2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Σούπερ Λιγκ: Στα ασπρόμαυρα βάφτηκε το ντέρμπι «Δικεφάλων»

Σούπερ Λιγκ: Στα ασπρόμαυρα βάφτηκε το ντέρμπι «Δικεφάλων»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/1/2020 21:31
Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Βιεϊρίνια (57’ πεν.) κέρδισε με 1-0 την ΑΕΚ στην Τούμπα και διατηρήθηκε στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Πίεσε για την ισοφάριση η «Ένωση», που είχε δοκάρι και χαμένο τετ-α-τετ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και στις καθυστερήσεις είδε δύο κόκκινες (90+2’ Χουλτ, 90+5’ Λιβάγια).

Το ντέρμπι «Δικεφάλων» βάφτηκε στα… ασπρόμαυρα. Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Βιεϊρίνια (57’ πεν.) επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Άρη.Πολύ κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο δεν είχε μεγάλες ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να ήταν αρκετά προσεκτικές. Ο ΠΑΟΚ είχε τις καλύτερες στιγμές με ένα σουτ του Σβιντέρσκι στο 16’ που έδιωξε σε κόρνερ ο Μπάρκας, ενώ στο 31’ ο Έλληνας γκολκίπερ πρόλαβε και έκοψε με τάκλιν τον Μπίσεσβαρ. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ ήταν καλά στημένη και δεν επέτρεπε στον αντίπαλο της να απειλήσει με αξιώσεις, ωστόσο δεν έκανε κάτι επιθετικά, έχοντας μόλις μια τελική και αυτή εκτός εστίας.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο πιεστικά στο δεύτερο μέρος και στο 57’ πήρε το προβάδισμα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιεϊρίνια το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Σιμόες. Ο Καρέρα προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του ρίχνοντας στο ματς τον Ολιβέιρα, ωστόσο η επόμενη καλή στιγμή άνηκε και αυτή στον ΠΑΟΚ, όταν στο 69’ ο Βϊειρίνια έκλεψε από τον Μπακάκη και έδωσε στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος έκανε κακό τελείωμα από πλεονεκτική θέση.

Κάπου εκεί η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και στο 71’ είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Μάνταλου, ενώ στο 80’ ο Ζίβκοβιτς βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Ολιβέιρα. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες με χαμένο τετ-α-τετ του Λημνιού στο 88', ενώ στο 90+1’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Χουλτ να ανατρέπει τον Άκπομ προτού αυτός βγει απέναντι στον Μπάρκα. Στο 90+5’ ο Λιβάγια είδε και αυτός κόκκινη, καθώς σταμάτησε τον Λημνιό που έβγαινε στην αντεπίθεση και δευτερόλεπτα μετά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη. Ήταν η πρώτη φετινή νίκη του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι και με τους τρεις βαθμούς διατηρήθηκε στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Αντίθετα, η ΑΕΚ παραμένει χωρίς νίκη σε ντέρμπι από την 1η Απριλίου του 2018 όταν και επικράτησε με 3-0 του Παναθηναϊκού.

Να σημειωθεί πως με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν στον Γκρίνφελντ για τις αποφάσεις του. Στον Ισραηλινό καταλογίζουν το γεγονός πως δεν είδε επιθετικό φάουλ του Σβιντέρσκι πάνω στον Βράνιες πριν το πέναλτι του Σιμόες στον Βιεϊρίνια, αλλά και για πέναλτι σε χέρι του Βαρέλα στο 85ο λεπτό, όπου ο διαιτητής δεν κλήθηκε να δει τη φάση στο VAR.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Λημνιός, Εσίτι, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (79’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (87’ Μαουρίσιο), Σβιντέρσκι (74’ Άκπομ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Ζαμπανάτζοβιτς (64’ Ολιβέιρα), Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε (83’ Γιακουμάκης).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες