3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Super League: Προβάδισμα για το «σεντόνι» η Ένωση, 2-0 τον ΠΑΟΚ

Super League: Προβάδισμα για το «σεντόνι» η Ένωση, 2-0 τον ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
1/7/2020 23:07
Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι των Δικεφάλων καθώς επιβλήθηκε με 2-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον έπιασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ. Ο Τσιγκρίνσκι άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο (41'), με τον Λιβάγια να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα στην επανάληψη (81' πεν.) Ακόμα μία κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ σε απαιτητικό παιχνίδι φέτος.


Μεγαλύτερη όρεξη η ΑΕΚ, λάθος Πασχαλάκη για το 0-1Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε τον Ελ Καντουρί αντί του Μπίσεσβαρ στη μοναδική αλλαγή που έκανε σε σχέση με το ντέρμπι απέναντι στον Άρη, την ώρα που ο Μάσιμο Καρέρα επανέφερε στην ενδεκάδα τους Σιμόες, Μάνταλο και Ολιβέιρα που ήταν τιμωρημένοι απέναντι στον Ολυμπιακό καθώς και τον Λόπεζ αντί του Χουλτ στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο και είχε την πρώτη καλή της στιγμή στο 7' με ένα σουτ του Κρίστισιτς που κατέληξε λίγο άουτ. Ο ΠΑΟΚ κοιτούσε περισσότερο να φυλάξει τα μετόπισθεν του, οι ¨κιτρινόμαυροι¨όμως σε ροή αγώνα δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί. Από στημένες φάσεις προσπάθησαν να βρουν το γκολ, στο 30' ο Πασχαλάκης απομάκρυνε εύκολα μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια ενώ στο 41' παρόλο που η μπάλα κόντραρε στον Εσίτι κατάφερε πάλι και την έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας πραγματοποίησε κακή έξοδο, ο Τσιγκρίνσκι πετάχτηκε με κεφαλιά στην πορεία της μπάλας και άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έδειχνε ότι θα πετύχει πρώτη με βάση την εικόνα και πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Αλλαγή συστήματος από τον Φερέιρα, το γκολ και πάλι η ΑΕΚ

Ο Φερέιρα με το ξεκίνημα της επανάληψης πέρασε στο παιχνίδι τους Ροντρίγκο και Μπίσεσβαρ στις θέσεις των Μάτος και Ελ Καντουρί, με τον Καρέρα να κρατάει την ίδια ενδεκάδα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 60' όταν το πλασέ του Μπίσεσβαρ κατέληξε άουτ.

Στο 56' τεχνικός του ΠΑΟΚ προχώρησε σε ακόμη δύο αλλαγές πεερνόντας τους Σβιντέρφκσι και Μιχαηλίδη αντί των Άκπομ και Τζόλη αλλάζοντας το σύστημα σε 3-5-2. Ακόμα και έτσι όμως ο "Δικέφαλος του Βορρά" δυσκολευόταν να δημιουργήσει επιθετικά με την ΑΕΚ να έχει κλείσει σωστά τους χώρους. Έπρεπε να φτάσουμε στο 76΄ για να δούμε ευκαιρία στο παιχνίδι και πάλι από στημένη φάση, με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ το φάουλ του Λιβάγια.

Στο 79΄της αναμέτρησης ο διαιτητής Ντι Μπέλο καταλόγισε φάουλ υπέρ του Βέρντε σε μαρκάρισμα του από τον Μιχαηλίδη στο ύψος της περιοχής, μετά όμως και από υπόδειξη του VAR υπέδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Ο Λιβάγια ανέλαβε την εκτέλεση ευστοχώντας για το 2-0 και από εκεί και έπειτα οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα τους.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε κυρίως με σέντρες να ψάξει την ισοφάριση στον εναπομείναντα χρόνο αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ αντέδρασαν σωστά.

Πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 2η θέση των πλέι οφ με 59 βαθμούς, την ΑΕΚ όμως να δείχνει καλύτερη εικόνα μέχρι στιγμής.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (46' Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (46' Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Καντουρί, Τζόλης (56' Μιχαηλίδης), Στοχ (74' Λάμπρου), Σβιντέρσκι (56' Άκπομ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Mπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος (82' Σιμάνσκι), Κρίστισιτς, Αλμπάνης (62' Βέρντε), Λιβάγια (82' Οικονόμου), Ολιβέιρα (87' Αραούχο).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες