4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Σούπερ Λιγκ: «Σφράγισε» το 45ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ: «Σφράγισε» το 45ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/6/2020 23:27
Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ελ Αραμπί (38’) και Καμαρά (45’) τα γκολ των «ερυθρόλευκων», μείωσε με Αραούχο (66’) η «Ένωση» που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές.

Μετά από δύο χρόνια, ο Ολυμπιακός επέστρεψε ξανά στο θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισαν και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός είχε καθολική υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας τον έλεγχο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και στο πρώτο 20λεπτο είχε δύο δοκάρια για να πάρει το προβάδισμα. Στο 14’ η κεφαλιά του Ελ Αραμπί από τη μικρή περιοχή βρήκε δοκάρι και πέρασε έξω, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Φορτούνης επιχείρησε το σουτ από το ημικύκλιο, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 28’ είχαν νέα καλή στιγμή με άστοχο σουτ του Μασούρα από πλεονεκτική θέση. Δέκα λεπτά μετά ο Έλληνας άσος έκανε εξαιρετική κούρσα από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος με άψογο τελείωμα έκανε το 0-1. Λίγο πριν το ημίχρονο, η ομάδα του Μαρτίνς έφτασε και σε δεύτερο γκολ με εξαιρετικό πλασέ του Καμαρά από το ύψος του πέναλτι. Η φάση ξεκίνησε από κλέψιμο του Μπουχαλάκη στο κέντρο ενώ την ασίστ μοίρασε ο Φορτούνης. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να είχε 6 τελικές (2 στο στόχο) και την ΑΕΚ να σημειώνει ούτε μία.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα και στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα και άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή. Στο 64’ ο Σα απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Χουλτ, ένα λεπτό μετά ο Πορτογάλος γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ελ Αραμπί (!) ο οποίος φλέρταρε με αυτογκόλ σε προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα αλλά από το κόρνερ αυτό ήρθε το γκολ της «Ένωσης». Μετά από εκτέλεση του Λιβάγια, ο Αραούχο έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ομάρ, στη συνέχεια ο Σα απέκρουσε, αλλά ο «Τσίνο» με δεύτερη προσπάθεια μείωσε σε 1-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά η «Ένωση» έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε σωστή διαχείριση και δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα. Μάλιστα στο 87’ είχε μια καλή στιγμή με τον Καμαρά στην αντεπίθεση, αλλά το πλασέ του τελευταίο πέρασε άουτ. Το 1-2 ήταν το τελικό σκορ και ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Από την άλλη, η ΑΕΚ έχασε βαθμολογικό έδαφος στη μάχη για την 2η θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όντας στο -3 από τον ΠΑΟΚ πριν το μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (89' Χριστόπουλος), Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης (31' Οικονόμου), Βέρντε (83' Μαχαίρας), Λιβάια, Αραούχο

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Καμαρά (92' Λοβέρα), Γκιγέρμε, Φορτούνης (71' Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (77' Καφού), Ελ Αραμπί (77' Χασάν)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες