Επίσημο: Στη Σοσιεδάδ ο Νταβίντ Σίλβα
Το «μπαμ» με την απόκτηση του Νταβίντ Σίλβα ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (17/8) η Ρεάλ Σοσιεδάδ.Ο 34χρονος Ισπανός μετά από δέκα χρόνια στην Αγγλία και τη Μάντσεστερ Σίτι, θα επαναπατριστεί για λογαριασμό των Βάσκων οι οποίοι κέρδισαν την κούρσα της απόκτησής του από τη Λάτσιο, καθώς οι «αετοί» είχαν εκφράσει κι αυτοί το ενδιαφέρον τους.
Πλέον ο Σίλβα ο οποίος κατέγραψε περισσότερες από 300 επίσημες εμφανίσεις με τους «πολίτες» και διετέλεσε αρχηγός τους, θα γυρίσει στο ισπανικό πρωτάθλημα.Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε την καριέρα του από τη Βαλένθια, φορώντας τα χρώματα των «νυχτερίδων» από το 2004 έως το 2010, ενώ έπαιξε ως δανεικός για μία σεζόν στην Εϊμπάρ (2004/05) κι άλλη μία στη Θέλτα Βίγκο (2005/06).
Παράλληλα μετράει 125 συμμετοχές και 35 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας, ενώ κατέκτησε με τους «φούριας ρόχας» τα Euro του 2008 και του 2012, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.
Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις κορυφαίες μεταγραφές στην ιστορία της Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Τη Δευτέρα (17/8) είχε γίνει γνωστό ότι έξω από το γήπεδο της Μάντσεστερ Σίτι, θα στηθεί προς τιμήν του άγαλμα, για την δεκαετή προσφορά του στο σύλλογο.
ℹ️ OFFICIAL ANNOUNCEMENT| We are delighted to announce the signing of @21lva. The player joins Real as a free agent until June 30, 2022.#WelcomeDavid #AurreraReala pic.twitter.com/PtqIkt4nJR
— Real Sociedad (@RealSociedadEN) August 17, 2020
Πείτε τη γνώμη σας: