13

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ 2-1: Η γκολάρα του Ελ Καντουρί τον κράτησε «ζωντανό» για τη ρεβάνς της Τούμπας (video)

Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ 2-1: Η γκολάρα του Ελ Καντουρί τον κράτησε «ζωντανό» για τη ρεβάνς της Τούμπας (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
8/4/2022 00:01
Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου προημιτελικού του Κόνφερενς Λιγκ στο «Βελοντρόμ», μείωσε με γκολάρα του Ελ Καντουρί και ηττήθηκε 2-1 από τη Μαρσέιγ, μένοντας στο κόλπο της πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην Τούμπα (14/4, 22.00).

Ο αγώνας «σημαδεύτηκε» από τα θλιβερά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων εκτός κι εντός του γηπέδου που έχουν δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο τιμωρίας αμφότερων από την UEFA.


Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν πλήρως στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο κι άνοιξαν το σκορ με τον Ζέρσον στο 13', σε μία οριακή φάση όπου όμως δεν υπήρχε VAR για να τσεκαριστεί, ενώ στο 45' ο Παγέτ με υπέροχο σουτ «έγραψε» το 2-0.

Σαφώς βελτιωμένη η ελληνική ομάδα στην επανάληψη μείωσε στο 48' με γκολάρα του Ελ Καντουρί ο οποίος αποτέλεσε «χρυσή» αλλαγή του Λουτσέσκου καθώς πέρασε στο ματς στο ημίχρονο.

Ευχάριστο νέο για τον ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς της Τούμπας ότι θα είναι τιμωρημένοι ο αμυντικός μέσος Καμαρά, ο κεντρικός χαφ Ζέρσον, ο επιθετικός Ντιένγκ αλλά και ο Χόρχε Σαμπάολι ο οποίος δεν θα καθίσει στην άκρη του πάγκου.



«Κατηφόρα» και γρήγορο γκολ για τους «Φωκαείς»

Το παιχνίδι ξεκίνησε μέσα σε τεταμένο κλίμα και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρχε καλή ορατότητα, λόγω των πάρα πολλών καπνογόνων που είχαν ανάψει οι οπαδοί στις εξέδρες.



Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι πλησίασαν με αξιώσεις την εστία του Πασχαλάκη, όμως το σουτ του Μπακαμπού αποκρούστηκε εύκολα και σταθερά από τον Έλληνα γκολκίπερ.

Οι παίκτες του Χόρχε Σαμπάολι -ο οποίος δέχτηκε κάρτα και δεν θα καθίσει στον πάγκο στη ρεβάνς- συνέχισαν να κυριαρχούν και να πιέζουν για το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση «οδηγού».

Στο 13', η ανασταλτική λειτουργία του «Δικεφάλου του Βορρά» πήρε πολύ χαμηλό βαθμό, αφήνοντας τους Γάλλους να κυκλοφορήσουν την μπάλα ανενόχλητοι. Ο Παγέτ με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον αμαρκάριστο Ζέρσον -που θα λείψει από τη ρεβάνς λόγω καρτών- στο «ύψος» της περιοχής και ο Βραζιλιάνος μέσος με ωραίο σουτ πέτυχε το 1-0, σε μία φάση στην οποία όταν έγινε η ασίστ, ο παίκτης της Μαρσέιγ βρισκόταν σε οριακή φάση, όμως στο Κόνφερενς Λιγκ δεν υπάρχει VAR και δεν υπήρξε το σχετικό τσεκάρισμα.



Ο ΠΑΟΚ θέλησε να αντιδράσει και να ισορροπήσει κι από το εικοσάλεπτο κι έπειτα το κατάφερε, κρατώντας καλά την μπάλα. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου όμως ο Ντάγκλας Αουγκούστο έκανε «φτηνό» λάθος και ο Μπακαμπού έφυγε στην κόντρα και πάσαρε στον Ουντέρ, με τον Πασχαλάκη όμως να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ με τον Τούρκο εξτρέμ.



Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι «τρύπησαν» από τον άξονα με τον Παγέτ να κάνει κάθετη μπαλιά ανάμεσα από τους στόπερ στον Μπακαμπού, όμως ο Κρέσπο πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Κονγκολέζο στράικερ κι έσωσε την εστία της ομάδας του, καθώς ο Αφρικανός επιθετικός βρισκόταν σε πολύ καλή θέση.



«Ζωγραφιά» του Παγέτ για το 2-0 πριν το ημίχρονο

Όλα έδειχναν ότι το πρώτο μέρος θα ολοκληρωνόταν με 1-0 υπέρ της Μαρσέιγ, αλλά στο 45' διπλασίασαν τα τέρματά τους.

Ο Ίνγκασον έδωσε εύκολο κόρνερ και μάλιστα τα «έψαλε» στον Πασχαλάκη κι από την εκτέλεση, ο Ουντέρ έστρωσε την μπάλα στον Παγέτ έξω από την περιοχή, με τον βετεράνο Γάλλο σταρ να «πιάνει» ένα εκπληκτικό σουτ και να στέλνει την μπάλα σε σημείο που κανείς γκολκίπερ δεν θα μπορούσε να αντιδράσει, «γράφοντας» το 2-0 σ' ένα πολύ άσχημο χρονικό σημείο για τους «ασπρόμαυρους».



Μείωσε με γκολάρα ο Ελ Καντουρί στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους

Ο ΠΑΟΚ βγήκε με μία αλλαγή στην επανάληψη, καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την έμπνευση να περάσει στο ματς τον Ελ Καντουρί αντί του Τσιγγάρα.

Ο Ρουμάνος δικαιώθηκε μόλις τρία λεπτά μετά τη σέντρα του δευτέρου μέρους, καθώς ο Ζίβκοβιτς πάτησε την μπάλα για τον Ελ Καντουρί μέσα στην περιοχή και ο Μαροκινός με ασύλληπτο σουτ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» Μανταντά, στην πρώτη τελική του «Δικεφάλου του Βορρά» στον αγώνα!



Το μομέντουμ ήταν με το μέρος της ομάδας του Λουτσέσκου και στο 58' «άγγιξε» την ισοφάριση. Ο Ντάγκλας Αουγκούστο βρήκε με πανέμορφη κάθετη μπαλιά τον Άκπομ -ο οποίος έφυγε από οριακή θέση- και «τσίμπησε» την μπάλα προ του Μανταντά αλλά αστόχησε, με τον επόπτη να κρατάει κάτω το σημαιάκι του, κάτι που σημαίνει ότι αν ο Άγγλος φορ σκόραρε, θα ισοφάριζε, καθώς δεν υπάρχει VAR στη νεοσύστατη διοργάνωση.



«Κατέβασε ρολά» ο Πασχαλάκης

Ο ΠΑΟΚ πατούσε φανερά καλύτερα στο χορτάρι στην επανάληψη αλλά στο 74' κινδύνευσε σοβαρά με νέα παραβίαση της εστίας του αλλά ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε δύο πολύ μεγάλες επεμβάσεις στην ίδια φάση.

Αρχικά ο Γκεντουζί έστειλε την μπάλα προς την εστία με την πλάτη μετά από κόρνερ του Παγέτ και ο Πασχαλάκης απομάκρυνε, με τον Σαλιμπά να παίρνει το «ριμπάουντ» με κεφαλιά και τον Έλληνα πορτιέρο να διώχνει ενστικτωδώς και να απομακρύνει τον κίνδυνο.



Η πίεση των γηπεδούχων είχε αυξηθεί και στο 78' ο Ουντέρ μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση και σούταρε με τον Πασχαλάκη να διώχνει ξανά.

Οι «Φωκαείς» πίεσαν μέχρι το τέλος αλλά ο ΠΑΟΚ άντεξε και στο 94' μάλιστα θέλησαν να βγουν στην αντεπίθεση, με τον Μιτρίτσα να κερδίζει φάουλ και αποβολή, καθώς ο Ζέρσον αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ακολούθησαν αψιμαχίες που είχαν ως αποτέλεσμα να δει κίτρινη κάρτα και ο Ντιένγκ ο οποίος επίσης συμπλήρωσε κάρτες. Λίγο νωρίτερα είχε συμβεί το ίδιο και με τον Καμαρά που κι αυτός θα χάσει τη ρεβάνς.



Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Πολωνού ρέφερι Μαρτσίνιακ και το τελικό 2-1 αφήνει «ανοιχτούς» λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα στην Τούμπα.

Μαρσέιγ (Χόρχε Σαμπάολι): Μανταντά, Λιρόλα (63' Ρονζιέ), Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Κολάσινατς (63' Καμαρά), Γκέιγ, Ζέρσον, Γκεντουζί, Παγέτ, Ουντέρ, Μπακαμπού (46' Ντιένγκ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας (46' Ελ Καντουρί), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (75' Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (75' Άκπομ)

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες