4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Ατλέτικο «αποκαθήλωσε» την Λίβερπουλ (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Ατλέτικο «αποκαθήλωσε» την Λίβερπουλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/3/2020 00:36
Η Ατλέτικο Μαδρίτης αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 μέσα στο «Άνφιλντ» κέρδισε με 2-3 την Λίβερπουλ στην παράταση (1-0 κ.δ) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε η Ατλέτικο. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε έχανε με 2-0 από την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» μετά από 94 λεπτά παιχνιδιού, όμως έβγαλε υποδειγματική αντίδραση και με τρία γκολ σε τρεις τελικές έφερε… τούμπα το παιχνίδι (3-2) παίρνοντας μια μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.Συνολικά 34 τελικές κατέγραψε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που είχε την απόλυτη υπεροχή στην κανονική διάρκεια, προηγήθηκε στο σκορ με τον Βαινάλντουμ (43’) και είχε ευκαιρίες και δοκάρι για ένα δεύτερο γκολ που θα της έδινε σκορ πρόκρισης. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας και όλα κρίθηκαν στον έξτρα χρόνο. Εκεί οι «κόκκινοι» πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Φιρμίνο (94’), όμως η Ατλέτικο βρήκε δύο γκολ με τον Γιορέντε (97’, 106’) αναγκάζοντας την Λίβερπουλ να ψάχνει δύο τέρματα για να πάρει την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και στο 120+1’ ο Μοράτα έβαλε το… κερασάκι, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3 υπέρ της Ατλέτικο.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Λίβερπουλ μετά από 42 διαδοχικά παιχνίδια στο «Άνφιλντ» (37-5-0) και η πρώτη φορά που δεν κατάφερε να προκριθούν σε ευρωπαϊκό νοκ-άουτ με δύο αγώνες από όταν ανέλαβε την ομάδα ο Γιούργκεν Κλοπ.

Το ματς:


Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με την Λίβερπουλ να ήταν αυτή που είχε την υπεροχή, ψάχνοντας τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Ατλέτικο. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία των «κόκκινων» ήρθε στο 14’ με δυνατό σουτ του Τσάμπερλεϊν το οποίο έδιωξε με δυσκολία ο Όμπλακ, ενώ η απάντηση της Ατλέτικο ήρθε τέσσερα λεπτά μετά, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φελίπε έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Μετά το πρώτο μισάωρο η Λίβερπουλ ανέβασε περισσότερο την πίεση της και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ με τις προσπάθειες των Μανέ (34’) και Φιρμίνο (36’), αλλά ο Όμπλακ αντέδρασε σωστά. Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 43’. Ο Τσάμπερλεϊν έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Βαινάλντουμ με σκαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σλοβένου γκολκίπερ για το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, πιέζοντας ασφυχτικά την Ατλέτικο για ένα δεύτερο γκολ που θα της έδινε σκορ πρόκρισης. Στο 48’ ο Σαλάχ δεν μπόρεσε με πλασέ εντός περιοχής να νικήσει τον Όμπλακ, ενώ στο 54’ ο Σλοβένος γκολκίπερ απέκρουσε το μακρινό σουτ του Τσάμπερλειν. Η Ατλέτικο αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων. Στο 60’ ο Όμπλακ είπε «όχι» σε πλασέ του Φιρμίνο, ενώ στο επόμενο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή των «ροχιμπλάνκος» με ένα δυνατό συρτό σουτ του Φέλιξ το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Άντριαν.

Η Λίβερπουλ συνέχιζε να ασκεί πίεση και στο 66’ έφτασε ξανά μια «ανάσα» από το γκολ, με την κεφαλιά του Ρόμπερτσον να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά μετά ο Όμπλακ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ, ενώ στο 81’ ο Ρόμπερτσον βρέθηκε αφύλαχτος στο ημικύκλιο αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ίδια κατάληξη είχαν οι προσπάθειες των Μανέ (85’) και Σαλάχ (87’), ενώ στις καθυστερήσεις ο Σαούλ βρήκε δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο, εκεί όπου η Λίβερπουλ μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ στο 94’. Ο Βαινάλντουμ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Φιρμίνο έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι αλλά ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-0. Η Ατλέτικο χρειάζονταν πλέον να βγει από το καβούκι της και ευτύχισε να μειώσει στην πρώτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε. Στο 97’ ο Αντριάν έκανε λάθος στέλνοντας τη μπάλα στον Φέλιξ, ο Πορτογάλος έδωσε στον Γιορέντε και αυτός με μακρινό σουτ νίκησε τον Ισπανό γκολκίπερ για το 2-1. Οι «ροχιμπλάνκος» απέκτησαν σκορ πρόκρισης αλλά δεν έμειναν εκεί, αφού στο 105+1’ ο Γιορέντε «χτύπησε» ξανά ισοφαρίζοντας σε 2-2 με όμορφο τελείωμα από το ημικύκλιο. Δύο φάσεις, δύο γκολ για την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, αναγκάζοντας πλέον τη Λίβερπουλ να αναζητά δύο δικά της γκολ για να πάρει αυτή την πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να κάνουν το μεγάλο comeback, όντας εμφανώς επηρεασμένοι από την τροπή που πήρε το παιχνίδι. Η Ατλέτικο αμύνονταν σωστά και στο 120+1’ «κλείδωσε» και τυπικά την πρόκριση με εύστοχο τετ-α-τετ του Μοράτα. Το 2-3 ήταν το τελικό σκορ και η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση μέσα στο «Άνφιλντ».

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες