1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μάρεϊ: «Έχασα το σεβασμό μου προς τον Τσιτσιπά»

Μάρεϊ: «Έχασα το σεβασμό μου προς τον Τσιτσιπά»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/8/2021 04:05
Έξαλλος ήταν ο Άντι Μάρεϊμετά την ήττα με 3-2 σετ από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο US Open, με τον πρώην No1 της παγκόσμιας κατάταξης να δηλώνει πως έχασε το σεβασμό του προς τον Έλληνα τενίστα, αναφορικά με τις πολλές καθυστερήσεις του τελευταίου στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του US Open εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά από συγκλονιστική «μάχη» με τον θρυλικό Άντι Μάρεϊ. Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε σχεδόν πέντε ώρες για να κάμψει την αντίσταση του βετεράνου αντιπάλου του με 3-2 σετ.Μετά το παιχνίδι, ο Άντι Μάρεϊ δήλωσε πως έχασε το σεβασμό του προς τον Τσιτσιπά, διαμαρτυρόμενος για τις πολλές διακοπές και καθυστερήσεις του τελευταίου στο παιχνίδι τους.

Ο βετεράνος τενίστας ήταν έξαλλος για το 8λεπτο διάλειμμα του Τσιτσιπά για χρήση τουαλέτας πριν την έναρξη του 5ου και τελευταίου σετ. Μάλιστα στα πρώτα game του 5ου σετ παραπονέθηκε προς τον διαιτητή ότι ο Έλληνας τενίστας «έκλεψε», αφήνοντας προφανώς αιχμές για coaching. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και από τον Ζβέρεφ στον πρόσφατο αγώνα με τον Τσιτσιπά για τα ημιτελικά του Σινσινάτι Όπεν, όπου και σε εκείνο το παιχνίδι ο Έλληνας τενίστας είχε κάνει 8 λεπτά για να βγει από την τουαλέτα.

Παράλληλα, ο Μάρεϊ άφησε αιχμές και για προσποιούμενο τραυματισμό του Τσιτσιπά μετά το φινάλε του 3ου σετ, που πήγε στον Σκωτσέζο.

Μεταξύ άλλων οι δηλώσεις του μετά τον αγώνα:

Δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι έφυγε από το γήπεδο αλλά με το πόσο χρόνο έκανε να επιστρέψει. Το είχα συζητήσει με την ομάδα μου πριν τον αγώνα και μου είπαν να το περιμένω εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά γι’ αυτόν. Όμως τόσο μεγάλη διακοπή σε επηρεάζει σωματικά.

Νομίζω πήρε ιατρικό τάιμ άουτ όταν κέρδισα το τρίτο σετ. Επίσης στο τέταρτο σετ όταν ήμουν μπροστά με 30-0, αποφάσισε να φύγει. Δεν ξέρω εάν άλλαξε ρακέτα ή τι ήθελε να κάνει. Αλλά ναι, δεν μπορεί να αποτελεί σύμπτωση που συνέβη σε συγκεκριμένα σημεία. Το παιχνίδι διήρκησε άλλες 2 ώρες και κάτι. Ήταν εντάξει, κινούνταν μια χαρά όπως είδα. Είναι απογοητευτικό επειδή ένιωσα ότι επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα. Δεν λέω ότι θα κέρδιζα απαραίτητα το παιχνίδι, αλλά αυτές οι διακοπές επηρέασαν την εξέλιξη του.

Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, εξαιρετικός για το παιχνίδι. Όμως δεν έχω χρόνο για τέτοια πράγματα και έχασα το σεβασμό που είχα γι’ αυτόν.

Πρέπει να γίνει κάτι σχετικά με τα διαλείμματα λόγω τουαλέτας στο τένις. Συζητιέται όλη την ώρα και ποτέ δε γίνεται κάτι. Πρέπει να γίνει μια αλλαγή γιατί δεν είναι καλή ούτε για το άθλημα, ούτε για την τηλεόραση, ούτε για τους οπαδούς. Δεν είναι καλή ούτε για τους παίκτες. Βρίσκομαι στη συνέντευξη μετά από αγώνα απέναντι σ' έναν από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου και αντί να μιλάμε για το πόσο φανταστικός ήταν, ή για το πόσο σπουδαία τα πήγα, που έκανα τέτοια εμφάνιση μετά από όσα έχουν συμβεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια, μιλάμε για διαλείμματα λόγω τουαλέτας, ιατρικά ταιμ-άουτ και καθυστερήσεις. Θα έλεγα τα ίδια ακόμα κι αν κέρδιζα. Το υπόσχομαι. Ήταν ανοησίες αυτά που έκανε και το ξέρει….

Τσιτσιπάς: «Δεν έσπασα τους κανόνες, τόσο χρόνο χρειάζομαι για να αλλάξω ρούχα και να επιστρέψω»


Ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μάρει. Ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων:

Είναι ξεκάθαρο ότι παίρνω μαζί μου τα ρούχα μου όταν φεύγω από το γήπεδο. Τόσο χρόνο χρειάζομαι για να αλλάξω και να επιστρέψω στο γήπεδο. Ακολουθώ τους κανόνες σ’ όλη μου την καριέρα και ποτέ δεν τους έχω σπάσει. Μπορώ να το συζητήσω με τον Μάρει. Όταν αγωνίζομαι δε βλέπω την αντίδραση του αντιπάλου. Δεν έχω κάτι απέναντι του. Όσο ακολουθώ τους κανόνες και αυτά που ορίζει η ATP, τότε τα υπόλοιπα είναι οκ.

Μάρεϊ: «Έχασα το σεβασμό μου προς τον Τσιτσιπά»
Στιγμή που ο Μάρει διαμαρτύρεται στον διαιτητή για την καθυστέρηση του Τσιτσιπά

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες