1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ένταση στην τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ 1 και «βαριές» εκφράσεις

Ένταση στην τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ 1 και «βαριές» εκφράσεις

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
29/4/2020 13:09
Μόνο ήρεμα δεν είναι τα πνεύματα στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ 1 για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά την έξαρση του κορωνοϊού που οδήγησε σε διακοπή.

Οι παράγοντες των ομάδων της πρώτης κατηγορίας συζητούν για το ενδεχόμενο συνέχισης του πρωταθλήματος, ωστόσο οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ χρησιμοποίησαν «βαριές» εκφράσεις».

Πιο συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιτέθηκε στον Ιβάν Σαββίδη κι από την πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε ο Μάκης Γκαγκάτσης.Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» είπε:

Να παίξουμε, όπως άλλωστε το θέλει και η UEFA. Οι προπονήσεις να αρχίσουν 5 Μαΐου. Να βοηθήσουμε οικονομικά όλες τις μικρότερες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην τηρούνται οι κανόνες. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ξεφτιλίζει το πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό.

Σ' εκείνο το σημείο ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1 Μηνάς Λυσάνδρου τόνισε:

«Σας παρακαλώ, δεν είναι παρών ο κ.Σαββιδης».

Οι τόνοι όμως δεν έπεσαν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρόσθεσε:

«Δεν είναι παρών γιατί είναι Ρώσος και είναι στη Ρωσία. Είναι παρών είτε μέσω του skype, είτε μέσω του Open. Είναι εκεί ο κ.Γκαγκατσης που κάνει τη βρώμικη δουλειά. Με ψευδείς ειδήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ό,τι έχει κάνει ο Σαββιδης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην επιχειρηματικότητα, αποτελούν λεκέδες και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για το επιχειρείν.

Εμείς στον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος του ή κανένας παράγοντας του δεν έχει μπει στο γήπεδο με πιστόλια. Εμείς πληρώσαμε το γήπεδο που χτίσαμε και δεν πήραμε επιχορηγήσεις. Εμείς πληρώσαμε όλους μας τους φόρους στο ελληνικό δημόσιο χωρίς να μας χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ φόρων και προστίμων».


Σχολιάζοντας το θέμα της φερόμενης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης επισήμανε:

«Δεν καταδικαστήκαμε με τρεις αποφάσεις. Ούτε έχουμε αγοράσει την Ξάνθη και ελέγχουμε και άλλη ομάδα. Αυτοί είναι οι λεκέδες. Αν δεν τους θεωρείτε λεκέδες συνεχίστε να μπαίνετε με όπλα στα γήπεδα και να αγοράζετε ομάδες».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μάκης Γκαγκάτσης εκπροσωπώντας την πλευρά του ΠΑΟΚ κι απάντησε:

«Του επιστρέφονται όλοι οι χαρακτηρισμοί μεταξύ των οποίων και ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός.

Είναι εκνευρισμένος πιθανότατα για την Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά ο εκνευρισμός του δεν δικαιολογεί να αναφέρεται και στην επιχειρηματική επιφάνεια του Ιβάν Σαββίδη που πρόσφατα απέδειξε ακόμη μια φορά με την επένδυση άνω των 200 εκατομμυρίων σε περίοδο κρίσης.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει ακόμη την Τράπεζα Κρήτης, ο κ. Σαββίδης πλήρωσε εξ ολοκλήρου και στον ΠΑΟΚ και στις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα χρέη που δεν ήταν δικά του. Λεκέδες είναι οι στημένοι αγώνες και τα πακιστανικά τηλέφωνα».


Λίγο αργότερα πάντως υπήρξε και δεύτερη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών με αφορμή τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος τάχθηκε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης και στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Μάκη Γκαγκάτση.

Σε αυτό το σημείο ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρενέβη και υπογράμμισε:

««Ο πρώτος που αποχώρησε από την κεντρική διαχείριση ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός είναι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης. Όμως δεν θα ανεχτούμε την πολυϊδιοκτησία της Ξάνθης, ούτε τον Βόλο που θα είναι η επόμενη ομάδα που θα απασχολήσει την ΕΕΑ. Μόνο με καθαρό τοπίο θα πάμε σε κεντρική διαχείριση»».

Ακολούθησε η απάντηση του Μάκη Γκαγκάτση ο οποίος είπε με τη σειρά του:

« Να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και οι δικαστικές υποθέσεις για τα στημένα ματς. Όπως και η υπόθεση Τζηλου για το αν εμπλέκεται κάποια ομάδα. Ο ΠΑΟΚ αποχώρησε επειδή το 2015 αντιμετωπίστηκε με εμπορικούς όρους του 2007. Ο κ Σαββίδης έχει αποδείξει πως όταν πρόκειται για συμφέρον του ποδοσφαίρου και των ασθενέστερων ομάδων, βάζει σε 2ο ρόλο τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ»».

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες