11

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μπενφίκα - Λίβερπουλ 1-3: «Καθάρισε» την πρόκριση στο «Ντα Λουζ» (videos)

Μπενφίκα - Λίβερπουλ 1-3: «Καθάρισε» την πρόκριση στο «Ντα Λουζ» (videos)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
5/4/2022 23:56
Η Λίβερπουλ κυριάρχησε για ένα ημίχρονο στο «Ντα Λουζ» και με τη νίκη της με 3-1 κόντρα στην Μπενφίκα πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον επαναληπτικό του «Άνφιλντ» στις 13/4 να μοιάζει πλέον με τυπική διαδικασία.

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ δεν είχαν διάθεση για αστεία και προσπάθησαν να διασπάσουν μεθοδικά τη μαζική άμυνα που έπαιξαν οι «αετοί». Τα κατάφεραν σκοράροντας δύο φορές στο πρώτο μέρος με τους Κονατέ στο 17' και Μανέ στο 34'.Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, μειώνοντας μάλιστα στο 49' με τον Νούνιες και μπαίνοντας ξανά στο ματς.

Ωστόσο η τελευταία λέξη ανήκε στους φιλοξενούμενους οι οποίοι με γκολ του Λουίς Ντίας στο 87' έφτασαν στο 3-1 και μοιάζουν να έχουν «αγκαλιάσει» την πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αρκετοί οι διακριθέντες για τους νικητές, προσπάθησε όσο μπορούσε ο Βλαχοδήμος και σταμάτησε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ.



Κυρίαρχη εμφάνιση και προβάδισμα με Κονατέ και Μανέ

Η Λίβερπουλ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της και μόλις στο 9' απείλησε με τον Σαλάχ, όμως ο Οταμέντι έκανε σωτήρια παρέμβαση κι απομάκρυνε τον κίνδυνο.



Τρία λεπτά αργότερα ο Κεϊτά βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή όμως ο Βλαχοδήμος έδιωξε και στη συνέχεια μπλόκαρε στη σέντρα σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ.



Η λύση για τους «κόκκινους» ήρθε στο 17' από στατική φάση. Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά και ο αμαρκάριστος Κονατέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, με το παρθενικό του τέρμα το Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα το πρώτο του με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.



Αντίδραση δεν υπήρξε από την πλευρά των παικτών του Νέλσον Βερίσιμο και στο 24' χρειάστηκε μία μεγάλη επέμβαση του Βλαχοδήμου για να αποφευχθεί το 0-2. Ο Κεϊτά με υπέροχη κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον Λουίς Ντίας, όμως ο Έλληνας γκολκίπερ βγήκε νικητής στο τετ α τετ.



Έμοιαζε με θέμα χρόνου να έρθει και δεύτερο γκολ για τη Λίβερπουλ και πράγματι ήρθε στο 34'. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε φοβερή μπαλιά σαράντα μέτρων στον Λουίς Ντίας, ο Κολομβιανός με κεφαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Μανέ και ο Σενεγαλέζος «έγραψε» ανενόχλητος το 0-2.



Στην εκπνοή του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και σε τρίτο γκολ. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ με νέα «μαγική» πάσα έφερε σε θέση για γκολ τον Σαλάχ αλλά ξανά ο Βλαχοδήμος δεν του επέτρεψε να σκοράρει.



Μπήκε στο κόλπο με Νούνιες η Μπενφίκα

Η Μπενφίκα έψαχνε ένα γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης για να μπει ξανά στο ματς και να βάλει στο... κόλπο και τον κόσμο της που είχε γεμίσει ασφυκτικά τις εξέδρες του «Ντα Λουζ».

Το τέρμα αυτό ήρθε τέσσερα λεπτά μετά τη σέντρα του δευτέρου μέρους. Ο Ράφα Σίλβα έκανε ωραία κούρσα από δεξιά και μία παράλληλη σέντρα. Ο Κονατέ έκανε «τσαφ» και ο Νούνιες δεν συγχώρησε πλασάροντας ψύχραιμα κι εύστοχα τον Άλισον για το 1-2.



Το μομέντουμ ήταν πλέον στην πλευρά των «αετών» οι οποίοι πατούσαν πλέον πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Σε μία ωραία αντεπίθεση μάλιστα στο 60' ο Έβερτον βρέθηκε σε πολύ καλή θέση στο «ύψος» της περιοχής, όμως το σουτ που δοκίμασε αποκρούστηκε δύσκολα από τον Άλισον.



Στο 66' ο Νούνιες έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Λίβερπουλ από οριακή θέση και στη συνέχεια ντρίμπλαρε τον Φαν Ντάικ ο οποίος φάνηκε να τον κρατάει στιγμιαία, όμως ο Ισπανός ρέφερ Ζιλ Μανθάνο έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρά την πτώση του Ουρουγουανού φορ.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να «σβήσει» το ματς και να χαμηλώσει το ρυθμό στη συνέχεια, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να «πιάσει» τα ίδια στάνταρ απόδοσης με το πρώτο μισό. Το έκανε και μάλιστα στο 82' πλησίασε σε τρίτο γκολ, όμως ο Λουίς Ντίας δεν τέλειωσε καλά τη φάση μετά από σέντρα του Χέντερσον.

Δεν συγχώρησε ο Λουίς Ντίας και «σφράγισε» το «διπλό»

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τα ηνία κι αναζητούσαν ένα τρίτο γκολ που θα έκανε πιο εύκολο το έργο τους ενόψει του επαναληπτικού. Ο Κεϊτά έκανε υπέροχη κάθετη πάσα στον Λουίς Ντίας στο 87' και ο Κολομβιανός πέρασε τον Βλαχοδήμο και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 1-3, «κλειδώνοντας» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την πρόκριση για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ.



Στο 97' μάλιστα η Λίβερπουλ πλησίασε και σε τέταρτο γκολ, όμως ο εξαιρετικός Βλαχοδήμος απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Ζότα, στην τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης.

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Οταμέντι, Φερτόνγκεν, Γκριμάλδο, Βάιγκλ, Τάαραμπτ (70' Μεϊτέ), Ράφα Σίλβα, Έβερτον (82' Γιάρεμτσουκ), Γκονσάλο Ράμος (86' Ζοάο Μάριο), Νούνιες

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (89' Γκόμεζ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα (61' Χέντερσον), Κεϊτά (89' Μίλνερ), Λουίς Ντίας, Σαλάχ (61' Ζότα), Μανέ (61' Μανέ)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες