γηπεδούχους, με το σουτ του Μαουρίσιο στο 12' να περνάει πάνω από την εστία.

Η παρθενική υποψία φάσεις για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» καταγράφηκε στο 19', με το μακρινό σουτ του Καραχάλιου να περνάει λίγο άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα το «τριφύλλι» έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Μετά από όμορφη συνεργασία της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Αϊτόρ σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Οι Ηπειρώτες θέλησαν να ισορροπήσουν κι έμοιαζαν να τα καταφέρουν αλλά στο 31' η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχασε τεράστια ευκαιρία. Σε φάση διαρκείας ο Μαουρίσιο σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων ήταν εμφανής και στο 37'΄πλησίασαν ξανά στο τέρμα που θα τους έδινε το προβάδισμα. Ο προωθημένος Βέλεθ σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Λοντίγκιν.

Στο 45' ήταν η σειρά του ΠΑΣ Γιάννινα να χάσει τη δική του ευκαιρία. Οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά βρήκαν ανοργάνωτη την «πράσινη» άμυνα και ο Πίρσμαν σούταρε διαγώνια μέσα από την περιοχή, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει σταθερά, στην τελευταία καλή στιγμή ενός πρώτου μέρους που ανήκε στον Παναθηναϊκό ο οποίος όμως δεν σκόραρε στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Ισορροπημένο ματς, αποβολή και τελικά όλα στο μηδέν

Η βελτίωση του ΠΑΣ ήταν εμφανής στο ξεκίνημα της επανάληψης και πατούσε φανερά καλύτερα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, έχοντας ισορροπήσει σε μεγάλο βαθμό.

Οι γηπεδούχοι έφταναν πια με καλύτερες προδιαγραφές μπροστά στην εστία του Μπρινιόλι αλλά η μεγάλη ευκαιρία καταγράφηκε στο 63' και ήταν για τον Παναθηναϊκό.

Μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Ιωαννίδη και στρώθηκε στη μικρή περιοχή στον Αϊτόρ, όμως ο Ισπανός εξτρέμ σούταρε πολύ δυνατά, ψηλά κι άστοχα.

Στο 75' το συγκρότημα του Ηρακλή Μεταξά απείλησε σοβαρά μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά, ο προωθημένος κι αμαρκάριστος Σάλιακας δεν μπόρεσε να πάρει καλά την κεφαλιά και να απειλήσει.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ούγγρος διαιτητής Βαντ απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Χουάνκαρ σε μία φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων και στην οποία ο Ισπανός μπακ φάνηκε να βρίσκει στο πρόσωπο τον Περέα, χωρίς ουδείς να είναι σίγουρος αν έγινε εσκεμμένα.

Παρά τη συνομιλία με το VAR για περίπου ένα πεντάλεπτο, ο Μαγυάρος ρέφερι δεν άλλαξε την αυστηρή απόφασή του, με τον Χουάνκαρ να χάνει και το επόμενο ματς των πλέι οφ, αυτό με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή (17/4) στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Στο 89' ο Παναθηναϊκός έχασε -αν και με αριθμητικό μειονέκτημα- μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, καθώς πίεσε κι έκλεψε ψηλά την μπάλα, με τον Καραχάλιο να κοντράρει την τελευταία στιγμή την προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη και να γλιτώνει την εστία της ομάδας του από πιθανή παραβίαση.

Τίποτα δεν άλλαξε στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων και οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με την καταρρακτώδη βροχή που έπεσε στα Γιάννενα στο τελευταίο τέταρτο να καθιστά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων ακόμα πιο δύσκολες.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ (96' Λιάσος), Μορέιρα (55' Λώλης), Περέα (89' Παντελάκης)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (75΄ Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς (78' Βιτάλ), Αϊτόρ (85' Σάντσες), Παλάσιος, Ιωαννίδης (75' Χατζηγιοβάνης)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες