Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2: Το «ριφιφί» του αιώνα στο ΟΑΚΑ! (video)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2: Το «ριφιφί» του αιώνα στο ΟΑΚΑ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/2/2022 22:06
Ο ΠΑΟΚ με δύο γκολάρες στις καθυστερήσεις (Κούρτιτς 90+5’, Μιτρίτσα 90+7΄) κέρδισε με ανατροπή (2-1) την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αρπάζοντας την πρόκριση μέσα από τα χέρια της «Ένωσης»!

Απίθανο φινάλε στο ΟΑΚΑ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση μέσα από τα χέρια της ΑΕΚ! Η «Ένωση» προηγήθηκε στο 83’ με γκολ του Σιμόες και κρατούσε σφιχτά στα χέρια της το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» με απίθανο πλασέ του Κούρτιτς στο 90+5’ ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε σκορ πρόκρισης στους Θεσσαλονικείς. Πριν καλά καλά κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 90+7’ με εκπληκτικό σουτ του Μιτρίτσα, ρίχνοντας στον καναβάτσο τους γηπεδούχους. Ενδεικτικό το στιγμιότυπο με τον τεχνικό της «Ένωσης», Αργύρη Γιαννίκη να είχε μείνει αποσβολωμένος στον πάγκο, αρκετά λεπτά μετά τη λήξη, μην μπορώντας να πιστέψει πως χάθηκε αυτή η πρόκριση.

Ότι δεν είδαμε σχεδόν σ’ όλο το παιχνίδι -αλλά και στον πρώτο αγώνα- τα είδαμε στα τελευταία λεπτά, αφού αν εξαιρεθεί αυτό το «τρελό» φινάλε, το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τους δύο μονομάχους να ήταν αρκετά προσεκτικοί, μη θέλοντας να πάρουν ρίσκα. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με αυτό τον απίθανο τρόπο να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα παίξει απέναντι στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Το ματς:


Το πρώτο ημίχρονο πέρασε δίχως κάτι αξιόλογο, με τις δύο ομάδες να ήταν αρκετά προσεκτικές στο παιχνίδι τους. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την κατοχή στο ξεκίνημα, αλλά αδυνατούσε να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΚ, η οποία από την πλευρά της βρήκε δίχτυα στο 15’ με τον Μήτογλου έπειτα από στατική φάση αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μετά το πρώτο μισάωρο, η «Ένωση» πήρε τα ηνία, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο αλλά ευκαιρία δεν έφτιαξε και το 0-0 έμεινε φυσιολογικά ως το ημίχρονο.

Το παιχνίδι συνέχισε σε χαμηλό τέμπο και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με την ΑΕΚ να βλέπει τον επόπτη να της ακυρώνει νέο γκολ του Μήτογλου (58΄) ως οφσάιντ. Ο Λουτσέσκου θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, πέρασε στο παιχνίδι τους Μιτριτσα και Σάστρε αντί των Τσιγγάρα και Λυρατζή και στο 67’ ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς, που έδιωξε με δυσκολία ο Τσιντώτας.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άρχιζε να ανεβάζει την ένταση στο παιχνίδι του, ψάχνοντας περισσότερο το γκολ αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα απέναντι στην ΑΕΚ. Όλα φαίνονταν ότι θα κρίνονταν από ατομικές στιγμές παικτών και από μια τέτοια ήρθε το γκολ για την «Ένωση» στο 83’. Ο Λιβάι Γκαρσία τράβηξε πάνω του δύο παίκτες του ΠΑΟΚ και την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον Σιμόες ο οποίος μόνος του εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα «γράφοντας» το 1-0. Η φάση του γκολ ελέγχθηκε για αρκετή ώρα στο VAR για πιθανό οφσάιντ του Τσούμπερ όμως ο Ελβετός καλύπτονταν και το τέρμα μέτρησε κανονικά μετά από τέσσερα λεπτά.



Οι «κιτρινόμαυροι» καλούνταν να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ και τα κατάφεραν χωρίς προβλήματα μέχρι το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Κάπου εκεί μίλησε η κλάση του Κούρτιτς, ο οποίος με ένα απίθανο φαλτσαριστό σουτ από τα πλάγια της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Τσιντώντα, δίνοντας σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ χάρη στο εκτός έδρας γκολ.



Η ΑΕΚ βγήκε όλη μπροστά στην προσπάθεια να βρει γκολ, όμως στο 90+7’ ο ΠΑΟΚ βγήκε στην κόντρα και ολοκλήρωσε την ανατροπή με φοβερό σουτ του Μιτρίτσα από το ημικύκλιο, «κλειδώνοντας» τη μεγάλη πρόκριση.



ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα (89' Μισελέν), Σιμόες, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (93' Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο (89' Λε Ταλέκ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (63' Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (93' Μουργκ), Τσιγγάρας (63' Μίτριτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (82' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Άκπομ

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες