4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Απείλησε με Grexit και διακοπή του πρωταθλήματος ο Μητσοτάκης

Απείλησε με Grexit και διακοπή του πρωταθλήματος ο Μητσοτάκης

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/1/2020 19:55
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και απείλησε με διακοπή του πρωταθλήματος και Grexit αν δεν πέσουν οι τόνοι. «Οι πρόεδροι των FIFA και UEFA θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου», ανέφερε.

Με Grexit και διακοπή του πρωταθλήματος, αν οι παράγοντες δεν αλλάξουν στάση και το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρον, απείλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής.Ο Πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους παράγοντες των ομάδων να αλλάξουν στάση και να μη δυναμιτίζουν άλλο το κλίμα που μετατρέπει την κοινωνική ζωή σε ποδοσφαιρική αρένα, απειλώντας πως αν αυτό δε συμβεί άμεσα, τότε θα αποκλείσει με κυβερνητική εντολή τις ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργάνωσης και θα αποφασιστεί η διακοπή της Σούπερ Λιγκ.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως θα καλέσει προσωπικά τους προέδρους της FIFA και της UEFA ώστε να δημιουργήσουν μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου με στόχο να αλλάξει άμεσα η κατάσταση που επικρατεί.

Μέρος των δηλώσεων του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή:

«Μια επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα η οποία, αφού πρώτα μπήκε στα γήπεδα, απειλεί να απλωθεί και στην κοινωνία, διχάζοντας ακόμα και με όρους γεωγραφίας. Αυτά δεν είναι καινούργια φαινόμενα. 20 χρόνια τουλάχιστον το ελληνικό ποδόσφαιρο βανδαλίζεται από τέτοια γεγονότα και καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίζει με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Ας συμφωνήσουμε ότι η φωτεινή Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν μπορεί να φυλακίζεται σε μια γκρίζα κερκίδα. Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε να μετατραπεί η ζωή σε μια ποδοσφαιρική αρένα. Να μην επιτρέψουμε σε καμία μάχη ιδιωτικών συμφερόντων να σκεπάζει την προσωπική μάχη που δίνει ο Έλληνας πολίτης για να ζήσει καλύτερα και να προκόψει.

Σύμφωνα με τη νέα διάταξη η παρανομία μιας ομάδας θα οδηγεί πια σε τιμωρία, όχι όμως στην εξόντωση της. Συμφωνείτε ή όχι; Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα το οποίο θέτουμε. Δε μιλάμε γα μια αθλητική διευθέτηση αλλά για μια παρέμβαση ώστε να πέσουν οι τόνοι. Για την υπόθεση εξάλλου θα απευθυνθεί τελικά η αθλητική δικαιοσύνη. Έκρινα προσωπικά ότι μια προσωπική διαμάχη δεν επιτρέπεται να μετεξελιχθεί σε κοινωνική. Γι’ αυτό και πρώτος εγώ τόλμησα να απομακρύνω έναν ευρωβουλευτή μας ο οποίος συμπεριφέρθηκε όχι ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού αλλά ως οπαδός μεμονωμένου συλλόγου.

Η κυβέρνηση απέκρουσε διχαστικές κραυγές όπως θα χυθεί αίμα και θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο. Εσείς διαλέξατε την σιωπή και τα άλλα κόμματα την αποχή μη έχοντας τι να πουν. Κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν οπαδικούς στρατούς κόντρα σε βουλευτές και να χρησιμοποιούν φερέφωνα μέσα ενημέρωσης για να δηλητηριάζουν την κοινωνία. Γνωστή και η ευθύνη της πολιτείας για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σήμερα προειδοποιώ να ξεχάσουν τα σχέδιά τους όσους δεν έχουν στόχο την κοινωνική ομαλότητα. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και οι ιδιοκτήτες θα χάσουν έσοδα. Στην περίπτωση που το άρρωστο αυτό κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν, θα διακόψουμε αμέσως την Σούπερ Λιγκ. Καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα. Οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών, FIFA και UEFA θα προσκληθούν προσωπικά να συντάξουν μαζί μας μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνή παρακολούθηση. Με διεθνή υποστήριξη και τεχνική βοήθεια ξεκινά η ανασύνταξη του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν στην διαδικασία αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν το βάρος από χάσιμο εσόδων και κύρους. Αυτή η πρωτοβουλία θα χτίσει πάνω σε μια σειρά από μέτρα που είναι στη σωστή κατεύθυνση όπως οι ξένοι διαιτητές και το VAR. Θα έχουμε ευκαιρία όταν μας επισκεφτούν οι ιθύνοντες FIFA και UEFA να πούμε περισσότερα
».

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες