2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Μοιρασιά στο ΟΑΚΑ με ανώτερους Θεσσαλονικείς (highlights)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Μοιρασιά στο ΟΑΚΑ με ανώτερους Θεσσαλονικείς (highlights)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
18/10/2020 22:35
Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι των Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ (1-1) καθώς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πέτυχαν από ένα τέρμα, με τους φιλοξενούμενους να είναι ανώτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Ελάχιστες οι καλές στιγμές των κιτρινόμαυρων οι οποίοι άνοιξαν το σκορ με τον Ανσαριφάρντ στο 23' και προσπάθησαν να διαφυλάξουν το προβάδισμα τους στη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη προσπάθησε να επιτεθεί με ορθολογικό τρόπο, ισοφάρισε με τον Μουργκ στο 89' και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Σβιντέρφσκι να πάρει τη νίκη στο τέλος Ο Μάσιμο Καρέρα επιφύλασσε μία έκπληξη στην ενδεκάδα της ΑΕΚ καθώς προτίμησε για το αριστερή πτέρυγα της ομάδας τον 18χρονο Μιτάι ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Τσιντώτας, στο κέντρο της άμυνας οι Τσιγκρίνσκι, Χνιντ και Νεντελτσιάρου με τον Παουλίνιο στα δεξία. Κρίστισιτς και Σάκχοβ αποτέλεσαν το δίδυμο του κέντρου την στιγμή που οι Τάνκοβιτς, Λιβάγια και Ανσαριφάρντ σχημάτισαν την επιθετική τριάδα σε ένα 3-4-3 για τον Ιτααλό τεχνικό.

Από την άλλη ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε επίσης το 3-4-3 για την ομάδα του κρατώντας τον Ζίβκοβιτς στην εστία της ομάδας του. Ο Μάτος επέστρεψε στα δεξιά, ο Γιαννούλης επέστρεψε στα αριστερά με τους Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη να αποτελούν την αμυντική τριάδα. Ο Εσίτι πήρε την θέση του τραυματία Ελ Καντουρί στο πλευρό του Σβαμπ στον χώρο του κέντρου, Τζόλης και Ζίβκοβιτς βρέθηκαν στα άκρα της επίθεσης με τον Τσόλακ στην κορυφή της.

Ανώτερος ΠΑΟΚ, αποτελεσματική ΑΕΚ

Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό από την αρχή με τον ΠΑΟΚ να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά. Στο 9' μάλιστα είχε την πρώτη του καλή στιγμή όταν ο Ζίβκοβιτς βρήκε ωραία τον Τσόλακ μέσα στην περιοχή αλλά ο φορ των φιλοξενούμενων έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Ο Σέρβος εξτρέμ ήταν ιδιαίτερα κινητικός και λίγο έλειψε να πετύχει ένα όμορφο γκολ στο 20' όταν το βολέ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ. Κόντρα στην ροή του αγώνα όμως η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ χάρη στην όμορφη συνεργασία της επιθετικής της τριάδας. Ο Λιβάγια πέρασε με το στήθος την μπάλα στον Τάνκοβιτς, αυτός βρήκε υπέροχα τον Ανσαριφάρντ μέσα στην περιοχή και ο Ιρανός με ωραίο σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στην επόμενη φάση ο Τζόλης βρήκε την μπάλα μέσα στην περιοχή την έστειλε με ωραίο σουτ στα δίχτυα του Τσιντώντα όμως ο VAR είχε άλλη άποψη. Μετά από εξέταση της φάσης διαπιστώθηκε πως ο Έλληνας άσος κατέβασε την μπάλα με το χέρι μετά από το διώξιμο του Χνιντ και το γκολ ακυρώθηκε ορθά. Από εκεί και έπειτα δεν δημιουργήθηκε κάποια αξιόλογη φάση με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Πίεση ΠΑΟΚ, σωτήρας Τσιντώτας

Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας άμεσα το γκολ της ισοφάρισης αλλά δυσκολευόντουσαν να διασπάσουν την καλά στημένη άμυνα της ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι αμύνονταν σωστά και έψαχναν χώρους στις αντεπιθέσεις για να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα, με τον νεοεισελθόντα Αλμπάνη όμως να μην σπάει σωστά την μπάλα στο 72' για τον Ολιβέιρα. Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 78' όταν το γυριστό του Σβιντέρσκι πέρασε λίγο άουτ. Ο Καρέρα όσο περνούσε ο χρόνος έκανε ακόμα πιο αμυντική την ομάδα του, με τον Φερέιρα να αλλάζει το σύστημα του στο 80, παίζοντας πλέον με δύο στόπερ.

Οι αλλαγές του Πορτογάλου προπονητή ήταν αυτές που έμελλαν να φέρουν την ισοφάριση στο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους. Ο Μπίσεσβαρ σέντραρε από τα αριστερά, ο Σβιντέρφσκι πήρε την πρώτη κεφαλιά και στη συνέχεια ο Μουργκ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 89'. Ο ΠΑΟΚ πίεσε στις καθυστερήσεις για την ανατροπή και στην τελευταία φάση του αγώνα έφτασε μία ανάσα από την νίκη. Ο Σβιντέρφσκι συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Τσόλακ, βρέθηκε απέναντι από τον Τσιντώντα αλλά το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Έλληνα κίπερ.

Έτσι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν βαθμούς με τους φιλοξενούμενους όμως να μοιάζουν ανώτεροι σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Ο Καρέρα ειδικά μετά το γκολ του Ανσαριφάρντ έστησε πολύ καλά αμυντικά την ομάδα του, ο Φερέιρα ρίσκαρε και στο τέλος θα μπορούσε να πάρει και τους τρεις βαθμούς της νίκης.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Μιτάι (46' Λόπες), Παουλίνιο (70' Βασιλαντωνόπουλος), Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Τάνκοβιτς (60' Αλμπάνης, 80' Σαμπανάτζοβιτς), Λιβάια, Ανσαριφάρντ (60' Ολιβέιρα)

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης (81' Μουργκ), Γιαννούλης, Μάτος (68' Ουαγκέ), Εσίτι (58' Νινούα), Σβαμπ, Τζόλης (68' Σφιντέρσκι), Α.Ζίβκοβιτς (81' Μπίσεσβαρ), Τσόλακ

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες