4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μάντσεστερ Σίτι-Ατλέτικο 1-0: Ντε Μπρόινε και Φόντεν έλυσαν το Γόρδιο δεσμό του Σιμεόνε (video)

Μάντσεστερ Σίτι-Ατλέτικο 1-0: Ντε Μπρόινε και Φόντεν έλυσαν το Γόρδιο δεσμό του Σιμεόνε (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
5/4/2022 23:56
Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε έστω και δύσκολα να επικρατήσει με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης και να πάρει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση τους στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Ισπανοί μπήκαν με καθαρό πλάνο να αμυνθούν, τα κατάφεραν περίφημα στο πρώτο μέρος αλλά η είσοδος του Φόντεν στην επανάληψη άλλαξε όλο το παιχνίδι. Ο Άγγλος πάσαρε στον Ντε Μπρόινε ο οποίος σκόραρε στο 70' και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Την επόμενη Τετάρτη η Ατλέτικο θα ψάξει την ανατροπή αλλά θα χρειαστεί να επιτεθεί για να τα καταφέρει. Η Σίτι πήρε έτσι τη νίκη που έψαχνε και θα πάει στην Ισπανία για να υπερασπιστεί το προβάδισμα της.Μόνα άμυνα η Ατλέτικο, δυσκολευόταν η Σίτι

Οι Πολίτες όπως αναμενόταν πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή και προσπάθησαν να βρουν ένα γρήγορο γκολ, την στιγμή που οι «ροχιμπλάνκος» ήθελαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις με τον Ζοάο Φέλιξ.

Το σχέδιο του Σιμεόνε βέβαια επιθετικά δεν λειτουργούσε, αμυντικά όμως άπαντες ήταν πίσω από το κέντρο και έκλειναν κάθε διάδρομο προς την εστία του Όμπλακ. Η Σίτι δυσκολευόταν να δημιουργήσει, είχε ένα τελείως άστοχο σουτ με τον Γκουντογάν στο 22'.

Η Ατλέτικο αμυνόταν στην κυριολεξία με 11 παίκτες πίσω από το κέντρο, αυτό αποσυντόνισε τους Άγγλους που στο πρώτο μέρος δεν είχαν απάντηση στο πλάνο των αντιπάλων τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Σίτι δεν είχε κάποια προσπάθεια στο στόχο την ώρα που οι Ισπανοί δεν είχαν ούτε μία τελική στο πρώτο μέρος.

Η είσοδος του Φόντεν άλλαξε το παιχνίδι

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν θα μπορούσε να αλλάξει, η Σίτι πίεσε από την αρχή και στο 46' και πάλι ο Γκουντογάν με ένα πλασέ προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ όμως το σουτ του κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Οι «ροχιμπλάνκος» προσπάθησαν στην εξέλιξη της φάσης να απειλήσουν στην αντεπίθεση με τον Γκριεζμάν όμως ο Γάλλος δεν είχε καλή τελική επιλογή. Λίγο μετά μάλιστα η Ατλέτικο έφυγε ξανά στην κόντρα, ο Γιορέντε βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον Έντερσον.

Η Σίτι συνέχισε να πιέζει και στο 55' είχε την καλύτερη της στιγμή. Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε ένα φάουλ από πλεονεκτική θέση, ο Όμπλακ ήταν όμως σε ετοιμότητα και με διπλή προσπάθεια απομάκρυνε την μπάλα.

Δύο λεπτά από νέα στημένη φάση ο Ντε Μπρόινε βρήκε έξυπνα τον Στέρλιγνκ αλλά ο Άγγλος δεν μπόρεσε να πιάσει όπως ήθελε το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ. Αφού το σύνολο του Γκουαρδιόλα δεν μπορούσε να απειλήσει σε σετ παιχνίδι το έκανε μέσω κόρνερ και φάουλ και στο 64' ο Λαπόρτ με κεφαλιά είχε νέα ευκαιρία για το 1-0 αλλά και πάλι η προσπάθεια ήταν άστοχη.

Στο 68' ο Γκουαρδιόλα αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τον Φόντεν και αυτός δύο λεπτά μετά τον δικαίωσε. Ο Άγγλος επιτέθηκε κατά μέτωπο στην αντίπαλη περιοχή, πάσαρε υπέροχα κάθετα για τον Ντε Μπρόινε και ο δεύτερος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Όμπλακ για το 1-0.



Ο Φόντεν άλλαξε όλο το παιχνίδι επιθετικά για τη Σίτι, με τις ενέργειες του «έσπαγε» την αντίπαλη άμυνα και στο 80' λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 αλλά ο Σάβιτς «έκοψε» σωτήρια το σουτ του Ντε Μπρόινε. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, οι γηπεδούχοι πήραν μία δίκαιη νίκη και πλέον η Ατλέτικο έχει αρκετά δύσκολο έργο στη Μαδρίτη για να φτάσει στην ανατροπή.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς, Λαπόρτ, Ακέ, Σίλβα, Ρόδρι, Γκουντογάν (68' Γκρίλις), Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ (68' Φόντεν), Στέρλινγκ (68' Γκαμπριέλ Ζεσούς)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Βερσάλκο, Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλντο, Λόντι, Γιορέντε (60' Κούνια), Κοντογκμπιά, Κόκε (60' Ντε Πολ), Γκριεζμάν (60' Κορέα)), Φέλιξ (81' Λεμάρ)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες