10

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Σούπερ Λιγκ: Νίκη... τίτλου για Ολυμπιακό στην Τούμπα (video)

Σούπερ Λιγκ: Νίκη... τίτλου για Ολυμπιακό στην Τούμπα (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/6/2020 21:33
Ο Ολυμπιακός με γκολ του Ελ Αραμπί (23’) κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και πήρε νίκη… τίτλου, ξεφεύγοντας με +17 από την 2η θέση. Μεγάλη ευκαιρία στο 90+6’ ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Στα «ερυθρόλευκα» βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι των πλει-οφ. Ο Ολυμπιακός, με γκολ του Ελ Αραμπί επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στην άδεια Τούμπα και έκανε ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι στο ξεκίνημα και πήραν το προβάδισμα στο 23’ με τον Ελ Αραμπί έπειτα από λάθος του Βιεϊρίνια. Μετά το 35' οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν μέτρα, αλλά περιορίστηκαν σε φλύαρη υπεροχή, αδυνατώντας να απειλήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Ενδεικτικό ότι η ομάδα του Φερέιρα κατάφερε να φανεί απειλητική μόνο στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Με τη νίκη, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε τους 69 βαθμούς και ξέφυγε με +17 από τον ΠΑΟΚ (+10 χωρίς την αφαίρεση βαθμών), ο οποίος περιορίζεται πλέον στη μάχη της 2ης θέσης και την εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Χτύπησε» με Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, κέρδισε από τα πρώτα λεπτά τη μάχη του κέντρου και ήταν αυτός που πίεζε για να ανοίξει το σκορ. Στο 7ο λεπτό το γκολ του Ελ Αραμπί ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, όμως 23’ ο Μαροκίνος βρήκε εκ νέου δίχτυα και το τέρμα αυτή τη φορά μέτρησε κανονικά. Ο Βιεϊρίνια με μεγάλη χαλαρότητα έκανε απρόσεκτο διώξιμο της μπάλας, ο Βαλμπουενά έκλεψε, έβγαλε υπέροχα στον Ελ Αραμπί κι εκείνος με κοντινό δεξί πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 0-1 των «ερυθρόλευκων».

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πατάνε καλύτερα στο παιχνίδι και θα μπορούσαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ. Στο 29’ ο Μασούρας επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 35’ ο Βαρέλα έκανε σωτήριο κόψιμο σε σουτ του Μπουχαλάκη. Σε εκείνο το σημείο ο Φερέιρα άλλαξε ρόλους στους Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί, κίνηση που επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να κερδίσει μέτρα, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει αξιόλογη φάση έως το φινάλε του πρώτου μέρους. Γενικότερα στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έδειξαν εμφανώς πιο επηρεασμένοι από τη διακοπή, όντας αρκετοί αργοί στην ανάπτυξη.10 αλλαγές, καμία φάση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με τον ΠΑΟΚ να κρατάει τη μπάλα αλλά να μην είχε τον τρόπο να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Σα. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις και στο 68’ ο Φερέιρα έριξε στο παιχνίδι τους Πέλκα και Σβιντέρσκι αντί των Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί, γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2.

Λίγη ώρα μετά προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές, με τους Ροντρίγκο, Τζόλη και Εσίτι να αντικαθιστούν τους Μάτος, Άκπομ και Μαουρίσιο αντίστοιχα. Από την πλευρά του ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Ρατζέλοβιτς αντί του Μασούρα, ενώ στο 75’ έκανε αναγκαστική αλλαγή, με τον Σισέ να παίρνει τη θέση του τραυματία Μπα. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του Ολυμπιακού, που με τον Σεμέδο να κάνει ορισμένα καθοριστικά κοψίματα, υπερασπίζονταν το υπέρ του σκορ. Στο 85’ ο Μαρτίνς προχώρησε κι αυτός σε τριπλή αλλαγή για να βάλει «φρέσκα» πόδια, με τους Φορτούνη, Χασάν και Γκασπάρ να παίρνουν τις θέσεις των Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Καμαρά αντίστοιχα.

Πρώτη φορά απειλητικός στις καθυστερήσεις

Η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ -και του δεύτερου μέρους- σημειώθηκε στο 90+2’, με τον Βαρέλα να επωφελείται από τις κόντρες και να κάνει το σουτ, όμως ο Γκιγιέρμε έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν μια «ανάσα» από το 1-1, όταν μετά από λάθος έξοδο του Σα, ο Σβιντέρσκι έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το 0-1 έμεινε ως το τελικό σφύριγμα και ο Ολυμπιακός πήρε δεύτερο διπλό στην Τούμπα, μετά το 0-1 της κανονικής διάρκειας, ξεφεύγοντας ακόμα περισσότερο στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ δε βρήκε ποτέ ρυθμό στο παιχνίδι και θα περιοριστεί στη μάχη της 2ης θέσης.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες